Dnes je 20.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Radilové, pomozte s klapkou



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Milan Soukup | 05.11.2011 07:32
xxx

Autor: kesl | 04.11.2011 22:12
Díky, díky chlapi. Mám tam 6x42 meopta a chci tam dát Zeiss Classic Diatal 7x50T*
Má také palcový tubus. A protože to je stará mannlicherka, rád bych zachoval klapku přesně jak psal Ruda Husák. I si uvědomuji ty peripetie jak psal Jan Slavětínský. Protože ale na té klapce je podhled, objektiv bude mít místo nad šínou pro vyklopení. Já totiž nevím jak je vlastně švenk konstruován.
Viděl jsem klapku na podložce, ale to není to, co bych chtěl.
Stále mám před očima jen dvoudílnou klapku. A dopředu to nejde, protože tam už je hledí. Já to vyfotím a dám do galerie.
U Lepiče jsem dělal vložnou hlaveň a také spokojenost. Jenom mnoho lidí píše opak. Zkusím i Daksla.
Kdybyste ještě někdo na něco přišel, tak prosím napište. Je to přecijenom dost nákladná úprava a nerad bych zvyšoval celkovou hmotnost zbraně a nechci se ukvapit. L a L!

Autor: Martin Novák | 04.11.2011 19:52
Ervíne já jsem řešil stejný prolém na kulobroku.Dělal mi to Lepič z Blatné a nemohu si stěžovat.
Původní klapka byla na 1,5-6x32 (používám ho na naháňky) a přidělal mi přední můstek,do kterého mám Doctr 8x56.I když optiky střídám,nástřel drží.
Stálo mě to asi 5 000.Jestli chceš,přijeď se na to podívat.

Autor: Jan Slavětínský | 04.11.2011 19:11
Tam bude i problém,že se bude muset přední můstek posunout víc dopředu vzhledem k větší déce puškohledu 7x50 a aby dalekohled šel vyklopit a sundat. Řeší se to ještě jedním,novým můstkem.Je to menší zásah do flinty než ten původní odletovat a maskovat vzniklou mezeru nebo flek. Osobně bych koupil hotový švenk a napasoval ho na původní spodní kameny jak píše Ruda. V podstatě když starou optiku s kompletní klapkou prodáte, trochu Vám to vyrovná vzniklé náklady na novou . Těžko na dálku radit,když člověk nevidí flintu.. Lovu

Autor: Fesoj | 04.11.2011 15:50
Machr na tyhle předělávky puškohledů je p. Polanský z Jaroměře-Josefova. Mnoha lidem včetně mě předělával starého Zeisse z 4x32 na 7x50 a dá se říci, že za pár korun. Jenže to už nedělá, protože mu došly čočky. Ale mám takový dojem, že ze šestky sedmičku udělat nelze, ale lze udělat ze šestky devítku ! A na to by snad materiál mohl mít. Zkus mu zavolat a domluvit se, zatím každý, kdo ho zná, byl s jeho prací spokojen. Je to bývalý vojenský optik a umí opravit či upravit téměř vše. Jeho telefon je 605 444 525.

Autor: Rudolf Husák | 04.11.2011 15:34
Zdar Ervíne,ten předek na puškohledu je problém, puškař musí udělat na klapce na tu sedmičku,celou novou objímku na rozšířený tubus a navíc je tam i riziko,že může prasknout čočka a znám několik případů že se to i stalo,dělají to neradi a cena kterou jsi sem napsal mě teda vyrazila dech.Znám puškaře,tady kousek od nás který dělá klapku kompl., za 10 - 12.000,-kč ale i to je dost a to nechci prosím znevažovat práci puškaře.
Já bych to asi řešil montáží Schwenk,objímky pouze na tubus,nechají se měnit,průměry i výška a jde pouze o spodek na flintě, ale to stejně všechno musí prohlédnout,proměřit a rozhodnout puškař.Přední kámen se nechá bočně vyklepnout a vyměnit za úchyt pro Schwenk a zadní dorazový má postup obdobný,vše se musí dopasovat a nebo udělat nové.

Ty ale budeš chtět určitě zachovat na flintě klapku a nechat vše v původní podobě a nebo změnu s co nejmenším zásahem do flinty i do montáže.
Já měl klapku na celopažbě Z Brno 47 a nechal jsem ji celou sundat a do těch otvorů jsem si nechal udělat rybeny na násuvnou montáž a mám tam na čekání i jinou větší optiku s bodem ale kdykoliv originál klapku s 4x optikou, vrátím zpět na kulovnici.
Zavolej Dakslovi,má někde dvorního puškaře kamaráda za třetinové ceny.Zdraví R.H.

Autor: kesl | 04.11.2011 13:59
Vážení kolegové, nutně potřebuji předělat puškohled z 6x42 na 7x50. Původní je na dvoudílné klapce a na 90% se bude muset předělat pouze přední prstenec s háky. Ptal jsem se na cenu a málem mě omývali všichni svatí, včetně Huberta. Prý celá montáž 16tis. a předek půlku. Nevíte někdo, jak to řešit levněji? Včetně případných kontaktů. L a L!