Dnes je 20.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Kreditní karta CITI GOLD



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Jiří Gabriel | 14.12.2011 00:14
To já si jí asi pořídím ... má to samozřejmě (viz níže) zmiňovaná rizika ale i drobné výhody. Samozřejmě že výhody koncového spotřebitele (řekněme mě) jsou ty nejmenší.

Autor: Milan Soukup | 13.12.2011 20:29
Tak jsem si dnes náhodou přečetl komentáře a vyjádření k téhle "kartě" na webu http://www.myslivost.cz/Aktuality/Moznost-clenstvi-v-CMMJ-ZDARMA!.aspx
Jak to tak vypadá, tak ne všichni členové ČMMJ jsou úplný idioti, překvapivé zjištění aspoň pro mne :-), hlavně že je ta jednota :-). MS

Autor: kesl | 27.11.2011 11:25
Já sám jsem dlouho žil v omylu, že k účtu mám takzvaně "kreditku" a pak jsem zjistíl, že tomu tak není.
I když máš pravdu, ať se to jmenuje jakkoliv, cose týče peněz, vždy se snaží informovaný vydělat na neinformovaném. A na to je třeba si dát pozor. L a L!

Autor: Petr Toman | 27.11.2011 09:47
tak ještě malá vsuvka...prošel jsem si teď podmínky pro vedení karet přímo na CITI a koukám, že jedné věci jsem si nevšiml..

http://www.citibank.cz/czech/gcb/personal_banking/czech/static/pdf/CC%20sazebnik.pdf

jedná se o produkt z řady GOLD, kde je zdá se roční poplatek za vedení 2500 Kč, ale já měl kartu s poplatkem nulovým...takže pokud jako člen 100tis organizace nebudu mít vedení zdarma, tak beru zpět a do karty nejdu. Počítat ještě umím.

Zavolám na CITI, zjistím podmínky a dám vědět

PT

Autor: Petr Toman | 27.11.2011 09:09
Ervíne,
souhlasím s tebou v tom co ta karta skýtá za nebezpečí, sám jsem ji používal.
Akorát nějak nechápu, proč kreditní je tedy na půjčování a debetní na čerpání vlastního, když logicky by to mělo být asi naopak...ale na konec to je úplně jedno..když jen platíš přes terminály a splácíš přesně v termínech, je to v klidu a ještě dostaneš při splnění podmínek něco navíc

debet..tj dluh...tzn, banka nebo někdo nastaví výši dluhu a období, co mohu čerpat

kredit..mám na účtu peníze a ty si čerpám (analogie s kreditem u mobilních telefonů..těžko mi někdo dovolí volat do záporu)..

Takže chlapi, kreditní nebo debetní, vždy je třeba jen dávat bacha s jakými penězi hospodaříme a zda jsou naše nebo někoho jiného :-)

Já osobně do ní asi jdu(napřed si ale samozřejmě přečtu podmínky vedení karty,)manželka nechá ročně po různých marketech mnohem víc než těch 30 tis, tak za to, že tam s ní musím dostanu aspoň nějakou odměnu :-)

Autor: kesl | 26.11.2011 22:12
Je třeba uvést na pravou míru rozdíl v platebních kartách. Je to pravým opakem toho, co píše Petr Toman. Tato karta je opravdu kreditní, protože její pomocí čerpáte úvěr. K těmto kartám ani nepotřebujete běžný ůčet, ale musíte si hlídat, abyste úvěr čerpaný pomocí karty (neboli kredit) včas uhradili svými prostředky, jinak platíte poměrně značný úrok a jednorázový poplatek (většinou). Také s ní lze vybírat hotovost v bankomatu, ale též horentně úročenou.
Debetní kartou naopak obhospodařujete svoje vlastní prostředky, uložené na účtu, ke kterému byla debetní karta vydána.
Pro lehkomyslné se může stát kreditní karta úvěrovou pastí. L a L!

Autor: Milan Soukup | 26.11.2011 07:24
http://aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy/clanek.phtml?id=721740

http://aktualne.centrum.cz/domaci/regiony/moravskoslezsky/clanek.phtml?id=699141

Autor: Ondřej Smetana | 23.11.2011 18:27
To co čmmj má hájit na to sere (škody na porostech, pojištění psů atd. atd.) Když se v médiích propíral problém přemnožené spárkaté ČMMJ byla poslední kdo se k tomu vyjádřil, a to ještě tak, že to nebudu komentovat. To co mají dělat to dělat nebudou, ale do hovadin typu debetních karet, jo do toho půjdou. Nevím jak vy, ale mě tohle od ČMMJ přijít, tak Kostečkovy napíšu dopis, který si do rámečku nedá.

Autor: Petr Toman | 23.11.2011 15:23
Obrovskou výhodou tohoto produktu je to , že je dobrovolnej, nikoho do něj nenutí..kdo chce využije, kdo nechce nemusí.

Zkuste to brát tak, že organizace se 100tis členy je pro takovou banku velmi zajímavá, proto ČMMJ tu nabídku dostala. Výhodné to bude určitě pro všechny zúčastněné a z charity to určitě Amici nedělaj.

A jelikož žijeme v tržní společnosti, tak si z toho každej něco utrhne :-)

Autor: Milan Soukup | 23.11.2011 15:06
Františku, ony ty pozemky, prohlášené za nehonební, co se na nich výkonem práva myslivosti formou naháněk realizuje jistý nejmenovaný člověk, co ho tím úplně náhodou pověřil jistý nejmenovaný odbor jistého nejmenovaného úřadu, tak ty taky nejsou zadarmo :-). Tak nějak mi to připomíná tu reklamu s tím frenetickým výkřikem: A mám to zadarmo!!!!!! :-):-):-):-) M

Autor: František Dušák | 23.11.2011 14:44
No Milane a Kostečkovo obora také stála tučný peníz. Asi platil kartou CITI GOLD a nyní vrací úroky.:-)))) F.D.

Autor: Milan Soukup | 23.11.2011 14:04
Sice to tak trochu začíná připomínat turecký tržiště a ne specializovanou zájmovou organizaci s tou propagovanou jednotou:-), co všechno vyřeší a věnuje se odborné problematice, přičemž prachy jsou až na posledním místě :-), ale co už :-). Von ten penzion taky není zadarmo a někdo na to vydělat musí:-). MS

Autor: Petr Toman | 23.11.2011 11:42
Chlapi, je to hrozne jednoduché..ona to není kreditní ale debetní karta...v tom je rozdíl...máš kartu a platíš u obchodníků..ti odvádějí peníze z obratu na správce těch karet (Mastercard, VISA) a ti dávají dané bance procenta jako provizi za obchod...a z toho pak žijí oba ..Banka i MC či VISA..a berte to tak, že podobnou kartu mají třeba i ti co jsou u Eurotelu (O2)..tam mají taky nějaké výhody

Daná banka vám dává možnost "bezúročně si půjčovat peníze na cca 45-60 dní a vašim jediným úkolem je poslat na účet co je vedený k té debetní kartě prachy do konce toho období tak, aby jste neplatili úroky. Pokud nezaplatíte včas, nebo pošlete peníze později tak vás nečekají jen ty úroky (cca 24%) ale i sankční poplatek kolem 600Kč, který zaplatíte jako penále za neprovedení úhrady dle smluvních podmínek. Chybou je i to , že pošlete peníze včas , ale zadáte třeba blbě variabilní a specifický symbol a oni vám peníze vrátí..a platíte jak mourovatí..a z toho oni taktéž dobře žijí :-)

Kdo je ale pořádný a je schopen platit ty tzv. půjčky včas a v pořádku, což se dá i kontrolovat přes internet, a zároveň utratí za rok přes těch 30tis nebo kolik požadují tak je ta premie 3*800 Kč zajímavá.

já podobnou kartu měl,používal jsem ji místo CCS, takže obrat byl zaručen :-), dneska máme kartu Routex, proto jsem ji zrušil a už nepoužívám.

Když na to tak koukám, tak je ta nabídka zajímavá a ti co nemají problém utratit 30tis ročně na čerpačkách a podobně, tak bych do toho v klidu mohli jít..2,5tis na cestě nenajdem

Autor: Zdeněk Ondruch | 23.11.2011 09:58
Každý to zkouší, vždy je něco z toho. Ale i přes všechno jsem zůstal věrný a 800 jsem zaplatil.Z

Autor: František Dušák | 23.11.2011 08:06
Tak koukám, že ČMMJ už opravdu směřuje v arš. Už nebojuje o členy svým jednáním a konáním, ale těm jednodušším předhodí ohromné "výhody" kreditní karty. Každá kreditka především živí banku, tato ještě někoho z vedení ČMMJ, kdo to prosadil, ale nikdy, opravdu nikdy nemůže zvýhodnit majitele. Tak se chci zeptat vás, kteří ještě jste členy této "kvalitní stavovské organizace", co si o tomto kroku myslíte. Děkuji F.D.

P.S.
Musím se vážně zamyslet, zda pro tyto ohromné výhody znovu nevstoupím v řady ČMMJ.:-)))))))