Dnes je 20.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Jak na vydru?



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Radek Chadim | 20.12.2011 21:35
Takhle se dělá ochrana přírody a s tím spojený biznis :-). Článek je sice naprosto o ničem, ale dostane se na hlavní stránku jednich z nejsledovanějších internetových stránek u nás.
http://www.novinky.cz/domaci/254133-fotopast-potvrdila-vyskyt-vydry-v-ceskem-svycarsku.html

Autor: David Egner | 13.12.2011 08:40
Zdravím,já ji lovím každý rok na kraj.úřadě při žádosti o škody.Jinak jsem zkoušel nějaké fígle,ale chodí každý rok v zimě.Letos dostala pod stromeček další kus plotu.
LOVU

Autor: M.Bergman | 12.12.2011 11:09
Pokud vydra říční způsobí škodu na obsádce chovného nebo lovného rybníka v majetku nebo nájmu privátního subjektu, je potřebné to hned po zjištění škody nahlásit příslušnému úředu ŽP na pověřené obci. Ti si to přijedou zkontrolovat (stopy, zbytky z ryb apod.)a pokud je obsádka rybníka legálně prokazatelná (nákup násady apod.), stát škodu způsobenou chráněným živočichem uhradí. Jnak jedinou reálnou ochranou podle zkušeností mých vydrami navštěvovaných kolegů, a která zvíře nepoškodí je v případě vydry el. ohradník nebo přítomnost většího psa. Zvukové nebo světelné efekty po krátké době ignoruje, zapuštěný plot nebo zámraz přiléhajici k břehům zpravidla bez problému podhrabe, často se do rybníka dostane přítokem nebo výpustí.

Autor: Fesoj | 12.12.2011 09:57
Poměrně nákladné, leč spolehlivé, účinné a zejména trvalé řešení.

Autor: Stanislav Haas | 12.12.2011 07:52
Podle zkušenosti ze pstruží líhně na vydru platí pouze hustý vysoký plot, dole hluboko zakopaný a ohnutý směrem ven. Přítok a odtok zvlášť u malého rybníku vést pod hladinou vody, aby v zimě zamrzla celá hladina. A za plotem nechat na volno dva ostré psy. Takže ve Vašem případě nic.

Autor: Martin Skřivánek | 11.12.2011 18:12
ten film jsem viděl jako malý a pamatuju si že jsem to ořval.pointa tam byla že když byla ta vydra malá jí lovci se psama zabili rodiče a jak dospěla a byl tam zase lov tak tam zabila psa.tak nějak.je to už přece jen pár let :-).

Autor: Ivo Ondráček | 11.12.2011 17:25
http://www.youtube.com/watch?v=Nt-DRp1AxNk&feature=related

Našel jsem ten Martinův film. Ai pro ty, co neumí anglicky to bude koukatelné, on ten obraz docela stačí že...:)

Autor: Fesoj | 11.12.2011 16:16
Ivo - Kudu větevnice napsal František Fric. Knížku mám doma, na rozdíl od Vydry z Černé tůně je určitě psaná podle skutečnosti, já měl s ochočenou skalačkou, která se mnou chodila do lesa na srnce, také krásné zážitky.
Martine, ten film jsem bohužel neviděl, ale knížku Vodní poutník Tarka taky mám. A pěkná je i naše poměrně nová knížka Vydra ze Zlaté stoky.

Autor: Václav Sládek | 11.12.2011 15:08
V jednom blízkém MS se povedlo u rybníka chytit vydru do slopce a to dokonce několikrát tu samou.Stříkli jí barvou na značení zvířat a tak to zjistili.Nepamatuji se co dávali za návnadu snad psí granule.Možná by stačila ryba nebo jen hlava,vnitřnosti.Pak s ní do pytle a odvézt co nejdál ale i to je protizákoné.

Autor: Martin Skřivánek | 11.12.2011 14:49
Ještě byl o vydře pěkný anglický film jak ji lovili se psama,taková štvanice.vydra tam zabila několik psů.Vydra Tarka nebo jak se to jmenovalo.

Autor: Ivo Ondráček | 11.12.2011 14:24
Já zase znám příběh Kudu větevnice. Taky parádní čtení o domácí lesačce, ale zaboha si nevzpomenu od koho.

Ten el. ohradník je možná dobrý nápad. Dostat do mokrého kožichu...

Autor: Fesoj | 11.12.2011 14:12
Ivo, o lovu vyder a o chovu ochočené vydry existuje krásná knížka Vydra z Černé tůně. Je to sice silně přehnané, vydře se tam připisují vlastnosti téměř všestranného loveckého psa, ale čte se to pěkně, vřele doporučuji - jen je špatně k sehnání. A že je vydra celoročně chráněna od r.1947 - no bodejťby ne, vždyť do té doby byla hubena všemi prostředky a už pár let předtím, než se jí té ochrany dostalo, byla naprostou vzácností. Dnes jich už je tolik, že rozumná regulace odstřelem by asi leckde byla potřeba, leč POP to nedovolí.
Martine, pokud vím, tak ty pasti byly speciální vydří železa.

Autor: Děda z lesa | 11.12.2011 14:00
Už zákon č.225/1947 Sb. celoročně chrání vydru

Autor: J. Doubrava | 11.12.2011 13:14
Elektrický ohradník

Autor: Martin Skřivánek | 11.12.2011 11:19
Na vydru bývaly pasti tak možná nějakou dobu lovu měla,mrknu do Stráží.

Autor: Ivo Ondráček | 11.12.2011 11:06
Měla vůbec kdy vydra dobu lovu? Což dneska, dneska už je mimo kuny a lišky chráněná skoro všechna škodná, aůe nevzpomínám si, že bych o tom četl ani ve starých myslivostech.
Jinak městský ruch vydře vůbec nevadí. Kolem rybníka procourají denně desítky lidí, ale jak se setmí, vydrýsek už si vesele šplouchá v přítoku. Je sranda jí pozorovat, jak si pak na břehu hraje s rybičkou. Ale sranda je to hlavně proto, že s místními rybáři nemám nic společného, takže mě neštvou ty metráky ryb, co tam spolu s potomstvem vyluxovala.
Jak to tak člověk zná od kun, snahy o vypuzení zviřátka mírovou cestou zpravidla fungují jen dočasně. Takže ten kamarád může tak akorát vesele krmit vydru, nikoli kapry.

Možná by nebylo špatné připomenout ochráncům přírody, ať na každou vydru ročně vypustí do rybníků a řek metrák ryb...

Autor: Fesoj | 11.12.2011 08:46
Kdybych já měl tu možnost, asi bych si na ni počíhal. Vypůjčil bych si od sousedova syna airsoftového Kalašnikova a zkusil bych jí z něj nasypat nějakou tu kuličku do kožichu. Pak by se pravděpodobně odstěhovala a já bych se mohl pyšnit pocitem, že jsem si vystřelil na vydru - a k tomu legálně.

Autor: Ellhenicky | 11.12.2011 08:23
Překvapil mne kamarád s dotazem jak se loví vydra. Nejedná se o myslivce, ale rybáře, který si pořídil několika árovej rybníček a nastěhovala se mu do něho vydra a žere a žere.Vánočního kapra si bude asi muset koupit na sádkách. Zatím mu bylo poraděno:
-nechat hořet oheň na hrázi po celou noc
-nechat hrát celý den i noc rádio(to mělo za následek pouze to, že když se kolega
vrace z poslední leče kolem rybníka, tak pořád slyšel nějakou hudbu a přitom prý
nic nepil)
-repelenty a vysílačky
Nechce ji zabít, pouze vypudit, ale vydra pořád žere a žere dokud bude co.