Gratulace k úspěšnému lovu



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Erika Doležalová | 23.01.2012 10:39
Myslím si, že popřát je slušnost, jde o to, zda dotyčný úmyslně porušil zákon (či jiné pravidlo) nebo to byl omyl.. Pokud pozná, že mu na vnadišti stojí dvoumetrákový kňour (což by snad mělo poznat i dítě) a přesto ho v únoru uloví, pak patří dotyčnému nafackovat a ne přát Lovu zdar. Pakliže ale vystřelí na sotva šedesátikilové prase v domění, že jde o lončáka a on je to čtyřletý kňour (i to se stává), pak je slušnost popřát, byť jde o něsprávný odlov.
Osobně mě zarazila diskuze na myslivost-lovectví u snímku uloveného siky, právě z naháňky. Hospodář nabádal účastníky k ulovení jakéhokoli siky, co se objeví, protože "se jim kříží s jelenem".. Vzápetí ale lovec jelínka dodává, že to byl první kus ulovený v daném MS.. Tak nevím. Lovec poslechl pokyny hospodáře, je to jeho první sika.. Těžko někoho soudit.

Autor: Harald Altmann | 23.01.2012 00:55
Hlavne si myslím, že pokud jsi svědkem nezákonně uloveného kusu, tak bys to měl hlásit orgánu státní správy. Pokud ne, tak jsi spoluviník. A v tom případě bych se, na Tvém místě, s tím na webu nechlubil.

Autor: Ron Gordon | 20.01.2012 14:27
Zakončila hlavní lovecká sezóna a tak by měl takový malý dotaz: Jak se diváte na gratulaci úspěšnému lovci v případě, že k ulovení došlo nezákonným způsobem - ulovení sekáče na společném honu na drobnou,uloveni jelena na natláčce ap. Mně osobně je přáni " Lovu zdar" v těchto případech proti srsti a tak se k tomuto nepřipujuji.