Dnes je 20.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Lysina za slechy u srčete a laňky



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Fesoj | 20.03.2012 19:33
Prašivina to určitě není, ale těch kožních onemocnění je tolik, že nejsa vetrinář, těžko stanovit diagnózu. Rozhodně doporučuji co nejdříve nechat provést odbornou veterinární prohlídku ! Je-li to trichofytie /opar lysivý/, jedná se o nemoc dost nakažlivou, ale léčitelnou, tak neváhat. Daňci by to rozhodně dostat mohli. A odpovídá tomu i to, že první výskyt choroby byl zaznamenán na hlavě.

Autor: Hana Kretová | 20.03.2012 18:33
Dobré odpoledne. Známý má menší ohradu farmového chovu daňků(asi kolem 20-25 kusů), plus 5 kusů vysoké. Loni jim sousedi přivezli srnče a laňku, které pravděpodobně někde našli- o jejich původu víc nevím. Srnče je plaché, zato laňka je teď již úplně ochočená a jde sama k ruce. To srnče má už asi nějakou dobu za slechy lysinu s boláky, dál po těle se to zatím nerozlézá. Nedávno ale známí zjistili, že laňce také začíná za slechy srst vypadávat. Bojí se aby to nebyla prašivina a aby nebyli napadeni i daňci. Někde jsem četla, že u srnčí zvěře zatím nebyla prašivina ani prokázána, tak nevím. Děkuji moc za názory...:-)