Dnes je 20.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Motorkáři ve volné krajině



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: JaroslavS | 18.02.2014 16:17
Pánové nic jste asi po mém posledním příspěvku nepochopili /pokud jste ho vůbec četli/.
Jaroslav Slavětínský- mohu Vás ujistit, že starý pan Kinský než předal starost o lesy mladému tak jsem od něho neslyšel nic negativního. Anebo byl takový, že mi to nechtěl říct. I to je možné..Pokud k němu nyní vjedeme na panství tak zatím ani mladý Kinský ani hajný nic neříkali. A majitelka lesů Janeček o tom, že jezdím na její ví a ani na poslední schůzce na zámečku v Pádolí mě nikterak nekárala.
Abych byl upřímný tak s hajnými to jde. Opakem jsou myslivci, kteří si asi přisvojili právo na tu svojí jedinou pravdu.
Myslím , že zakončím debatu ze své strany , protože to stejně nikam nevede. Pane Fesoji, případ který jsem v předposledním příspěvku dával se stal ve vašem regionu. Toho starého pána odvážela Báňská záchranná služba Odolov
Zdeněk Ondruch - takové pochytat, pokutovat atd.

Byl jsem tu krátce, děkuji za to, že jste se vůbec do nějaké diskuze pouštěli.
Na Vaše forum jsem vlezl vlastně i proto, že jste snad jediné forum s tématikou myslivosti kde se nehádají, nenadávají na sebe a neurážejí se navzájem. Tak si to tady nepokažte a chovejte se jako doposud.

JaroslavS

Autor: Václav Sládek | 18.02.2014 14:46
Fesoji čož takle vyseknout z kůky chleba zátku místo z filce.Bylo by uvítání komplet jak se sluší a patří.

Autor: Fesoj | 18.02.2014 10:29
Honzo, co se týče toho vítání chlebem a solí, tak pokud vím, za starých časů vítával hajný u knížetepána nezvané návštěvníky solí a štětinami, ten chleba tam jaksi chyběl !

Autor: Zdeněk Ondruch | 18.02.2014 08:15
Naprosto souhlasím s Rudou, kdysi jsem u něj byl a sám to na vlastní oči viděl.U nás je to to samé. Party teenagerů bezostyšně drancují přírodu, likvidují cesty, rajtují v porostech, likvidují zahrady, před ničím se neštítí.Obec nainstalovala fotopasti, zákazy, apod.- bezúspěšně. Kapitolou samou pro sebe ,je skupika motorkářů - bezzemků. Lidí kteří v obci nevlastní ani m2, ale pořínající si jako by vše bylo jejich.Jsou to motorkáři okolo 40 let, ti jsou úplně nejhorší- rozježděné školky, vysoká tráva v zahradách, cesty na sračku.... Starostovi vyhrožují fyz. útokem. Sakra kde jsme? Zkuste si poséct zahradu, když vám tam přejede několikrát taková parta ksindlů-nejde to. Díry, vše lehlé na zemi no hrůza. Mě se na mém pozemku osvědčily volně pohozené brány ve vysoké trávě - ježdění přestalo. Z

Autor: Ellhenicky | 18.02.2014 08:08
Kamarádi, již několikrát to tu říkám. Vše je v lidech.Pravda je i to, že není způsob, jak motorkáře zastavit,když on nechce.Postihnout lze jen v případě, že vozidlo má registrační značku a dá se dohledat jinak je to plkání o ničem. V honitbě nejezdí jen místní,tak ani vozidlo nemusíte poznat, když řidič je zamaskovanej. Proto se nedivím Rudovi jak se rozohnil,ale určitě bych nevymýšlel nějaké zákeřnosti.Byl jsem přítomen tomu, když policisté chytali motorkáře, který jim ujížděl i se spolujezdkyní a v důsledku rychlosti se vysekal a 20-ti letá holka zůstala na vozíku, za to to nestojí!

Autor: Jan Slavětínský | 18.02.2014 06:49
JaroslavS - zkuste s partou vyrazit třeba ke Kinskému do lesů a hájů a napiš nám, zda vás vítal chlebem a solí. Možná budete muset prodat motorky, abyste to poplatili...

Autor: JaroslavS | 17.02.2014 19:06
Lumpové kolkaři?
V sobotu 15.2.2014 jsme si vyrazili s partou kamarádů na projížďku. Venku bylo bezva počasí, ovšem i přes toto jsme měli jeden neobvyklý zážitek, který spíš je k zamyšlení. Na jedné nejmenované cestě při stoupání do poměrně prudkého kopce potkáváme vyznavače přírody a cyklisty, někteří dokonce kroutí hlavami, že si vůbec dovolujeme jet po cestě a vypadá to tak, že i tato naše jízda jim vadí. Ale jaké bylo naše překvapení o pár metrů dál, všichni tito hlavami kroutící hltači čerstvého vzduchu pěšky a km na kolech, bez povšimnutí přešli nebo projeli okolo starého muže ležícího u kraje vozovky a vůbec je nezajímalo, zda nepotřebuje pomoc. Nevím jak dlouho tam muž ležel a přesně kolik okolo něho prošlo pěších opírajících se o známé fofrhole nebo cyklistů, ale pánovi jsme přivolali záchranku a počkali tam do příjezdu lékaře. Mezi tím jsme mu poskytli vše co jsme nalezli na kolkách, aby jsme muže přikryli a neležel na holé studené zemi. Je obdivuhodné, že lidská pozornost se soustřďuje tam, kde ji je zapotřebí nejméně a svoji energii někteří lidé plýtvají na nás kolkaře. Možná by se někteří lidé měli zamyslet, že ne každý kolkař je bezohledný a může se stát, že ti kteří nechali starého muže ležet v keřích u silnice, boudou potřebovat pomoc i oni sami. Můžou na nás lidé nadávat, ale oproti těm co na nás nadávají máme výhodu - UMÍME POMOCI, KDYŽ OSTATNÍ SELHÁVAJÍ !!!!!!

Staženo z FB od kolegyně z party

Autor: Tomáš Peroutka | 17.02.2014 15:34
Jezdit na motorce mě bavilo nejvíc , když jsem na ní učil jezdit kamarádku a byl jsem jako spolujezdec..

Autor: martes | 17.02.2014 14:52
Harry ,chtěl jsem něco napsat, ale Tvoje poslední dva články palec dolů.Jnak plný souhlas s Rudou,Honzou i Jardou M i Jardou T.





.

Autor: Jaroslav Tatalák | 17.02.2014 14:46
Soudní tahanice nezávidím nikomu. Dovolím si nesouhlasit s tím, že motorky zvěři nevadí. Možná jeden přejezd, ale když se tito lumpové vydají křížem přes honidbu a začnou se nahánět sem tam tak to můžeš sbalit a jít.

Autor: Harry Callahan | 17.02.2014 14:00
K soudům chodím za žalobce (v podstatě naše MS) už několik roků, u první instance jsme to loni vyhráli, teď čekáme na odvolací soud, nebudu tady rozebírat detaily, jen dodám, že bych tohle nikomu nepřál. Dlouhotrvající spory a nejistota odčerpává energii a k myslivosti pak přistupujete jinak. Docela tak závidím všem ostatním, pokud řešíte jako problémy jen motorkáře v revíru. Dříve jsem motorky v lese taky neměl rád, vlastně nemám rád dosud, ale už to přehlížím, zvěři to výrazně nevadí a na rozčilování máme jiné důležitější starosti.
Krásný paradox je, že laická veřejnost nemá ráda myslivce a motorkáře, myslivci nemají také rádi motorkáře a motorkáři myslivce. Chudák myslivec a motorkář v jedné osobě, ztělesnění všeho zla :D
(ps: ten zmiňovaný případ obrany pistolí se stal asi před 10 lety nedaleko Brna, ale nedaří se mě teď vygůglit žádné zprávy o tom případu z té doby)

Autor: Jaroslav Tatalák | 17.02.2014 13:55
Od Fesoje a Honzy rozumné shrnutí pro a proti, včetně postoje většiny myslivců. Harry, po přečtení Tvého příspěvku nabývám domění, že se snažíš tady obhajovat vznik obrojených čtyřkolových gangů po vzoru silničních.Docela jsem zvědav na Tvá fakta na obhajobu tohoto novodobého kovboje. S pozdravem J.T.

Autor: Jan Slavětínský | 17.02.2014 12:48
Harry hajný nebo správce lesa je v podstatě v pozici zástupce držitele honebních pozemků - od nich asi máte pronajmutou část honitby nebo honitbu. Toto jsou lidé v jiné zákonné pozici proti nám - oni držitelé, my uživatelé. Hodně lidí mezi myslivci na postavení vlastníka nebo držitele zapomíná.Tak že lesáci si ničí i opravují svoje a je těžké jít s tímto soupeřemdo sporu ..
Jinak to, co píše Ruda Husák na vrub současných motorkářů,jejich bezohlednému chování všeho kolem je bohužel pravda a musím s ním souhlasit. Největší problémová skupina jsou děti a ti puberťáci, kteří zákony neznají, nic neřeší, nic je nezajímá a mají doslova radost z vandalismu a ještě když můžou vyhrát a před někým ujet. Rodiče je v motorismu podporují, prostě jezdi si v polích a na silnici s tím nelez...Já věřím, že člověk věkem zralý a inteligentní je schopný vyhodnotit situaci a nebude druhému ničit pozemky...Možná se pletu.
Není nic příjemného, když se celý den chystáte do revíru a cestou na žebřík slyšíte burácet motory, vybrané výfuky a slyšíte ,jak vám dva výrostci z nedaleké vesnice projíždí lesy proti vám. Místo relaxace jdete nasraný domů.
My ,myslivci, máme honitbu řádně pronajatou a pěkně zaplacenou. Jsme jediní. Všichni ostatní, kteří do té přírody chodí, resp. do pronajatých honiteb, vám - nám svojí neurvalou činností kolikrát maří naší práci. Je smutné, když mezi sebou na tyto otázky nenajdeme jednotný názor.

Autor: Fesoj | 17.02.2014 12:34
Harry, v žádném příspěvku R.H. jsem se nedočetl, že by použil proti motorkářům či 4kolkářům násilí ! Nadává na ně, někdy dost nevybíravě /ani se mu nedivím/, ale to je asi tak všechno. Já taky když vidím nějakého toho blázna, ať už na silnici nebo v terénu, ať už na motorce nebo v autě, si říkám "rozbij si hubu dle libosti, staň se třeba DDO /dobrovolným dárcem orgánů/, hlavně neubliž nikomu dalšímu", ale to je z mé strany asi tak všechno, nikdy bych se neuchýlil k použití nějakého násilí a věřím, že Ruda Husák taky ne. A co se týče toho Tvého kamaráda, který údajně musel proti myslivcům při sebeobraně použít pro výstrahu pistoli a poté došlo k soudu, který vyhrál - nezlob se, ale to považuji za výmysl ! Kdyby k něčemu takovému skutečně došlo, bylo by to takové sousto pro media, že by to rozhodně nezůstalo bez povšimnutí, vždyť musíš vědět, že naše sdělovací prostředky si nenechají ujít jedinou příležitost, aby si mohly do myslivců kopnout, a tohle by byl sólokapr ! Zkus, prosím Tě, tento případ doložit konkrétními fakty, určitě by to zajímalo nejen mě - a pokud taková fakta nemáš, musím to považovat pouze za nějakou motorkářskou latinu či "vzpomínky starého zbrojnoše". Opravdu Ti ten Tvůj kamarád nekrmil uši ?

Autor: Harry Callahan | 17.02.2014 11:52
Poslední slohovku R.H. po tom předchozím úletu snad ani nechci číst. Mám mezi motorkáři hodně kamarádů, nejen po silnicích ale i enduro po lesích, jeden z nich jezdí ozbrojen legální pistolí a už ji proti myslivcům musel při sebeobraně pro výstrahu použít, soud vyhrál a po vyslechnutí jeho příběhu v kontextu co tady čtu od R.H. se ani nedivím, že se bez kvéru na cesty nevydává. Motorky v lese jsou nelegální, je na to zákon, je na to policie a tak dále. Pro myslivce a zvěř to ale není nijak zásadní problém a přát někomu zranění nebo smrt je už diagnóza pro Chocholouška. Zažil jsem na akcích v leči motorky i čtyřkolky, ale nikdy jsme se z toho nepo... Největší škodná v lese je obvykle hajný s těžební technikou, takový bordel jako je u nás nedokážou žádné motorky ani po závodu šestidenní. Mimochodem my myslivci se už několik roků soudíme právě díky sporům s hajným, správcem lesa, a to je teprve peklo, které časem změnilo naše pohledy na les a problémy v něm.

Autor: Rudolf Husák | 17.02.2014 11:26
Chlapi,bydlím celý život uprostřed krásné přírody,jsem myslivec tělem i duší se vším co k ní patří a jiný koníček prostě nemám.Píši jen svůj názor, na neutěšený stav naší přírody a divoké řádění terénních těžkých crossových motorek a čtyřkolek ve volné přírodě,které dle mého názoru patří na schválené a uznané závodiště,jako jinde v západním civilizovaném světě a tento názor nikdy nezměním,poněvadž na vlastní oči vidím,co se u nás v přírodě děje.
Silniční motorky mě zas tak nevadí a na některé vyšperkované krasavce se i rád podívám, ale jezdí to po silnici a cíleně a záměrně to neraubuje(neničí,neubližuje), naši přírodě.Taktéž vím a nevadí mě, že čtyřkolku má dost myslivců,kteří s ní řeší přikrmování zvěře ve vzdálených a leckdy nedostupných místech a nebo odvoz ulovené zvěře z honitby,nebo dřeva.
Článek se hlavně týká již 12-18-letých a více u nás...,kterým rodiče koupí,nebo přidají na drahou terénní crossku, veškeré vybavení, včetně přilby,jednak aby se jim v lese nezabil a hlavně proto, aby ho nikdo nepoznal.Samozřejmostí je doma neustálý dostatek benzínu a pak, veškerý volný čas je tráven s motorkou ve volné přírodě.
U nás zpar*chantělý motorkáři jezdí po loukách,lesích,v potokách,každý mokřad je zajímavý tím, že od nich lítá více bláta,mají dráhy mezi stromy v lesích,po lesních cestách,nezastaví se před chráněnou krajinou oblastí,rozježděné potoky,nebo honí čtyřkolky ve pstruhových vodách,kde si dělají v kamení dráhy a ve skutečnosti veřejné závodiště.K čemu je nám Ministerstvo živ.,prostředí,nebo státní inspekce živ.,prostř.

Majitelé pozemků,jsou bezmocní a další,řev těžkých závodních motorek zdivočelých motorkářů vnáší nesnesitelný rachot řev i do malebných,tichých krásných Českých vesniček.Každý krásný slunný jarní nebo letní den,včetně všech víkendů,nedá se sednout na lavičku na zahradě,slyšíte jen řev bezohledných čtyřkolek a crossových motorek přímo ve vesnicích a celé naší přírodě.Kde je ticho a klid,lidé si odjakživa jezdili do přírody odpočinout,chovali se ohleduplně a hlavně tiše.To, co se děje u nás v přírodě za beztrestná zvěrstva,to není v žádné civilizované západní zemi,jako např.,Rakousko,Švýcarsko,Německo...
Proberme se,tohle není dojet se čtyřkolkou ke krmelci,jsme myslivci,především ochránci přírody a myslivci se chovají v lese tiše.Toto je kruté a beztrestné znásilňování naší krásné České přírody, stresovámí ptactva v době hnízdění a zvěře při kladení mláďat.Kde je Červen, měsíc myslivosti a vůbec ticho a klid v honitbách.
Jsou to beztrestná zvěrstva v přírodě a bezmoc obyvatel v zemi,včetně nevymahatelnosti práva a spravedlnosti ve zdivočelém Česku,není nikde dovolání.
Nikomu nezávidím motokářský sport, ale tak jako myslivci když si chtějí zastřílet,musí na uznanou a schválenou střelnici.Taktéž majitelé čtyřkolek a těžkých crossových motorek, patří na uznané a schválené závodiště k tomu určeném.Zkusme si,jako myslivci dát vrhačku asf.,holubů jen tak někam za vesnici a střílet si dle libosti.V momentě na udání,tam jsou ty co ,,pomáhají a chrání,, a jste bez ZP na 5 let,na nás, páky mají.Proč někdo musí dodrřovat zákon a ostaní ne.Jsem jen obyčejný, prostý myslivec ale svůj názor na současný stav v České přírodě a celé zemi, nehodlám měnit.

Autor: Václav Sládek | 17.02.2014 09:46
Stalo se mi mám za to že někdy v roce 1968.Jel jsem na motorce do Příbrami po nově otevřené komunikaci na sídliště slunce svítilo proti mě.Nějakej dobrák natáhl mezi sloupy vlasec naštěstí slabej ten mi sjel po brýlích říz mě do kořene nosu pak teprve prasknul.Proude supr zážitek nepřeju ani nepříteli.Nechtěl jsem reagovat no nedalo mi to.

Autor: Tomáš Peroutka | 16.02.2014 22:13
Také jezdím, na motorce i na čtyřkolce. Na čtyřkolce jedu do lesa, když potřebuju zavést krmení na méně dostupná místa nebo z tama odvézt úlovek. Na motorce i když mám cestovní enduro do lesa nejezdím. Les není určený na zábavné projížďky. Nechápu tohle jednání dnešních některých mladých, fakticky je to degradace myšlení z titulu odcizení se přírodě. Normální homo sapiens, který má jen trochu rád přírodu tohle prostě ze zásady neudělá.

Autor: Břéťa Ambrož | 16.02.2014 21:24
Já, teda ač mladší ročník prostě nedokážu bez úsměvu překousnout příspěvek pana Fesoje z 5.20 dnes.... Jak si můžete plakat na nevymahatelnost práva, vytváření zákonů pro někoho na míru? Žijeme snad všichni v právní státě, své zmocněnce si volíte od roku řeknu 1992 svobodně dle své vůle, voleb (všech druhů) bylo desítky, možná stovky, volme toho komu věříme (pokud není ta volba, kandidujte sám, nebo prostřednicvím někoho spřízněného)... A kdyby ne, pokud máte nějaký svůj případ, o kterém víte, že se koná bezpráví, je spousta institucí kam to nahlásit a řešit... Jasný, ono povzdychnout si jen tak všeobecně na inter.foru je snazší... chápu... ale v tom případě nelze brát vážně... S pozdravem, BA

Autor: SAKO | 16.02.2014 21:10
Autor: Jaroslav Miňha | dnes 20:15

SAKO : s R.Husákem sice od jisté doby zrovna nevycházím, stalo se, ale když ho neznáš osobně, nech být.....


Ano, souhlas, neznám. Už se mi nějakou tu debatu o motorkách a čtyřkolkách podařilo s ním písemně absolvovat a opravdu stačilo......

Matšj Fous to napsal fakt pěkně!!!

Autor: Jaroslav Miňha | 16.02.2014 20:15
SAKO : s R.Husákem sice od jisté doby zrovna nevycházím, stalo se, ale když ho neznáš osobně, nech být.....
Dědo, nějak tu schází smajlíci, dal bych palec nahoru. Bude to v tom, jestli je 4kolkář myslivec/nemyslivec nebo normál/nenormál..

Autor: Matěj Fous | 16.02.2014 20:13
Tak na motorce jezdím od r.1967 dosud,a to hodně a i nyní v zimě,momentálně silniční suzuki a do terenu (přírody) enduro Hondu (+veteran ČZ,moped stadion a 2x pionýr),ale takového přání jako od Rudy včera ve 20.35 se mi za těch několik desetiletí skutečně ještě nedostalo.Třeba je chudák postižený tím,jak celý život rozvážel po hospodách pivo...Ale nikoho nesoudím,soud patří bohu.

Autor: SAKO | 16.02.2014 18:48
Mám radost, p. Ruda Husák nezklamal, je to fakt borec.

Autor: Děda z lesa | 16.02.2014 16:18
Jsem myslivec i čtyřkolkář (resp. ji občas používám)...
A když jedu lesem třeba zakrmit, lesáci mě zdraví na dálku a přijdou prohodit pár slov.
Ono to asi není o motorce nebo čtyřkolce, ale o tom, kdo na ní sedí.

Autor: Tomáš Peroutka | 16.02.2014 15:56
RE Fesoj - Nikoliv politici, ale lidi, kteří je zvolili a ještě více Ti, kteří viděli, co ti politici provádí a nic s tím neudělali. Ti za to hlavně můžou ! Motorkáři v lese jsou jen následkem zdejší pokleslé morálky, stejně jako pytláci nebo obchodníci s drogama.

Autor: Jaroslav Miňha | 16.02.2014 15:53
Nemám rád motorkáře, nemám rád čtyřkolkáře. Alespoň ne ty, s kterými jsem měl tu čest se potkat v revíru. Nebylo to často, ale bylo. Moc nepřemýšlejí, hlavně když to jede, řve a háže hlínu… Dělají kravál, bordel po lese , alespoň u nás se tam pak válejí plechovky od RedBulla, krabice od vína, petky od coly a protože musí „vorazit“, tak udělají zastávku a obaly hážou kolem sebe. Viděno na vlastní oči. Byl bych pokrytec, kdybych nenapsal, že nejvíc mi lezou na nervy, když jdu lovit a díky těm „borcům“ se můžu sebrat a jít domů. To fakt nasere a zkazí náladu. Mám se mstít a hloubit díry překryté igelitem, natahovat lanka mezi stromy atd.atd? Mám jim přát to nejhorší, xindlům ? Rozbít motorku? Ano! Nabít si hubu? Ano! Ale stavět na stejnou úroveň klid lesa, koleje po motorce a lidský život? To je naprostá úchylárna a autor musí být naprosto zapšklý nebo nenormální ! Řekněme, že mezi těmi xindly by byl můj nebo kohokoliv z vás synovec / vnuk. Hajzl jeden ! Dobře mu tak, že se zmrzačil, případně je po něm! Zasloužil si to !!! Nevím, čím jsem starší, tím jsou mi takové radikální soudy vzdálenější. My máme svojí myslivost, svůj postoj a lásku k lesu,ke zvěři, jiní mají motorky a přes zákaz jezdit s nimi do lesa atd. atd. tam jezdí. A co? Místo kontaktování PČR jim vyhloubím jámu na mamuta, nebo natáhnu lano a ještě pojistím tak aby, se zamotalo do kola? Úžasný nápad, jsem nejlepší a spasím myslivost! Chlapi mějte rozum, to je jako kdyby rybáři vyhazovali do vzduchu malé vodní elektrárny i s obsluhou, protože u nich chybí rybí přechod a oni jsou přeci v právu! No nic, vyplkal jsem se, děkuji za pozornost, jestli jste to dočetli až do konce. J.M.

Autor: JaroslavS | 16.02.2014 09:07
milano- Byl bych pokrytec kdybych tvrdil, že by se to vše vyřešilo. Je to tak jak píše František Dušák. Bohužel pro všechny.

Autor: František Dušák | 16.02.2014 08:33
Re: Milano
Ono je to všechno v lidech. U nás je součástí honitby starý tankodrom. Zarůstá šípkem, trnkou, hložím apod. Zde se jezdí vyřádit čtyřkolkaři i motokrosaři. My, ač za to platíme HS peníze, toto tolerujeme a nežádáme snížení nájmu, protože každý si chce užít své. A popravdě drobné to nevadí a prase se z těch trnin ani nezvedne při celovíkendovém ježdění. Ovšem najdou se tací, kterým areál tankodromu je malý a okamžitě musí vjet do lesa. A i vlastník honebních pozemků nás žádá o okamžité volání PČR a zabránění jejich řádění. Všude jsou závory, ale objet je na čtyřkolce či krosce je jednoduché. Tudíž zde je možnost se vyřádit, ale stejně se najde hromada bezmozků, kterým není svaté vlastnické právo. Já bych se nejraději projel těmto íqáčům po jejich obýváku, aby poznali, co je vlastnické právo.

Autor: milano | 16.02.2014 08:14
Jaroslave S, pomohlo by podle Vás, kdyby se zřídila místa, kde by jste se mohli na čtyřkolkách vyblbnout ? Já myslím , že ne a nedělám si iluze, že se třeba v každém okrese taková místa vybudují.V tomto státě nejsou peníze na důležitější věci.Vše je o přemýšlení a morálce lidí, ať dělám myslivost nebo jezdím na čtyřkolce. M.P.

Autor: Fesoj | 16.02.2014 05:20
Rudolfe, já sice s větší částí toho, co jsi napsal, souhlasím,taky si myslím, že provoz 4kolek a silných motocyklů by měl být více usměrněn, nicméně se domnívám, že silně přeháníš a že ti čtyřkolkáři rozhodně nejsou tím nejhorším, co se u nás po sametu vylíhlo. Mně osobně nejvíc vadí to, že místo Masarykova "nebát se a nekrást" platí v této zemi "nebát se a nakrást", že naši politici jdou bohužel národu příkladem v uctívání zlatého telete - a z toho právě pochází ta nevymahatelnost práva. Byla přijata spousta zákonů, které vytvořili kriminálníci pro kriminálníky, kdo má na drahé advokáty, automaticky předpokládá, že si může všechno dovolit a že mu to projde a kdo na ně nemá, snaží se těch pár dobrých zákonů, které u nás ještě platí, obejít jinak. Je moc málo takových lidí, jako je Jaroslav S., 4kolkář, který se snaží o nalezení pro všechny strany přijatelného kompromisu a proto mu docela fandím, ač se mi často nad těmi blbci bez špetky úcty k přírodě otvírá kudla v kapse. Proč není ze strany odpovědných činitelů vidět sebemenší snaha vytvořit pro jejich "bláznění" odpovídající areály, nastavit určitá pravidla - a kdo je bude porušovat, lup strejce přes vejce, tvrdě a nekompromisně !

Autor: Radek Chadim | 16.02.2014 02:24
JaroslaveS, Rudolf Husák nenapsal, že se měl před rokem 89 dobře, ale vyjádřil se k situaci ve společnosti po roce 89.

Autor: Ron Gordon | 15.02.2014 23:03
To je to naše České právní vědmí,právo mám jen já,já,já, co není zakázano je dovoleno. Co si tak připomenout - nečiň jiným toho, co nechceš , aby jiní činili tobě.
Příroda patří všem a každý má právo si ji v klidu užívat.Je paradoxem, že hlučné aktivity občanů(sekačky, cirkule ap. )již většina obci v době víkendu zakázala obecními vyhláškami, ale buracející
stroje různých ...kolkařů zůstavají nějak mimo. Měli by jsme jít příkladem, ale rozhlédněte se kolem sebe, kolik kolegů jen z důvodu vlastní lenivosti by najraději dojelo
až pod posed, nebo šoulalo po revíru terenním autem či čtyřkolkou. Takže někdy je to o tom " víně a vodě".

Autor: JaroslavS | 15.02.2014 21:43
Rudolf Husák- Když tak obdivujete dobu před rokem 89 tak se ptám na jedno. Bylo by to tenkráte možné? Ostatním se omlouvám, že vybočuji od tématu. Použiji vaše slova, která užíváte : Zlo se dobru chechtá do očí, prostá pravda je všem pouze pro smích.

http://zpravy.idnes.cz/zastrelil-myslivce-k-soudu-nemusi-slo-o-nehodu-flb-/krimi.aspx?c=A130530_1934802_jihlava-zpravy_mkk

Autor: JaroslavS | 15.02.2014 20:44
Rudolf Husák - děkujeme za vyjádření. Jenom nevím kam Vás mám zařadit. Já jsem se neměl do sametu moc dobře a vy asi skvěle. Přeji Vám jen to nejlepší.

Autor: Rudolf Husák | 15.02.2014 20:35
Jsme prohnilá a zpar*chantělá země,kde neexistuje vymahatelnost práva a spravedlnosti.To nejstrašnější co se po sametu v roce 89 vylíhlo v této zdivočelé zemi,jsou motorkáři a čtyřkolkáři.Nepředstavitelná pa*káž,která drancuje,znásilňuje naši celou přírodu a vnáší řev a rachot těžkých crossových motorů do malebných tichých vesniček.Nezastaví se před ničím,všechny krásné slunné víkendy,jen řev motorů a zdivočelých motorkářů.Všechno v této zemi,je díky sametovým politikům,kteří uchvátili moc v roce 89 v této zemi pokřivený. Zlo se dobru chechtá do očí,prostá pravda je všem pouze pro smích.
Přejetý lišky na silnici,je mě líto,ovšem rozplácnutýho motorkáře, ani trochu.Přeji těmto novodobým hye*nám v naší bezbranné přírodě,jen vše nejhorší.
Ztráta času na této diskuzi.

Autor: JaroslavS | 15.02.2014 20:10
SAKO- máme skoro podobný pozdrav /kdyby byl smajlík tak by se smál/ Co s tím Rudou? Praskla by mu žilka nebo co?

Autor: JaroslavS | 15.02.2014 19:35
Jaroslav Tatalák- jmenovče já vím, ve VVP byly a jsou zachovány biotopy původních rostlin a živočichů. Přeci jenom se tam neprováděla intenzivní
zemědělská a lesnická činnost, nehnojilo se, nechodili turisté. To všechno vím a omlouvám se, že jsem to neuvedl. A k tomu bum.
Dneska na vyjížďce jsme našli v příkopu ležet starého pána /nějaký záchvat, potíže s tlakem atd./Byli jsme jediní, kteří zavolali záchranku, rozjeli jsme se na všechny strany k silnicím, protože jsme nevěděli odkud přijede záchranka. Pánovi jsme poskytli alespoň deky, bundy atd. a poté navedli sanitky přímo na místo. Ostatní turisté chodili okolo a nic. Napsal by jsi to BUM kdyby ten starý pán byl tvůj otec??

Autor: prroud | 15.02.2014 18:23

Příspěvěk blokován administrátorem. Pro případné dotazy kontaktujte administrátora na e-mail :-).


Autor: prroud | 15.02.2014 18:04

Příspěvěk blokován administrátorem. Pro případné dotazy kontaktujte administrátora na e-mail :-).


Autor: Jaroslav Miňha | 15.02.2014 18:01

Příspěvěk blokován administrátorem. Pro případné dotazy kontaktujte administrátora na e-mail :-).


Autor: prroud | 15.02.2014 17:45

Příspěvěk blokován administrátorem. Pro případné dotazy kontaktujte administrátora na e-mail :-).


Autor: Leon Zumr | 15.02.2014 17:44

Příspěvěk blokován administrátorem. Pro případné dotazy kontaktujte administrátora na e-mail :-).


Autor: prroud | 15.02.2014 17:39

Příspěvěk blokován administrátorem. Pro případné dotazy kontaktujte administrátora na e-mail :-).


Autor: prroud | 15.02.2014 17:37

Příspěvěk blokován administrátorem. Pro případné dotazy kontaktujte administrátora na e-mail :-).


Autor: Jaroslav Miňha | 15.02.2014 17:27
Prroude, ty máš takovou potřebu se vyjádřit naprosto ke všemu, že už si ani nevidíš do huby. Pořád tady meleš o hodnotách, ale máš to nějaký převrácený. Co takhle kdyby tě pozůstalí po bezohledném motorkáři, který vjel hluboko v lese do tebou nastražené díry přišli lynčovat? Zcela jistě bys je přesvědčil, že byl sobecký a nerespektoval zákaz vjezdu do lesa a proto jsi to musel vzít do svých rukou...
Ty jsi ale DEBIL, ty domobrano.

Autor: Leon Zumr | 15.02.2014 16:06
pak si musíš dávat bacha aby u té díry náhodou nečekal nějaký cyklista až se půjdeš kouknout na účinnost ten si hubu moc nerozbije ale bude hodně nasranej a mohl by ti omlátit to kolo o hřbet :DDD

Autor: prroud | 15.02.2014 08:21
Zklamal cim SAKO? Svoje jsem prece uz rekl:-).Abych te potesil,tak jsem spis uz jen premejslel nad technickejma detailama ty natazeny snury :-))).Na jedny strane uvazat,zbytek drzet v ruce,aby to byl tutac kdyz se v pravou chvili pusti,jako kdyz bicem prasknes,aby se omotala,nebo taky ukotvit a jit domu?Ovsem to se uz dopoustim trestuhodnyho cinu premejsleni,na rozdil od motorkaru.Lepsi?:-))
Jelikoz vidim,ze homo sapiens nez by zakon dodrzoval a kdyz uz ne zakon,tedy proste aspon jen premejslel,radeji koume nad tim jak ho obejit a sobecky se vyzit za kazdou cenu a cikoliv,nebo cehokoliv ujmu.Vcera jsem prece jenom hloub v lese nasel vyjetou drahu od krossky,ctyrkolka to neni,ale stejnej problem-skodliva BEZOHLEDNOST.Tam kde selhava spravedlnost,nastupuje domobrana.
Pro podnikavy milovniky nasich lesu mam jeste jeden navod.Dira co se do ni vejde predni kolo,pres ni zakolickovat igelitovej pytel a zamaskovat tim co je na ceste,co bude nasledovat az do ni vlitne rozhulenej krosar netreba rozvadet,predstavivosti se meze nekladou,turistovi to neublizi,zvireti taky ne,jen se leknou.Levnejsi a bezpecnejsi nez snura,se zdravym pohybem na cerstvym vzduchu:-))).Vybrat lepsi cestu,kde se da svihat poradnym fofrem.Tolik do rubriky "pomoz si sam":-)

Autor: SAKO | 15.02.2014 08:07
Náhodou, pěkná debata, jenom Prroud mě zklamal, slabota na jeho poměry, umí víc, chtělo by to něco pořádného.
JaroslaveS, máš štěstí, že to zatím nečetl p. Ruda Husák, to by byl teprve mazec!!!

Lovu zdar a čtyřkolkám zmar!

Autor: Jaroslav Tatalák | 14.02.2014 20:16
Jmenovče, děláš mě tady ostudu, protože Tvoje názory jsou úplně scestné a začínám pochybovat trochu i IQ. Když chceš něco tvrdit o VVP, tak si prosím sežeň aspoň základní informace. Kopeš kolem sebe lascinými kecy, vydedukovanými mezi:" ochránci přírody" a "taky ekology"a svobodnými volnoekoturisty. Zkuste si to v Anglii- tam pod tvrdým trestem nebo v obdivovaném USA, na stole u koronera. Toto u nás chybí. Načapat tě ve svém lese se čtyřkolou- bum a máš po ptákách. A pak by nemusela být i tato zbytečná diskuse. S pozdravem J.T.

Autor: JaroslavS | 14.02.2014 17:41
To je dobrý, super

Autor: Pupek | 14.02.2014 17:28
To je zas negativních vln. . .Jediné přípustné rajtovaní 4x4 po lese na kterém se doufám zhodneme všichni bez rozdílu je, když si postavíš pěknou babu se čtverkama kozama na všechny čtyři. Proti takové 4kolce vůbec nic nemám a rád se na ní i svezu. . .

Autor: SAKO | 14.02.2014 15:16
Marale, vím, že to myslíš dobře, ale LOV byl, je a bude vždy vrchol. To mi nikdo nevymluví. A schovávat se za to, že to tak není???
Už vidím, kolik lidí by dělalo myslivost, kdyby nemohlo lovit. Vím, napsal jsem to trochu utaženě, ale podstata tam je.
Omlouvám se, že píšu mimo téma.

Autor: Maral | 14.02.2014 13:10
No tak já Tě ocituji JaroslaveS:
...Ona příjde jednou stejně doba, kdy ani myslivci nebudou mít kde vykonávat svojí činnost. Stačí jen zdražit honitby, co jde dát do soukromých rukou, kde majitel nikomu nic nepovolí a bude mít honitbu jen pro sebe atd...
Já z toho cítím nádech škodolibosti, ale třeba se pletu.
A vysoké nájmy ? Za pár let, až se zredukují stavy zejména černé, z těch nájmů spousta "podnikavců" vystřízliví.
Humanisté vidí ulovenou zvěř, protože se s ní spousta myslivců chlubí. To je prosté. Máš pravdu, že tohle ovlivňuje pohled veřejnosti na myslivce. Stavět lov na vrchol je chyba. Ale věřím, že se to časem změní.

Autor: prroud | 14.02.2014 12:12
.....coz ovsem nic nemeni na tom,ze ctyrkolky nemaji v lese jen tak kvuli kratochvili co delat:-)
A tak me s usmevem napadlo,ze srovnavat armadu ktera ma za ukol bezpecnost statu s rajtovanim na ctyrkolce je vubec tak trosku masakr:-))))

Autor: JaroslavS | 14.02.2014 11:44
Maral- Ať hledám jak hledám tak stále nenacházím to kde přeji myslivcům vysoké nájmy. Zase si něco cucáš z prstu. Ale tvrdím, že za současného stavu to k tomu prostě spěje. Nebo chodíš vykonávat mysliveckou činnost do tzv."knížecího" nebo prostě do honitby, kterou neobhospodařuješ?. Naopak si myslím, že myslivost je věc záslužná, ale prostě málo propagovaná. A tím myslím propagovaná především z té lepší stránky tzn. starost o zvěř. Veřejnost je spíše informována o těch horších stránkách, různí "humanisté" vidí jen zastřelenou zvěř a nic jiného je nezajímá. Že musí prostě být nějaká regulace, že je okolo myslivosti starost. Krásná kravička, krásné prasátko, krásný srneček, to se přece nemůže zabít. Kde se berou ty řízky na talíři je asi druhotné. TO je realita dnešních dnů. A nepíšete tady snad sami o zdražování honiteb o různých zákazech a nařízeních? Nepíšete snad o tom, že máte nějakou zvěř, kterou chcete zachovat.U sebe se dohodnete, že jí nebudete lovit a potom Vám to odloví sousední sdružení.

Autor: Maral | 14.02.2014 11:19
Proč ten kyselý tón JaroslaveS ?
Nemůžeš legálně do lesa na čtyřkolce, tak popřeješ myslivcům vysoké nájmy. Nechápu. Taky Ti nikdo zde nepřeje zlámané kosti a rozbitou čtyřkolku.
Někdy je těžké se smířit s realitou, že ? Asi je pro Tebe čtyřkolka posvátná kráva. Inu, každý má jiný žebříček hodnot.

Autor: prroud | 14.02.2014 11:15
Prijde mi to vcelku jako uz zbytecna debata kdyz vyjdu z toho,ze do lesa by se melo jet s cimkoliv co dela hluk a ma to spalovaci motor,tedy to skodi prirode,jen kdyz je to nezbytne nutny,ani bych se neohanel zakonama,jenom rozumem.Klidne to zobecnim na jakykoliv spatne vratny zasahy do prirody.Hadat se o tom po jaky ceste jo,nebo ne,nebo kudy,je uz z tohohle hlediska principialne smesny hnidopysstvi :-).Zkratka do lesa ne.:-).Ukazovat na druhy je zbytecny,proste taky nejednali spravne.A to bych jeste byl az takova svine,ze bych delal namatkovy kontroly i tem povolenejm vozidlum a kapka oleje z motoru by byla za poradnej balik na pokute.To by se asi statni lesy se svou technikou prohly:-).V USA nejsou povinny technicky kontroly vozidel(jen emise a zadarmo),ale neprejte si videt ten tanec,kdyz i ve meste zaparkujete a najdou vam nahodou pod autem par kapek oleje!To je o ty osobni svobode,ale ty "osobne"zodpovedny ;-)
A mimochodem,jestli by byl les statni,nebo soukromej,by z tohohle hlediska nehralo vubec zadnou roli!Porad je to les a priroda,ty jaksi sami o sobe nemaji "majitele".

Autor: JaroslavS | 14.02.2014 10:39
Jaroslav Tatalák -No jistě, mnoho desetiletí tam jezdila těžká vojenská technika a vše bylo OK , ale potom tam vjelo pár motorkářů a čtyřkolkářů a už tam nic neroste.Takže by bylo nejlepší kdyby byla vojenská cvičiště vytvářena v přírodních rezervacích a CHKO. Na ekology mám svůj názor a na takzvané "ekoteroristy" zvlášť. Je zajímavé, že vyasfaltované cyklostezky v polích nevadí. No je to momentálně IN. Ona příjde jednou stejně doba, kdy ani myslivci nebudou mít kde vykonávat svojí činnost. Stačí jen zdražit honitby, co jde dát do soukromých rukou, kde majitel nikomu nic nepovolí a bude mít honitbu jen pro sebe atd.

Autor: prroud | 14.02.2014 02:59
To prijde na to Josefe jak se to navlikne a kdo vsechno se do toho vlozi.....nekdy je dobry kdyz se pro spolecnou vec na urcitej cas daj dokupy i ti kdo si jinak nemuzou prijit na jmeno ;-).Myslivci nejsou jediny komu zalezi na prirode!Mozna rev hodne lidi bude vic nez par paprdu z predstavenstva(beztak jsou koupeny).

Autor: Fesoj | 14.02.2014 02:31
Pupku, ČMMJ často neřeší ani to, co v její pravomoci je a do čeho může mluvit - a objektivně řečeno, hledat nějaké prostory pro motorkáře na pozemcích, které jí nepatří a s kterými její členové nemají společného nic jiného, že tam spolu s jinými myslivci mají pronajat výkon práva myslivosti - na to se každý může vyignorovat, tajemníkem OMSu počínaje a sjezdem konče. Jediné,co v tomto směru mohou myslivci dělat, je přispět "hlasem poradním" a je otázka, zda tomu hlasu bude vůbec někdo ochoten naslouchat, já o tom důvodně pochybuji. My jsme v tomhle směru bohužel ti nejmenší páni.

Autor: Jaroslav Tatalák | 13.02.2014 23:01
Jmenovče,docela jsi mě dostal Tvoji poznámkou, jak vojáci devastovali vojenské prostory. Netvrdím, že ne, někde museli v uzavřeném prostoru cvičit. A ejhle po zrušení většiny vojenských prostorů bylo samotnými ochránci přírody konstatováno, že ve většině těchto lokalit byla zachována původní flóra až do doby otevření těchto prostorů veřejnosti včetně omezenců na čtyřkolkách. S pozdravem J.T.

Autor: prroud | 13.02.2014 22:30
Chlapi,muzete jim najit mista kolik chcete,oni stejne budou rajtovat tam,kde se chce jim a zadarmo,co nejbliz domova,aby nemuseli ty masiny tahat........jako byste to neznali.A jelikoz jak vidno,sobeckej zajem je nad ohledy a nad rozum,pomuzou jenom represalie.Bud poradnej pruser,pak padnou jmena kdo kde a policie zacne jednat,nebo i policie poridi 4kolky a silnejsi,jelikoz na to bude mit a zacnou brachy nahanet,pak padnou takovy palky na pokutach,ze si to rozmyslej.No a posledni,nejhorsi moznost,ze fakt nekomu rupne v bedne a bude jich to par stat zdravi,nebo hur a neco se s tim udela.......
A zase a porad je to o lidech a v lidech!

Autor: JaroslavS | 13.02.2014 21:28
Ale ono to někde jde, třeba tady: http://www.motokrosnacechu.cz/

Dále třeba bývalý voj.prostor Pánov, Milovice apod. Nebo se jezdí i do Polska kde taky byl ohromný prostor na nějakých výsypkách -Bogatynia nebo tak nějak se to jmenuje

Autor: Michal Brabec | 13.02.2014 21:28
Ale já taky. Kdysi dávno jsem byl taky mladej:-)
Jenže my lítali po lese na kolách (to se o horalech ještě ani nevědělo) a stejně nás hajnej seřval. Rozdíl proti dnešku - my se ho fakt báli. Dneska vím, že jeho výroky byly žalovatelné, také pohružky násilím s konkrétním popisem byly, pro nás, nezletilé, velmi traumatizující:-))

Autor: Pupek | 13.02.2014 21:18
Vážně by měl někdo zajit na ČMMJ ať těm klukům najdou nějaké místo na blbnutí. Oni nechtějí jezdit po lesích,loukách a polích,ale tak kde mají provozovat svou zábavu? Já je naprosto chápu:-)

Autor: Michal Brabec | 13.02.2014 21:15
Fesoji, nepsal jsem druhou část Tvého příspěvku já?:-))

Autor: JaroslavS | 13.02.2014 21:09
Fesoj-s tím co jsi napsal souhlasím. Tam někde u Žacléře však musí býti nějaké výsypky po těžbě uhlí a podobně. Nevím jestli jsou zrekultivované nebo ne ale jak bylo v tom dnešním článku v 17.21. Najde se tam jeden brouček a ihned to je chráněná oblast se zákazem. Proč není taková oblast
vyhrazena pro motoristické sporty- například. Nebo okolí Mrtvého jezera u Trutnova, vždyť to je samý popílek a nepořádek a pro hospodaření nanic

Autor: Fesoj | 13.02.2014 20:54
U nás Lesy ČR nemalým nákladem opravily lesní cestu, vedoucí z osady Křenov do Žacléře. Je zde zároveň vyznačena turistická trasa. V minulosti byla občas využívána i občany Křenova s motorovými vozidly, neb zkracuje vzdálenost o více než dvě třetiny. Vlastník lesa - LČR - dal svůj nesouhlas zřetelně najevo tím, že na okraji lesa cestu přehradil kovovou závorou. Ta sice spolehlivě zabrání vjezdu osobního automobilu, ale pro čtyřkolku či terénní motocykl není problém ji objet, takže motorkáři i čtyřkolkáři ji i nadále využívají podle libosti a PČR je bezmocná - ta vozidla buď reg. značku nemají vůbec, nebo je velice pečlivě zakryta a v případě pronásledování mají možnost dřív, než policisté stačí odemknout závoru, uhnout na kteroukoliv odbočující cestičku - a hledejte si je. A pak se divte běžnému občanu či chalupáři, který si chce odpočinout v klidném prostředí a najednou v sobotní nebo nedělní podvečer se mu od lesa kolem stavení řítí smečka šesti řvoucích terénních strojů, které tam nemají co dělat. Pokud by tam někde byla vyznačena trasa pro tyhle "adrenaliňáky" určená a provoz by se řídil nějakými pravidly, zejména co se provozní doby týče, lidé by se s tím nakonec smířili a i ta zvěř by si zvykla. Jenže dnes nikdo neví dne ani hodiny, kdy si tahle parta pitomců usmyslí tam řádit ani který konkrétní prostor si zrovna vyberou - a mě jako myslivce sere nejvíc to, že si často vyberou trasu hnedka vedle krmelce nebo jezdí úplně mimo jakékoliv cesty po lukách, sem tam zastaví, začnou na sebe hulákat - a čekaná je v pr..li a můžu jít domů. Kdyby bylo obecně známo, že je tam a tam mohu potkat v určený den a hodinu, mohl bych si jít sednout někam jinam. Ale současná situace mně i dalším myslivcům vyloženě pije krev.

Autor: JaroslavS | 13.02.2014 20:51
Pupek-jo to máš pravdu, některý jo. Ale zase budiž útěchou, že takoví vyjedou jen jednou za čas a potom dlouho opravují. Znám jednoho a ten zajede někde do bahna po řídítka, tam to dvě hodiny morduje na místě a potom se nechá vytáhnout traktorem a 3 měsíce opravuje

Autor: Pupek | 13.02.2014 20:47
Jaroslave jak to myslel nebo nemyslel NS. . . Víš jak je to dnes se soudama. Navíc jen jednou do té pšenice traktor nejede protože pak má ještě postřiky atd.a nakonec to stejně celé rozjezdí kombajnem. . .já tu láhev raději koupím. Závory máme téměř všude,vedle nich balvany za balvanama kulatiny a co myslíš. . Ty kluky 4kolkářský to asi ještě nějak víc rajcuje nebo co :-)

Autor: JaroslavS | 13.02.2014 20:40
Michal Brabec-Ti jsou všude, škoda, že tady nejsou smajlíci, bylo by to jednodušší se vyjádřit. Ale bavíme se tady aby řeč nestála a trochu se to rozhýbalo. Do nějakých témat odborných nepolezu, protože tomu vůbec nerozumím. Jen jsem si dal za úkol jít někdy sednout večer na ten posed nebo kazatelnu a zjistit co na tom vlastně je. A motorkáři mi fakt vadí jen kdyby jezdili stále okolo s vykuchanými výfuky a lítali po zasetým poli nebo neposekaných loukách nebo někde potokem. Co bych měl říkat na ty paraglaidisty nebo jak se jim říká s těmi motory na zádech když vrčí celé odpoledne nad třeba i lesem nebo barákem

Autor: Michal Brabec | 13.02.2014 20:29
Jaroslave, jistě vidíš, že nejen někteří kolkaři, ale i jeden starý myslivec (18.12) můžou bejt totální volové...

Autor: JaroslavS | 13.02.2014 20:20
Pupek- To já né to Nejvyšší soud uvedl, že pokud to vyjetí kolejí nebo jak to nazvat vykazuje znaky účelové komunikace tak je to účelová komunikace. Tak snad nemyslel NS, že to je jedním projetím, ale například tím, že si tu cestu vyjezdili místní zemědělci a je tam již delší dobu. Lahev nekupuj a nikomu se neomlouvej, jestli to tak dělá tak je de.il. Odkaz jak to je se závorama a značkama mohu dát taky, není problém. U mě se to vyřešilo jednoduše. Poté co mi do lesa někdo navážel bordel tak jsem tam dal závoru, ale hnedka jí někdo ukrad

Autor: Pupek | 13.02.2014 19:37
Máme se ještě hodně co učit,děkujeme Jaroslave. Nejvice jste mě dostal s tím,pokud někde projede traktor lze to považovat za cestu.U nás se tímto řídí již léta jeden chaťák a i když má k chatce příjezdovou cestu, zasadně jezdí pšenicí (800m x cca 3m šířka) Já se ho každy rok ptám zda je to pole jeho a on že není. . . ted už vím že kde projede traktor mohou jezdit všichni.Člověk se stále učí,zakoupím láhev a zajdu se mu omluvit. Závory a značky netřeba komentovat:-)

Autor: Maral | 13.02.2014 19:24
No comment.
Kde nic není, ani smrt nebere.
V tom sporu šlo o něco jiného. Soud nijak nezpochybnil ustanovení v zákoně o lesích, kde je zakázán vjezd do lesa!
Pro méně chápavé jsou navíc u některých zpevněných cest zákazové dopravní značky a závory. Ti ještě méně chápaví potřebují závory a zákazové značky všude.
A těm nechápavým je to jedno.
Přemýšliví hledají "legální" způsoby, jak se do lesa na čyřkolce dostat za každou cenu. Ale zatím jsi ten způsob nenašel.

Autor: JaroslavS | 13.02.2014 19:04
Nejsem Bůh. To bych si nedovolil. Já dávám jablka - tedy odkaz na Nejvyšší soud a jak rozhodl co jsou účelové komunikace a jaká jsou pravidla vůči Lesnímu zákonu a dostávám hrušky tedy pouze řeči o bezplatném užívání komunikací. Sežeňte si povolení a dejte zákazové značky a závory a poté bude vše dle zákona a kdo tam vjede bez povolení tak na toho budu taky nadávat. Ten spor znám /pokud myslíme stejný/a abychom řekli všem pravdu tak to dopadlo tak, že žalobce, který chtěl náhradu za užívání účelové komunikace prohrál /v odvolání tvrdil, že nejde o účelovou komunikaci/a neuspěl ani s odvoláním právě s ohledem na odůvodnění NS co je účelová komunikace. Tam nešlo jenom o peníze

Autor: Maral | 13.02.2014 18:46
Pane bože !
Ty jsi nepochopil, že v daném případě se jednalo o spor ohledně bezplatného užívání komunikace. A ten §19 z.č.13/1997 pouze řeší bezplatné užívání oněch komunikací k účelům vymezeným zákonem.
To nemá nic společného se zákazem vjezdu do lesa, jak jej vymezuje lesní zákon. Mícháš tady jablka a hrušky a pouze hledáš důvody, aby jsi mohl strašit v lese.
Mám také v pronájmu lesní cestu od SPÚ. A nenapadlo by mě vybírat poplatek za průjezd, abych si vydělal na nájem anebo v lepším případě, abych si vydělal na dovolenou :D.

Autor: JaroslavS | 13.02.2014 18:39
pro prroud-ale jo cítíme to po morální stránce asi všichni stejně, ale nebude mi někdo psát, že jsem nechápavý, když sám má svojí pravdu a zákon je asi on. Většinou než se do takovéto debaty pustím tak si to co tvrdím i ověřím abych potom nebyl za hlupáka

Autor: prroud | 13.02.2014 18:15
Kdyz ono vubec nejde o myslivce v tomhle pripade :-(((,ono jde o PRIRODU!!! A kdo tohle neni schopnej pochopit,zakon nezakon,podrizne se jednou na tom anonymnim drate a az pak teprve snad konecne nejaka legislativa zasahne!Proc musej nejdriv prijit tragedie a az pak teprve rozum,ja to proste nechapu..... :-(
Na pripadny poznamky typu barbar a co je cennejsi,lidskej zivot nebo priroda,zareaguju jen tim,ze pro mnohe ta priroda,bez ni nebude ani nas,a podruhy,proc bych napriklad ja mel brat ohledy,kdyz je motorkari brat nebudou????
Proc bych ja porad mel bejt ten dobrak co se mu uz dnes nerekne jinak nez debil,a porad ustupovat a nechavat si posravat zada? I ten dobrak(debil) se jednou nastve a vezme spravedlnost do vlastnich rukou,kdyz to nedokaze ani rozum,ani legislativa.Cim to je ze vsichni bezohledny rvou po ohledech ve svym zajmu,neni to sobectvi?To je porad zakon sem,zakon tam,rozhdnuti takovy a makovy a, co rozum,moralka,hodnoty,to uz se bez zakona ani nevy.erem?Na vsechno bude muset bejt navod a razitko?
A zadnej strach,nerozciluju se,zilka mi nepraskne a nohu tahat nebudu :-)))

Autor: JaroslavS | 13.02.2014 18:12
Pro nechápavého Marala a prrouda-Ale pánové opravdu si myslíte, že kdyby došlo například k nějakému soudnímu jednání tak bude mít větší váhu to co tvrdí prroud a Maral anebo to co tvrdí a konstatuje Nejvyšší soud? Tady dávám odkaz na odůvodnění NS a již jsem vám pane Marale dával odkaz na časopis Veřejná správa . Jak je vidět vůbec jste si nic neprostudoval -nevím tedy proč jsem potom já za nechápavého??? A mohu Vás ujistit, že soudy se o odůvodnění NS opírají. Pochopte pane Marale jednou provždy, že nejste jako myslivci nic víc než stejná skupina jako motorkáři, rybáři, zahradkáři či jiná zájmová skupina. Možná můžete strašit ty, kteří vám to takzvaně žerou, ale můžete strašit pouze za určitých podmínek a při dodržování zákona a ne podle toho co si myslíte vy. Pokud budete jezdit oním traktorem a rozjedete například louku tak , že rozjetá část bude vykazovat znaky účelové cesty, tak se lze z odůvodnění NS domnívat, že to účelová cesta je. Jako taková nepodléhá stavebnímu řízení a nemusí být nikde zapsána v katastru. Tak vám doporučuji si to napřed prostudovat a teprve potom něco tvrdit. Jedině, že by byl nějaký speciální zákon Lex maral,ale o tom nevím..

Jo nedá mi to a ještě toto: Jeden starý myslivec když jsme ho potkali na lesní a tedy účelové komunikaci nám říkal/ Viděli jste ty srnky? Měli jste je prohnat potvory líný. Jsou tlustý jak prasata"

ad c) Dopravní cesta sloužící k obhospodařování zemědělských a lesních pozemků je dalším typickým druhem vznikly například vyježděním cesty na poli. I tyto účelové komunikace jsou veřejně přístupné, byť jejich funkcí je především možnost obhospodařovat zemědělské a lesní pozemky. Vlastníkem je majitel (majitelé) pole (lesa), v našich podmínkách jde téměř vždy o více vlastníků, dosti často jsou vlastníky i veřejné instituce (Pozemkový fond, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových). V praxi občas bývá problém s právní kvalifikací lesních cest. Spor je o to, zda lesní cesty jsou či nejsou účelovými komunikacemi. Podle § 3 odst. 1 písm. b) zákona č. 289/1995 Sb., o lesích (lesní zákon), ve znění pozdějších předpisů, jsou totiž pozemky určenými k plnění funkcí lesa mimo jiné zpevněné lesní cesty. Neměly by tedy být považovány za účelové komunikace, čímž by se na ně mj. nevztahovalo obecné užívání účelových komunikací dle § 19 zákona, zastává názor část teoretiků. Tento názor ovšem odmítl Nejvyšší soud v rozsudku sp. zn. 33 Odo 449/2005 ze dne 22. února 2006. Soud v rozsudku judikuje, že zákon se podle předmětu úpravy, jak je vymezen v § 1, vztahuje na veškeré pozemní komunikace, které naplňují znaky uvedené v dalších ustanoveních zákona, a neobsahuje žádné ustanovení, které by z této úpravy některé komunikace vylučovalo. Lesní zákon pak vůbec neupravuje problematiku provozu na komunikacích, které se nacházejí na lesních pozemcích. Je tedy zřejmé, že oba tyto předpisy obstojí vedle sebe. To ostatně potvrzuje jak znění § 7 odst. 1 zákona o pozemních komunikacích, který výslovně řadí mezi účelové komunikace komunikaci sloužící k obhospodařování lesních pozemků, tak i znění § 3 odst. 1 písm. b) lesního zákona, podle něhož mohou být mezi pozemky určené k plnění funkcí lesa zařazeny i zpevněné lesní cesty. Pokud tedy zpevněná lesní cesta na pozemku určeném k plnění funkcí lesa vykazuje současně znaky účelové komunikace podle § 7 odst. 1 zákona, podléhá stejně jako ostatní účelové komunikace režimu tohoto zákona, včetně § 19 odst. 1 upravujícího tzv. obecné užívání pozemních komunikací, odůvodňuje Nejvyšší soud, proč lesní cesty považuje za účelové komunikace.

Autor: Maral | 13.02.2014 17:50
Pro nechápavého JaroslavaS - Kde je jízda po účelových komunikacích výslovně zakázána? V lesích. Zákon č. 289/1995 Sb., o lesích, výslovně zakazuje v lese rušit klid a ticho a jezdit a stát s motorovými vozidly na pozemích určených k plnění funkcí lesa. Lesní pozemky lze identifikovat v katastru. Lesní zákon je zvláštním předpisem (lex specialis) omezujícím veřejný přístup na účelovou komunikaci daný zákonem o pozemních komunikacích. K určení zákazu vjezdu do lesa tedy není třeba dopravní značky. Umístěné dopravní značky existující zákaz pouze zdůrazňují.
Předpokládám, že i pro ostatní podobné méně chápavé motomaniaky je každá lesní cesta, byť "vytvořená" traktorem při přibližování dříví, účelovou komunikací a budou tupě argumentovat tím, že je to přeci cesta, když po ní jezdí traktor.
Pochop jednou provždy, že v lese nemáš co strašit a nehledej důvody, proč bys tam strašit mohl za určitých podmínek.

Autor: prroud | 13.02.2014 17:49
Jaroslave,musim ti oponovat,ze zakona,jak uz nekdo v predesly debate psal.Nikdo,kdo nema udelenou vyjimku vjezdu do lesa,nema v lese s motorovym vozidlem co delat,je jedno po jaky ceste jede,neni povinnost znacit zakaz vjezdu do lesa,ani davat zavoru,to jsou jen doplnkovy veci.Proste nikdo nema v lese co pohledavat s motorovym vozidlem paklize nema povoleni.Tak zni zakon,v tomhle je naprosto jasnej.Jestli nekde nekdo rozhodl jinak,jednal protizakonne.

Autor: bohumir dvořak | 13.02.2014 17:21
http://www.zakaz-vjezdu.cz/legalni-nebo-nelegalni/legislativa

Autor: JaroslavS | 13.02.2014 16:27
prroud -mýlíš se prroude. Po polních a lesních cestách se může pokud není schválená značka nebo schválena příslušným úřadem závora. Přečti si například poslední odstavec toho článku. Mohu doložit odůvodněním Nejvyššího soudu co jsou to účelové komunikace. Mohu doložit například článkem ze Sborníku veřejného ochránce práv, mohu doložit rozsudkem soudu, který se v odvolacím řízení držel právě odůvodněním NS. A myslím, že odůvodnění Nejvyššího soudu o tom co je a není účelová cesta bude mít větší váhu než vyjádření jednoho myslivce. Připouštím asi jenom o malinkatej chloupeček, ale bude. Stále se však bavíme o jízdě po účelových komunikacích a ne o lítání mezi stromy. To povolení má mít ten kdo jede právě do zákazu nebo přes závoru.

Autor: prroud | 13.02.2014 16:10
"Tedy může se i po polních a lesních cestách."Noo,muze,proc by se nemohlo,kdyz bude pridelena ona prislusna vyjimka na ono konkretni vozidlo....ona totiz mezi nami spravne ani ta ctyrkolka neni na beznej silnicni provoz vyrobena a urcena,co tak vim,stejne jako motorka na motokross.Pravda,nejsem na tenhle obor expert,ale z toho by pro me vyplyvalo jediny,jsou to vozidla na jizdu v mistech pro ne vyhrazenejch.......

Autor: JaroslavS | 13.02.2014 16:02
Tak se asi jaksi očekává, že také něco napíšu jako aktivní čtyřkolkář.. Nejdříve napíšu, že je jistě chyba jezdit mimo účelové komunikace to je snad každému jasné a proti tomu nic.
Je zajímavé, že nejprve se píše o tom, že jmenovaní čtyřkolkáři jezdí v bývalém vojenském újezdu a strašně to tam ničí a devastují. Když tam jezdila denodenně vojenská technika a probíhaly například střelby tak bylo asi vše v pořádku a vojsko tyto újezdy předalo dle ekologických aktivistů jako ráj na zemi. Poté článek pokračuje i vyjádřením náměstka na ministerstvu, který by nejraději viděl čtyřkolky v bývalých vojenských prostorech. A co tedy je vojenský újezd? V článku zmiňovaného pana Ledvinku znám. Pořádá například Vánoční projetí Prahou aby ukázal, že i čtyřkolkáři jezdí slušně a spořádaně. A co myslíte, tuším v roce 2012 nebylo ono projetí povoleno, protože prý by se dělal v Praze rámus. No nic, takže zase pouze hon na čarodejnice.Jinak si všimněte posledního odstavce a řádně přečtěte kde se může jezdit. Tedy může se i po polních a lesních cestách.

Autor: prroud | 13.02.2014 15:41
Njn,kdyz si prectu,jak "s nima nejde nic delat",prejde me chut cokoliv psat ;-)...porad dokola: nejde,nemuzu,jsem malej pan,to vsechno oni,oni musej...snad muzu jen napsat: Samo se neudela!Samo nikoho k nicemu nic nedonuti.Ja bych spis koumal nad moznostma,co s tim,kdyz uz to tu je,jak to je.Jestli neni zakon,treba ho udelat,aby byl udelanej,je potreba podnet,ten je potreba dat dohromady a dorucit.Jeste existujou takzvany trestni oznameni na neznamy pachatele.....

Autor: ValíkVlastimil | 13.02.2014 15:05
Už zase čtyřkolky--http://www.silvarium.cz/zpravy-z-oboru-lesnictvi/lesy-chystaji-razie-na-ctyrkolky-lidove-noviny

Autor: Tomáš Pilík | 27.03.2012 11:14
Ještě mě napadla jedna věc - máte někdo zkušenosti s aplikací ustanovení § 9 odst. 1 a následně § 63 odst. 1 písm. a) zákona o myslivosti v případě motorkářů?

Autor: Ron Gordon | 27.03.2012 10:33
Josefe, plný souhlas a 100 bodů ! Jinak boj s motorkáři je boj s větrnými mlýny. Jak již tady bylo napsáno, jsou mezi nima velmi vlivní lidé a velké procento samotných policistů. Je opravdu těžké přesvědčovat motorkáře o škodlivosti jeho jízdy v revíru ze sedadla tereního vozu. Mám kolegu, kterému se téměř s " nasazaním života" podařilo zadržet motorkáře na svém pozemku a byl nainfarkt, když se ho poliscista vyptával, jakou, že mu to způsobil škodu. Motorkáři, koňaři to je téma na román.

Autor: Radek Chadim | 27.03.2012 10:23
Ano, je to také o pohodlnosti a dostupnosti dopravních prostředků. U nás je taky jeden host, co obeznává srnce v nastartovaném autě, ale letos mu bude 80sát, tak to chápu a vždy mě to spíše rozesměje. Já autem jedu jen tehdy, když něco vezu nebo se oprávněně domnívám, že něco teprve povezu :-), a auto nechávám vždy co nejblíže civilizaci a raději se projdu, abych veděl, kde "to" chodí. Ale já po honitbě nejedu nikdy bezúčelně, abych si dokázal, co moje kárka vyjede. Pro sportovní účely máme různě po republice vyhrazené různé krosové areály, tak ať si motorkáři řádí tam. Ono taky nejde o to, že tam někdo dělá kravál, protože myslivci střílením ho dělají taky, většina lidí si myslí, že střílím každý den kdy jsou na čekané :-). Ale v dnenší divoké době si dovedu klidně i představit, že kdyby si tam někde ve zmole někdo něco udělal, tak ještě zažalují majitele za to, že jim nezakázal tam jezdit, přestože o nebezpečí tušil (např. natažený drát, špatně zadělaná meliorace atd.). Motorkáři prostě podceňují terén a za špatného se všemi důsledky pak může být majitel onoho pozemku.

Autor: Josef Šůna | 27.03.2012 10:03
Je to opět o morálce ve společnosti a nejen motorkáři i koňáci, ale i sami myslivci. Vzpmeňte kolik z nás dojede autem až k posedu. U nás zrovna ti nejmladší obeznávají autem, celou honitbu zmáknou za hodinu. Rejpnuto zaregistrují i z auta a do kopce se plahočit nemusí. Bude mě skoro 60 a troufnu si, že bych je pěšky uštval. V tomto je opět chyba demokracie, alespoň v přítupu lidí k ní. Na jedné straně jedni běhají, běžkují a druzí si jenom vozí pr.. A, že dělají druhému škodu si vůbec nepřipouští a nebojte se, že to s nimi neprobírám. Hodnoty jsou jinde a SUV to zmáknou. Vždyť sami jste zde probírali, které je nejlepší. A to je prosím nezatracuji, jsou to velcí pomocníci, ale honitbou se má myslivec pohybovat pokud možno pěšky.

Autor: Ondřej Smetana | 26.03.2012 20:14
Máme to a řešíme to. Máme ve sdružení policistu, do jehož okrsku spadá i naše honitba. Bohužel v součastné době, je proti tomuhle kdokoliv bezmocný. A nejvíce bezmocní jsou myslivci.
Někoho chyťte a něco mu dokažte a potom stejně dostane směšnou pokutu.

Autor: rici czech | 26.03.2012 19:28
Radku děti_? Nedávno u nás po celém okrese jezdila banda motorkářů se zdviženým prostředníčkem nás zdravila.Podnikatel-primář ze špitálu-a samá jiná honorace.S výrostkama se dá ještě něco dělat,ale proti takové "smetánce" je každý krátký.
Jinak jak napsal Jan ,opravdu pár minut po průjezdu motorky či čtyřkolky je srnčí spátky na louce:-)

Autor: Radek Chadim | 26.03.2012 13:41
Je to čím dal horší, ale důležité je proti tomu bojovat, protože zákon je na naší straně, i když tím hrozí narušení už tak špatných vztahů s majiteli pozemků. Nemám nic proti ojedinělým průjezdům, ale kroužení mimo cesty je i na mě moc :-).
Za poslední týden jsem 3x při procházce revírem narazil na motorkáře nebo čtyřkolkáře. Samozřejmě nelením, tasím foťák, a i když skrz slabé baterky nefunguje :-), tak to má parádní účinek - do minuty jsou pryč. Tedy jsou si vědomi, že dělají něco špatného - no není jim ani 15, mají motorky bez spz a jezdí cestou necestou, takže něco špatného opravdu dělají :-). Bohužel ani jejich rodiče nejsou dostatečně soudní na to, aby dohlídli na to, co jejich ratolesti dělají za neplechu, ještě je v tom často podporují a proti tomu, kdo se ozve, ještě držkujou :-). Ale člověk se musí ozvat - jednak nezřídkakdy přejíždí moje pozemky proti mé vůli :-), jednak agronom pak nadává nám myslivcům, že mu jezdíme po poli, i když za nějakým účelem, jen proto, že jsme více po ruce - ale různé dětičky ostaních lidí, kteří tam sporotovně honí akorát koně ve svých strojích už tak poctivě nehoní, a proč bych se měl nechat jebat jen já? :-)
Ale ani jedinci, co jezdí v metrové kukuřici nejsou vyjimkou, ale škody pochopitelně dělají divočáci - to dělají, ale ti na motorkách. Loni jsem z dálky viděl, jak 8mi letý kluk si to na čtyřkolce sype po strništi 60kou nejmíň napříč polem. Že on nemá rozum z toho, že tam může být vyjetá kolej a může se tak zabít nebo zmrzačit je jasné, protože je to mladej sopel, ale že nemají rozum ani rodiče, to už je na zastřelení.

Autor: Jan Slavětínský | 26.03.2012 13:21
Rozmahá se to čím dál víc a hraničí to až s bezohledností a mám pocit , že i s benevolencí okolí. Pokud proti tomu nebojuje sám vlastník pozemků, starostové obcí, revírníci a zemědělci,kterých se to hlavně a přímo týká, tak my jako myslivci zmůžeme prd. Porytá louka od prasat jim vadí a hned by chtěli platit škodu, ale rozježděná ne. Přinesla to dnešní doba a těžko se tento nešvar bude z přírody odstraňovat. Pokud budeš mít vlastní honitbu a vlastní pozemky, tak proti tomu můžeš bojovat, ale pokud si v nájmu a čekáš na prodloužení nové smlouvy, jdi do konfliktu s lidmi a někdy i proti dětičkám místních lidí ....Neprůstřelné.
Jinak mám vypozorováno, že srnčí zvěř si přivykne a vychází chvíli po zmizení motorek. Nevěřil jsem, ale je to fakt. Dříve jsem znechucen slézal z posedu a šel domů. Dnes sedím dál.
Věřím, že pokud bude mít Ruda Husáků čas a chuť, tak ti jako neúnavný bojovník proti motorismu v přírodě něco napíše, ale nejdřív si bude muset vzít "prášek pod jazyk"...

Autor: Tomáš Pilík | 26.03.2012 12:19
V jaké míře se ve Vaší honitbě vyskytuje tento nešvar? Řešíte to nějak nebo to necháváte být? Konkrétní zkušenosti o vlivu na zvěř?