Dnes je 19.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Zimní boty - do lesa i do roboty



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: jiří plánský | 30.04.2012 15:52
Karel61 ,kde jste je prosím zakoupil?díky

Autor: Karel61 | 30.04.2012 13:28
Já si předloni koupil Lacrosse http://www.lacrossefootwear.com/ s gumovým spodkem a vršek v hnědé kůži. Dal jsem za ně 3200 a jsem moc spokojen. Nožička jako v papuči a ještě podle mého názoru vypadají lépe než podobné ostatní.

Autor: kesl | 29.04.2012 21:52
Haralde, už si tu připadám jak debil...od té doby, co se na pelemele vykládají přiblblý fórky to tu stojí za .....no raději ne. Ale ty boty jsou fakt dobrý. Jak říkáš těch -15. Od malička mi nedokrvují končetiny a trpím nadměrným pocením, takže takovéto boty jsou pro mě problém. Tyto jsou jedny z nejfunkčnějších. L a L!

Autor: jiří plánský | 27.04.2012 06:04
boty prologic jsou dobré,tak od jara do podzimu,jsou lehké to je pravda,každá bota jinak vysoká,skoro bych řekl jinak šitá(kupované přes internet)v zimě na honě po půl hodině na štontu hrůza,no co bych za dva litry chtěl.ještě bych chtěl dodat,že sehnat jedny boty na čekanou a na pohodlné chození asi není možné,také tento problém řešíme už dlouhou dobu a jediné řešení je asi koupit dobré boty na chůzi a druhé na čekanou,pokud kompromis,tak možná THE HUNTER GTX EXTREME,nebo Orizo - FALZAREGO,ale i tyto jsou spíše na chození,jen moje poznatky

Autor: Harald Altmann | 26.04.2012 22:28
Ervíne, co je ukrutný mráz? Píšou, že jsou do minus 35 °C. Takže odhaduji, že do -15 budou v poho. Nebo se pletu? Samozřejmě ne po 3 hodinách šoulání s propocenou ponožkou sedět ještě 2 hodiny na posedu. To obstojí málokterá bota.

Autor: kesl | 25.04.2012 09:53
Tak tyhle mám vyzkoušené a fungují. Jsou lehoučké a teplé. Do ukrutných mrazů na posed ne, ale po velkou část roku super...
http://www.chytapust.cz/prologic-boty-max-4-polar-zone-ponozky-zdarma/d-72637/
L a L!

Autor: Tomáš Peroutka | 22.04.2012 18:38
Zdravím.

Velice se mě osvědčily boty Meindl Gastein GTX v kombinaci s vyhřívanými vložkami do bot Thermo Sole. V těchto botách bez zaplého vyhřívání vydrží nohy v teple ca. 3 hod při -20, vložky samotné pak po zapnutí udržují v botách dalších ca. 4 hod teplotu okolo 35 stupňů. Ale žádná láce, boty stojí okolo 5.500 Kč a vložky okolo 2.000. http://www.meindlboty.cz/detail_produktu.php?produkt=210
http://www.e-sportshop.cz/79290062-thermo-soles-vyhrivane-vlozky-do-bot.htm

Autor: pavlasek2 | 22.04.2012 09:15
Taky jsem resil ten problem s botama. Nakonec jsem jsi sehnal boty, ktere mi vyhovuji.
http://www.manutan.cz/pracovni-kozena-kotnikova-obuv-basa-s-ocelovou-spici-a-planzetou_M8752399.htm Kdyz je moc velka zima, tak termo ponozky a hura do lesa:)

Autor: Pavel Neumann | 20.11.2011 10:20
Mám také Meindl Island Pro a to již druhý pár. První mě vydržel skoro 10let. Jiné bych nechtěl. Chce to jen častou údržbu voskem na goretex obuv. Napatlám vrstvičku vosku, vezmu fén a trochu je nahřeji až se vosk začne vsakovat a potom ještě jednou opakuji. Takto to udělám tak 3-4 za rok a nemám problém s vrzáním - kůže je krásně vláčná. Velikost to chce tak o půl a 1 větší a kvalitní ponožky do goretex botů. Nohy jsou i po celodenním chození jak v bavlnce.

Autor: Vladimír Mészáros | 18.11.2011 19:14
Ja používam štvrtým rokom od Meindlu Island Pro a nedám na ne dopustiť, mažem ich s tukom sportwax, od tej istej značky a paráda, ak budem celý mokrý, či v snehu alebo od vody, či bude pršať, tak môžem zaručiť, že nohy v týchto topánkach ostanú suché, kúpil som také aj žene, len Lady a tak isto super, žiaľ cena je vyššia, ale ako hovorím ak vydržia ešte dva tri roky tak sa to určite oplatilo, nosím ich celoročne aj na spoločné poľovačky, akurát na posed mám už spomínané huntery, no na presun stačia, na posede idem do posedového vaku, tam sa vyzúvam a v Poľsku som si kúpil také akoby papuče(kapce) z čistého ovčieho rúna, to si natiahnem na nohy a šup do vaku, a som ako v perinke. Posedy máme zasklené, vytapacírované, otvorené mám okno akurát v smere vnadiska, tým nemám vo vnútri prievan, nikdy nemám posedové okná zavreté, neviem si predstaviť, ak mi príde líška na vnadisko, aby som miesto uchopenia flinty, začal manipulovať s oknom, koľko krát už pohyb so zbraňou hrozí, že líška odbehne zradená, nie ešte s oknom a následne dvíhať zbraň

Autor: Erika Doležalová | 18.11.2011 18:54
Vladimíre, díy za tip. Meindly mám jedny kožené kotníčkové, ale jak jsem psala, jsou to starší boty, dlouho nenošené a teď děsně vržou. Zkoušela jsem všechny možné sajrajty (i oleje co používám na koňské kšíry) a nic, vržou vesele dál - což je na tiché šoulání trochu na prd :-( Naposled jsem se jim věnovala před odjezdem na jelenní říji - tkaničky pryč, namatlat, počkat až se "napijou", zas napatlat...Chodila jsem k nim do chodby jak mamina k děcku, vyplácala celou lahvičku oleje na kůži, vypadalo to slibně. Odjeli jsme, já na ranní šoulačku nazula botky, udělala pár kroků a boty letěly do kouta a já šlapala v gumákách - vrzaly zas, ani o trochu míň :-( Už nevím jak na ně.

Jinak podle toho odkazu jsou hodně podobné těm mým - http://www.sportcarp.cz/obchod/obleceni-a-boty/boty-prsacky-brodaky/boty-outpost-snehule-hnede.aspx?variant=boty-outpost-snehule-hnede-vel-8

Autor: Erika Doležalová | 18.11.2011 18:51
Mám je asi 5 let, z toho poslední dva roky je vůbec nenosím. Je fakt, že jsem to podcenila a měla si vzít o číslo větší, možná by mi v nich zima tolik nebyla. Objevila jsem dvě díry na jedné a jednu na druhé botě, ale je to spíš díra jako "rozlepenina", zkoušela jsem to zalepit ale zase se to rozjelo. Určitě to nebylo časem nebo nějakým výrazným používáním a zatěžováním, spíš si myslím, že jsem natrefila na zmetek. Jinak se v nich chodilo dobře, pohodlné.. Akorát když jsem je vzala na hon, tak jsem po chvíli brouzdání sněhem zjistila, že mám v botech nějak mokro :-)
Jinak souhlasím, že jak je zima od noh, je zima celkově. Na naší kazatelně mám deku, tu si vždycky přehodím přes kolena a pohoda, může být venku mínus kolik chce, sněhu po kolena a vydržím čekat na lišky třeba do rána :-) Teď co mám ty LaCrosse tak jsem jak ve vatičce, nevýhodou je trochu ta jejich hlučnost, což ale zase na posedu nebo žebříku nevadí :-) No a našoulání beru cokoli, protože se zahřeju pohybem :-) Ty Polar od Affarsu se mi líbí, ale obávám se, že by taky "duněly"..

Autor: Vladimír Mészáros | 18.11.2011 18:48
Erika, skús Meindl Sölden Lady, robia aj pre mužov, teraz si ich kúpil švagor, mal som ich v ruke, kvalita výborná, (ako všetko od meindlu) aj spracovanie, referencie ešte z prvej ruky nemám, ale na nete si ich chvália a cena je lepšia ako topánky v tvojom odkaze. tu ich máš :
http://www.grube-eshop.cz/eshop-obuv-meindl-solden-lady-35-374

Autor: Fesoj | 18.11.2011 17:57
Eriko, jak dlouho máš ty Huntery ? Mně sice už do nich teče taky, popraskaly mi /zub času je prokousal/, ale už je mám také pár let. Ovšem chce to u nich po návratu z lesa hned vyndat vložky a nechat řádně vyschnout - nepropouští ven pot, což je jejich největší minus, ale za ty peníze myslím docela ušly. Jako jejich velkou výhodu, aspoň pro sebe, vidím to, že jsou dost široké - mně totiž otékají nohy a do málokterých bot se vejdu, i většina holínek je pro mne tabu. A co se týče promrzlých nohou na posedu - boty nikdy nesmí být moc těsné, jak nemůžeš pohnout prsty, tak Tě zima dostane, někdy je lepší vzít si dvoje tenké ponožky než jedny silné. Já jsem si v bazaru červeného kříže v Trutnově koupil opravdu za pár korun fusak na mimina s beránkem uvnitř. Na posedu či kazatelně doň strčím nohy /samozřejmě obuté/, zapnu a nepotřebuji ani drahý posedový vak - beztak zima vždy nejdřív začíná od nohou. A teď si asi ty Huntery koupím znovu, jsou to zatím jediné boty, do kterých se dostanu opravdu bez problémů. Slyšel jsem taky velkou chválu na pravé ruské válenky, ale vlastní zkušenost s nimi nemám.

Autor: Erika Doležalová | 18.11.2011 16:50
Jo, tak boty je můj věčný problém. Je mi snad ve všech zima - Huntery vůbec, asi jsem natrefila na nějaký šunt a teče mi do nich, kožené jsou dobré na chození, ale děsně vržou (zkoušela jsem je mazat vším možným i nemožným a nic nepomohlo) a když sedím delší dobu, tak zima. Většinu roku nosím klasické gumáky uvnitř s neoprenem, ale vzala jsem je včera ráno, do nich dvoje super teplé ponožky a po půlhodině na žebříku hrůza, jak kus ledu. Jediné boty, které jsou super na sezení a není mi v nioch zima ani celou noc jsou LaCrosse. Chodit se v nich dá dost dobře, ale není to na tiché šoulání - duní to jako když jde kůň :-D Uvažuju o botech Affars Polar, ale nevím, potřebovala bych slyšet nějaký názor a zkušenosti na ně, je to dost peněz.

http://www.lovproliberec.cz/obuv/boty-afars-polar

Autor: Petr Toman | 18.11.2011 16:12
nemáte někdo náhodou zkušenost s těmito holinkami..přiletěl mi dnes nějaký mail a tam jsou v nabídce za cca 1600,- kdesi v Humpolci. dík za případné zkušenosti.Nepotřebuji je do lesa, ale na pole :-)..zejména na hony do řepek a podobně. PT

http://www.protect.cz/index.php?sekce=polozka&id=WB06050080

Autor: Martin Skřivánek | 17.11.2011 17:31
Loni jsem to řešil taky,většinou chodívám celý rok v kožených Praboskách,pak jsem měl staré Huntery ale v tom se mi při chůzi vždycky strašně zapotila noha a pak záblo.Loni jsem si koupil ten typ kotníkové s pogumovanou špicí a okrajem,dělá to moc výrobců,dá se v tom i chodit na naháňkách,nepromočí se a nepotí se v nich noha.já konkrétně mám Haart.nejlepší budou asi nějaké Meindly.

Autor: Vrba Frantisek | 17.11.2011 08:50
Zdravím.Po osmi letech se se mnou pomalu loučí zimní gore-texky neznámé značky a potřebuji je něčím nahradit.Můžete doporučit boty na posed i chození,nepromokavé,teplé tak do mínus 15 c,a v ceně do 3-4 tisíc? F.V