Dnes je 26.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Většina o nás uvažuje ještě hůř!



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Jaromír K | 24.02.2012 22:05
Já bych nechtěl zde zasahovat do této diskuze,ale první jsem myslel,že Miňha versus Altmann řeší něco mimo a Harald zde popsal jen průběh něčeho,co ví jen skupina kolem jich samotných. Pokud se to týká jen této diskuze,tak nechápu,o co by mělo jít, Ikdyž Harald měl i k mým otázkám podobné odpovědi. Jenže nechci být kritikem,protože vyjadřování jedince formou písmen bez artikulace a mimiky obličeje bývá těžký oříšek.. Třeba to všechno myslí upřímně a úplně jinak.-:)) JK

Autor: Jaroslav Miňha | 24.02.2012 19:56
Haralde, co myslíš tím, že si nebo snad chci... ? Moc se Ti omlouvám za ten můj asi přiblblý dotaz, můj IQ ale na takovou hádanku nestačí. Můžeš, prosím, vysvětlit?
Pak se chci ještě zeptat, jakou kýtu kam nemám tahat a co nemám dělat?
A snad nejsem ani nejhorší myslivec, protože nebrečím - tedy alespoň ne v tomto případě...
Hele víš co? Zkus nezasírat tohle fórum svými fabulacemi a jestli se mnou máš nějaký problém, hoď mi to soukromě na jarda.minha@seznam.cz Můžeme pokecat :-) a neotravovat zároveň ostatní účastníky fóra, kterým je fuk nějaká osobní averze, kterou jsi loajálně převzal od svých vzorů a které se tady snažíš suplovat.

Autor: Harald Altmann | 24.02.2012 01:14
Jardo, tak tu kýtu nikam netahej a nic nedělej! Nejhorší je brečící myslivec! Nebo si snad chceš........

Autor: Petr Havlín | 23.02.2012 22:26
Al Capone říkal,že s dobrým slovem a revolverem se dá udělat spousta obchodů:-)))

Autor: Josef Hanzlík | 23.02.2012 21:25
Jsem to ale vůl!Jardo promiň,kdyby Ti kvůli tomu utekla,dám Ti tu svojí!

Autor: Jaroslav Miňha | 23.02.2012 18:59
Pepa Hanzlík - "A jen tak mezi námi děvčaty,mě ta kýta z divočáka,která mi zůstane doma přijde na takový prachy,že bych si za ně u řezníka koupil celý prase.Ale to Tobě nemusím přece vykládat :-)"

Josef, už jsi velkej kluk, proč to sem sakra píšeš? Co když si to přečte moje manželka?!! A pak že myslivci drží při sobě ! :-))

Autor: kesl | 23.02.2012 14:26
Chtěl jsem to jenom odlehčit, nicméně našel jsem ještě jeden a asi nejtrefnější. Je bezejmenný a starý.

Kdož překovou meče v pluhy, budou sklízet úrodu...Ale pro ty, co tak neučinili..
N.N.

Autor: Zdeněk Ondruch | 23.02.2012 13:57
Samuel Colt řekl:"Bůh stvořil muže silné a muže slabé, a já jsem ten rozdíl vyrovnal".

Autor: Jan Slavětínský | 23.02.2012 13:14
Ten Orwell se mi líbí. Nebo jak se říkalo: Až S.Colt udělal lidi sobě rovnými...

Autor: Petr Havlín | 23.02.2012 12:59
Ervíne to jsou hezké citáty,ale naše společnost je bohužel v mnoha věcech nevyspělá a plná předsudků.Jinak máte naprostou pravdu.Lovu a Lesu!

Autor: kesl | 23.02.2012 11:29
Jarda Miňha má pravdu, neinformovaní nás berou jako ty s flintou, kteří mohou střílet...K tomu jen tři věci.

Puška visící na zdi dělníkova příbytku, nebo farmářovy chýše, je základem demokracie. A je naším úkolem dohlédnout na to, aby tam zůstala...
George Orwell

Kde není jiné možnosti, leč zbabělost nebo násilí, radím sáhnout k násilí...
Mahátmá Gándhí

Strach ze zbraní je znakem sexuální a emocionální nedospělosti.
Sigmund Freud

Vážení, lesu a lovu zdar! Jsem ozbrojený a nestydím se za to....

Autor: Pavel Černý | 23.02.2012 07:48
Tak bacha moraváci! Trochu jste mě nadzvedli! :-) Ale vážně - hodně zjednodušujete! Ta bašta tvrdého jádra ČMMJ není v pražských OMSech (alespoň ne ve všech) a už vůbec ne kolem Prahy! Je to napříč republikou. Co takhle Palasova zákldna Brutál nebo tak nějak? Jinak je vidět, že o tom něco víte, ale - teď čistě můj názor jako účastníka SZ - vystoupení zástuopců F-M bylo opakovaně hodně sympatické, velice radikální, ale na druhou stranu hodně neprofesionální až naivní. Jinak jsem přesvědčen a DOUFÁM, že postoje řady předsedů OMSů neodpovídají názorům většiny členů, které zastupují. Ale ti se o to, jak jejich zástupci jednají a volí, musí nejdříve zajímat a nutit je k odpovědnosti. To by však bylo možné jen v případě, kdyby se výsledky hlasování resp. jak kdo hlasoval, zpětně zveřejňovaly. A to, pokud vím, udělal jen jednou neoficielně na starém fóru Jirka Hanák (Interlov). Jinak to bude pořád stejné - "To víte, že jsem byl proti." a ve skutečnosti - "Trhněte si nohou!" Takže jediná cesta pokroku je volit na všech úrovních (už odzdola) do funkcí lidi, kteří opravdu reprezentují a hlavně důvěryhodně prosazují názor většiny.

Autor: milano | 23.02.2012 07:25
Tomáši bohužel máte pravdu, kolikrát je až k nevíře, co člověk vidí kolem.O zdravém selském rozumu nemůže být mnohdy ani řeč.Jenže co chtít po společnosti, ve které prezident dává milosti zlodějům a korupčníkům a ústavní činitelé kradou za bílého dne, nebo tomu zdatně napomáhají.
Chtělo by se říci, že to sem nepatří, ale všechno se vším souvisí. Také bych se na to, co si veřejnost o nás myslí s prominutím vybod, ale to co si o nás myslí má a bude mít velký vliv na myslivost. M.P.

Autor: Tomáš Peroutka | 22.02.2012 23:43
Zdravím. Ztotožňuji se s tím, co napsal Jarda Miňha, věta ,, málokomu, kdo se pohybuje mezi zaměstnáním,hypermarketem, televizí a diskotékou" vysvětluje 90 % problému, o kterém se bavíme.Čas běží a my si ani neuvědomujeme, že mezitím vyrostla početná generace lidí, kteří takto žijí. Je to věrná kopie individuí, která vídáme hlavně v těch stupidních až morbidně přiblblých televizních seriálech, lidí poplatných této době,pro něž je prioritou jejich vlastní ego a hlavně být ,,in", to vše maskováno vyumělkovanými líbivými kecy. Ve skutečnosti jsou to degenerovaná,pro praktický život nepoužitelná monstra,postrádající schopnost vnímat a vyhodnocovat realitu, bez praktických zkušeností, s absencí obyčejného selského rozumu a co je na tom nejhorší, s absencí obyčejného lidského soucítění s ostatními lidmi okolo sebe. Tato generace lidí je schopna ve své omezenosti vypustit do honiteb vlka s tím, že vlk tady dříve žil a zabijáci myslivci ho vyhubili a bude chránit všechno možné i nemožné. Na druhé straně klidně nechá před prahem vlastního domu umrznout bezdomovce nebo pošle své stárnoucí nemohoucí rodiče do ústavu.
Tito lidé jsou úmyslným produktem společenského systému, který potřebuje své ovčany ovládat a jsou snadno ovlivnitelní prostřednictvím různých médií.

Autor: Josef Hanzlík | 22.02.2012 23:23
Jardo,jasně.Je to o závisti,i když tady závidět není co.Jenže mi se tu posíráme před něčím,co ani pořádně nedovedeme určit.Veřejnost?Co to v tomhle případě vlastně je?Nějakej olysalej pisálek,kterej o venkově,na kterým se myslivost provozuje,ví akorát tak to,že by tam nejel,protože to tam smrdí a pár komentujících přiblblíků,kteří si nedokážou svůj názor vytvořit vlastním rozumem,adekvátním sbíráním informací a předvádějících se na sítích,v bezpečí určité anonymity?Nevím,jak kdo z Vás,ale ještě jsem se nesetkal ve svém okolí s podobnými názory,které tento kadidát Pulicera presentuje,vždycky je to naopak.Lidé se zajímají,jak to při vykonávání myslivosti funguje,jakým způsobem myslivecká sdružení fungují,jak se financují,vidí mě sušit seno,vidí mě odjíždět na akce,znají mě jako fandu sportovní střelby a zajímají se o tuhle činnost,vidí před barákem na stromě viset to,co ulovím,neboť všechna zvěřina pro sdružení je u nás střelcem zpracována a odvezena k dalšímu využití.Vidí mě při výcviku psů a práci s nimi,oznamují mi,co kde viděli za"zvíře",co tam dělalo a ptají se proč to dělalo,nikdy mě nikdo neviděl,jako myslivce nalitýho a jelikož bydlím v areálu firmy,kde jsem zaměstnanej,denně okolo projde velký množství lidí.Za posledních čtrnáct dní mi na bříze visely naráz tři lišky a dvě prasata a jediná reakce byla"ty vole,tobě se daří".Samozřejmě,že mě na názoru veřejnosti na myslivce záleží,ale na takovou veřejnost,která se presentuje pod výplody takovýchhle Einsteinů a ještě tímhle stylem,na tu teda seru.
A jen tak mezi námi děvčaty,mě ta kýta z divočáka,která mi zůstane doma přijde na takový prachy,že bych si za ně u řezníka koupil celý prase.Ale to Tobě nemusím přece vykládat :-)

Autor: Jaroslav Miňha | 22.02.2012 20:28
Josef, máš pravdu a mluvíš mi z duše. Jenže takhle to v tom našem absurdistánu bohužel nefunguje. Troufám si říct, že celá podstata všeho problému v očích neinformované veřejnosti ( nebo vlastně informované podobnými autory) tkví v tom, že máme zbraně a střílíme - zabíjíme zvířátka a následně si jimi plníme mrazáky. A že prý zadarmo, považte!!! Nemyslivci si musí maso koupit, myslivci ne! Mají ho zadarmo, stačí vystřelit! No řekni, na tom přeci utáhneš skoro každýho... Ať to nahraješ z jaký chceš strany, stejně to vždy skončí u plných mrazáků. A málokomu z města, kdo se pohybuje mezi zaměstnáním, hypermarketem, televizí a diskotékou (ber s nadsázkou), to vysvětlíš. A redaktůrek píše to, co chce většinový čtenář číst, protože ho to živí, co mu vyčítáš? Taky má rodinu a v téhle pokřivené době jí taky musí uživit svým "řemeslem". No řekni Josef, taková kýta z divočáka na šípkové a nedal jsi ani korunu... Tohle je totiž ten živný roztok pro blogy redaktůrků podobného typu. Zkus mi to vyvrátit...

Autor: rici czech | 22.02.2012 20:18
M.Bergman Já to vše vím shodou okolností nebyl to náhodou OMS F-M kde jsem byl členem a zároven člen kynologické komise až do konce minulého roku kdy jsem z důvodu přestěhování přešel na vedlejší okres ,tudíž tu problematiku velmi dobře znám netřeba mi vysvětlovat:-)

Autor: M.Bergman | 22.02.2012 20:04
Tomio a Rici czech, OMSy a OMSy, to je kapitola sama o sobě. Ty k té politice nahoře nemají přímý přístup - ČMMJ je tam nepustí a brání se jejich případnému vlivu celkem drsně. Jediný orgán, který je podle stanov schopný něco změnit a je složen ze zástupců všech OMSů v ČR je "Sbor zástupců" a bohužel je již natolik zkorumpovaný vedením ČMMJ, že postačuje hlasem většiny pražských a několika okolních OMSů zablokovat vše co se ČMMJ nehodí. Je pár OMSů, které se dokáží na jednání Sboru zástupců vymanit z mlčící většiny a nekompromisně žádat po vedení ČMMJ změny jejich politiky ve prospěch celku. Bohužel jsou vždy přehlasovány těmi OMSy, jejichž funkcionáře ČMMJ "uplácí" např. přidělením aut k soukromému používání z bývalého Interlovu, zahraničními loveckými zájezdy za peníze nás všech,různými příspěvky a dotacemi a mnoha dalšími neveřejnými formami. A proč by ne, když ve vedení si jeden staví přepychový lovecký penzion a druhý 600 ha oboru. A pak se není co divit, že závěry takových jednání jsou výhradně nic neříkající proklamace bezvýhradné podpory všemu, co myslivecká rada ČMMJ nebo její předseda navrhne. Dalšího komentáře asi netřeba.

Byl jsem 8 let členem Rady jednoho moravského OMSu, který proslul v předchozích pěti letech snahou to nějak změnit....ale bohužel. Velké mlčící většině to asi vyhovuje tak, jak to je, myslivost ať třeba vezme čert, hlavně že nám to pořád sype. Dál už raději pomlčím.... M.B.

Autor: Josef Hanzlík | 22.02.2012 19:22
Kolegové a já se pořád ptám proč.Proč někomu něco vysvětlovat,argumentovat,snažit se bojovat s větrnými mlýny.Splnil jsem podmínky k tomu,abych měl právo vykonávat myslivost,ze zákona mám povinnost se o zvěř starat,mám taktéž právo ji lovit a zákon mi zakazuje se na úkor zvěře obohacovat.Jsem kontrolován,jestli své povinnosti plním,jestli svých práv nezneužívám,tak je mi putna,co píše jakýsi redaktůrek.Proč tady pořád bědujeme,jakou máme špatnou pověst u veřejnosti,jak si za to můžem sami,že nejsme vzorní a co já vím,co ještě tu na sebe naházíme.Mezi námi to není jiný,než kdekoliv jinde v týhle společnosti.Jsou tu poctivci,jsou tu troubové-a co?Jestli jsou podle něj myslivci lumpové a darmožrouti,pak novináře já prohlásím za vrahy,neboť mají na svědomí třeba anglickou princeznu.Zasahují hrubým způsobem do soukromí lidí(narozdíl ode mne) a využíváním psychologického teroru parazitují na emocích neinformovaných lidí.A jestli se někdo nechá někým takovým masírovat,tak je to jeho blbost a je pro mne ztátou času mu vnucovat svoji pravdu,já se musím živit řemeslem.

Autor: Jaromír K | 22.02.2012 17:46
Tak on ten pisálek je a bude jenom pisálek,ale ve spoustě věcí má pravdu. Kdo z nás Myslivců dá ruku do ohně za všechny členy vašeho sdružení,že jsou stoprocentní?? Jak tu bylo psáno,děláme si to všechno sami. Společnost je taková a procenta lidí jsou bohužel i u myslivců. Kolik je v republice Myslivců a kolik vzpomínaných hasičů? Když udělá ples či jinou kulturní akci Myslivecké sdružení a někdo se tam opije pod obraz je to pomalu v novinách. Že tu samou akci udělá sbor dobrovolných hasičů,tak se počítá s tím,že hasí žízeň-:). Je to i o úhlu pohledu a o všestrané závisti. Člověk není tvor neomylný a proto se stávají situace,kdy pohled veřejnosti je v danou chvíli na podobné věci rozdílný. Jen pro představu připomenu:, Lovec po výstřelu ještě v lovecké horečce přebije,ale nezajistí a urychleně slézá aby se podíval na svůj úlovek,když v tom zavadí o kohoutek a vyjde výstřel,je mrtvý. Trochu jiná situace při zásahu hasičů kdy mladý hasič neodhadne své schopnosti a v horlivosti v běhne do budovy,kde se následně zřítí strop. Oba Chybovali,jenže jeden skončí v novinách za blba a druhý za hrdinu. Jistě víte kdo a jak? Pohled na Myslivost udělá i tato diskuze a některé vlákna zpět. Hádat se,nadávat,vyhrožovat a pomlouvat...Nedělají to jen Pražáci nebo Lidolovci ve filčákoch ale ti,co nemají Českou Myslivost rádi...Zkusme přemýšlet společně,ikdyž pár nadšenců osvětu asi neudělá.. JK

Autor: rici czech | 22.02.2012 17:08
Tomio problém je ten ,že za minimální plat to nikdo mladý živící rodinu dělat nebude, a vo tom to je.Ideální pracovní místo pro důchodce:-)

Autor: Tomio | 22.02.2012 17:03
Vždyť většina těch lidí na OMSECh jsou starší lidé, lidé neznající internet, většina OMSů má www stránky minulého století. Články nulové, aktualizace mizerná. Obtížná je jejich činnost. Jsou tam lidé ze setrvačnosti, on to totiž nikdo mladý nechce dělat a já se svým soukmenovcům nedivím, že nechtějí, ale tikají hodinky.
Nakonec OMS pro mě jako řadového myslivce bez kynologie pořádá zatím velmi pěknou přehlídku trofejí, a dvě-tři zajímavé konference do roka. Je to málo, či hodně?

Uvidíme, třeba ČMMJ dokáže posadit, alespoň, aby se zákon o myslivosti nechal ležet.
Dovede si někdo představit, tu šílenost, změna zákona, a nedejbože změnu honiteb, vytváření nových HS. během tří měsíců.

Autor: M.Bergman | 22.02.2012 14:31
Byl bych opatrný s odsuzováním řadových myslivců za to, "že pro to nic neudělali a novinářům ani nenapsali". To není role pro řadové myslivce, ale je to role především pro ty, které si řadoví myslivci k tomu zvolili a které za to i velmi dobře členská základna platí ! Pokud dojde k takovým změnám v zákoně o myslivosti, které budou směřovat k horšímu - bude to výhradně a jen vina funkcionářů Myslivecké rady ČMMJ a nejvíce potažmo jejího předsedy a jednatele. Co udělali pro to, aby v PSP a na MZe nepřevládly hlasy těch, co lobují za soukromé cíle ? Nic ! Já osobně při určité znalosti systému jak to tam v Praze na ČMMJ chodí jsem přesvědčen, že naopak si sami v připravovaných změnách přihřívají svou polívčičku a připravují si vlastní privátní záměry.
Je to opravdu k pláči že organizace, která by při lobbingu majícím za sebou cca 80 tis.členů neměla odpovídající sílu svého hlasu jak v PSP tak na ministerstvech - tomu nevěřím. Je za tím pravděpodobně spíše zlý osobní úmysl nebo obchod, než neschopnost. Ale pravdou je, že až k tomu dojde, můžeme si být jistí, že zavinili jsme si to sami. Tady v tomto bodě s Tomem Pilíkem souhlasím, jen místo tlačení na novináře musíme tlačit tam, kde naši zvolení zástupci nedělají to, kčemu byli vybráni a zvoleni. M.B.

Autor: Petr Havlín | 22.02.2012 14:27
Já bojuji s předsudky ve svém okolí tím,že stále dokola trpělivě vysvětluji, s chováním některých myslivců se neztotožňuji a snažím se poukazovat na dobré stránky myslivosti a hlavně to mít podložené argumenty.

Autor: Tomáš Pilík | 22.02.2012 13:51
Bohužel, nejsmutnější na tom je, že za tuto situaci si můžeme převážně sami. Ano, Ti "novináři", co píší podobné články o tom ví pramálo a proto hlásají takovéto bludy, ale na druhou stranu, kdo z Vás udělal alespoň to, že by tomu "novináři" napsal mail, a ty jeho bludy mu vyvrátil. Co dělá naše slavná ČMMJ a jiné myslivecké organizace, aby laická veřejnost nenahlížela na myslivce takto záporně? To že napíší každý měsíc článek do Myslivosti je sice hezké, ale je to pláč na špatném hrobě. V Myslivosti si to přečtou opět jen myslivci a veškerý výsledek je nulový. Proč se články s osvětou myslivosti neobjevují v tisku, který čte většina veřejnosti? Proč nepořádáme (resp. naši placení představitelé) nějaká diskuzní fóra s veřejností, kde bychom jim tyto lži a polopravdy, které jsou jim předhazovány médii, vyvrátili za použití argumentů? Čím dál více začínám mít pocit, že zvládáme akorát tak tlachat na mysliveckých fórech.

Autor: Jan Slavětínský | 22.02.2012 13:27
Právě že myslivost posuzuje jen podle chování současných lidí. Vůbec neřeší myslivost jako celek, jako činnost takovou s letitou tradicí,zvyky,s mluvou a s odrazem v umění,kultuře, hudbě atd. Lidé se chovají tak, jak se chová celá společnost nebo co jim ta společnost dovolí. To tam profesional zapoměl říci a podle toho článku a pohledu na věc mi ani ten pisálek jako profesional nepřipadá...

Autor: Milan Stýblo | 22.02.2012 12:48
Řekl bych, že to je nějakej afektovanej blbeček. On tam hodnotí všechny myslivce podle 3 citátů o nekolika nezodpovědných myslivcích. A další věc by mě zajímala, kdo jiný než odborník má dávat dohromady nový zákon o myslivosti automechanik, prodavačka nebo snad přiblblej redaktor? Vžyť ani Bandl není odborník (snad přes textilní stroje) a koho poslouchá když o tom sám neví? Zase lobbisty, ale ty protimyslivecký. Ty mají více peněz a "tedy větší slovo"(a opět o tom nic nevědí).

Autor: Honza Král | 22.02.2012 12:35
Mě napadne jen....Nasypte je do jednoho pytle a pak do nich kopejte. Očividně pán píše o tom co si kde přečetl. Neříkám že se "zelená banda" chová vždy tak, aby nebyla trnem v oku veřejnosti, ale myslím si, že by redaktor mohl při své profesi být tak profesionální, aby neposuzoval jednání jedninců jako jednání skupiny lidí. Ale o tom jsou asi některá média.

Autor: Petr Havlín | 22.02.2012 11:57
Http://aktualne.centrum.cz/blogy-a-nazory/komentare/clanek.phtml?id=734104