Dnes je 25.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Naháňka u silnice



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Jan Ulmon, Bc. | 09.03.2012 17:04
Jak píše Ellhenicky - společný lov /nadháňka/, myslivecký pes a střet psa s vozidlem na vozovce. Samozřejmě za dodržení všech potřebných pravidel...Sankce?? To opravdu nevím..Pravda je, že zodpovídá majitel. Ale...následná nehoda, zranění osob ve vozidle. Zajistí Halali případně nárokované odškodnění??
Děkuji zkušeným praktikům.

Autor: Harry Callahan | 09.03.2012 14:00
na poslední naháňce sezony jsem stál u silnice a jen trnul ... auta musela zastavovat, rudl prasat přes cestu, selata chodila kolem svodidel, já tak nemohl střílet proti projíždějícím autům ... ještě že se nic nikomu nestalo ... vlastně ani těm prasatům :-) :D

Autor: Ellhenicky | 09.03.2012 08:11
Jak píše Pavel,jedná se o klasickou dopravní nehodu s lesní zvěří.Případné škody hradí pojišťovna,má-li dotyčný uvedenou pojistku.Jiná věc je, kdyby při takové akci došlo ke střetu vozidla se psem.Ne jen, že majitel psa o něho s největší pravděpodobností přijde, ale ještě může být sankciován. Za každé domácí zvíře zodpovídá majitel. Viz nedávná nehoda u Budějovic, kdy byl odstíhán majitel krav,za ublížení na zdraví z nedbalosti,které způsobily nehodu autobusu se zraněním řidiče.Na druhou stranu, málokterý řidič bere pokyn myslivců u cesty vážně,pokud se nejedná o známé.Vlastní zkušenost.

Autor: Pavel Černý | 09.03.2012 07:07
Milane, u nás černá zvěř běžně není, přesto se stalo... Při honu na drobnou vyběhl z rákosu přes les rudlík prasat a poslední z nich trefil osobák na přilehlé (hraniční) komunikaci II. třídy. Lončák nepřežil, auto s pražskou SPZ středně poškozené, ke zranění řidiče naštěstí nedošlo (v autě byl sám). Ránu jsme slyšeli, takže jsem to šel vyřídit. Od řidiče jsem dostal trochu díl: "Když máte honitbu, to nemůžete na kraje lesa postavit hlídky?" Vysvětlil jsem mu, co je honitba, a zeptal jsem se, jestli si myslí, že při poskakujícím myslivci u silnice by řidiči zpomalili. Zeptal jsem se, zda volal policii - volal. Zeptal jsem se, jestli má auto havarijně pojištěné - neměl. Přijela policie, podepsal jsem převzetí prasete a tím to (pro nás) skončilo.

Autor: Milan Lukeš | 08.03.2012 18:56
Při naháňce máme jednu spornou leč která těsně sousedí s hlavní silnicí,kdo by platil případnou škodu způsobenou vyběhlou zvěří na silnici?Nedej bože když by tam bylo zranění?