Dnes je 24.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

ČERVEN - Měsíc myslivosti



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: strejda zajíc | 04.06.2012 15:36
Berme to tak,že takhle malé srnče nebo zajíče ještě dost dobře nezná pravopis.A když si o mne někdo "otře hubu",většinou po ní dostane...

Autor: Erika Doležalová | 04.06.2012 14:52
Víte, díky! To mi nějak uniklo, přeci jen už jsem ze školy nějaký ten pátek pryč :-)

Autor: Vít Pátek | 02.06.2012 00:16
Jestli jde na originálech plakátků ještě opravit drobnou vadu na kráse, tak správně má být "ke mně vrátí". (Mnemotechnická pomůcka - kdyby se v druhé osobě v tomtéž textu psalo "tobě", patří tam mně, kdyby se v druhé osobě v tomtéž textu psalo "tě", patří tam "mě".)
Omlouvám se za hnidopišství - myslím to tak, že aby si někteří kavárenští ekologové, často "honění" v českém pravopisu, zbytečně nemuseli "otírat hubu" o myslivce a neměli nepatřičné poznámky o zápisu mezi kulturní dědictví poté, co výjimečně zabloudí do lesa a zrovna náhodou kolem plakátku :)...

Autor: strejda zajíc | 01.06.2012 19:19
My zajíci i ostatní zvěř na soutoku Otavy a Vltavy děkujeme,namnožíme a vyvěsíme

Autor: Erika Doležalová | 01.06.2012 19:12
Strejdo zajíci, samozřejmě nevadí :-)

Autor: strejda zajíc | 01.06.2012 17:19
Eriko,plakátky prostě nádhera!Vadilo by autorovi jejich použití i jinde než u vás?A kolik za autorská práva?A v pevné měně nebo raději v tekuté?

Autor: strejda zajíc | 01.06.2012 17:13
Drahoši,dík za informaci a tvými radami se budu řídit.
Ona to vlastně ani není přezdívka,tak mi už léta říkají děti a teď už i vnoučata kamarádů.Pro ně jsem strejda Zajíc,protože Zajíčka(mé příjmení)jsem už poněkud přerostl.

Autor: Drahoš Hikl | 01.06.2012 17:04
Strejdo zajíci(móc pěkná přezdívka)když se ptáte, zkusím odpovědět, i když je to mimo téma.Snad kolegové prominou. Je to takový kafemlejnek(Bohumil Nekola) který byl odložen za první republiky a nějakou nešťastnou náhodou se začal v dnešní době objevovat na různých mysliveckých fórech a ze všech myslivců v jeho pojetí lidolovců,dělá komunisty, kamarády nějakých JZD,prostě osoby které způsobili konec drobné zvěře v zemích českých, moravských a slezských.V jeho pojetí jen vlastník aspoň 100ha má teprve ten správný vztah ke zvěři.Pro bezzemky nemůže být myslivost koníčkem, nemají ke zvěři žádný vztah a proto nechchtějí a neumí o zvěř pečovat.Myslivci kteří neobdělávají x ha půdy by neměli existovat. Také kvůli nám současným myslivcům (lidolovcům)nemůže mít svoji vlastní honitbu na svých políčkách a proto by rád min. výměru 500ha snížil.Nemá smysl na něj jakkoli reagovat, to jsou moje postřehy z jeho článků.S jedním ale souhlasím,stavy drobné bych taky rád viděl úplně v jiných číslech.To ale bez změny zemědělské politiky nebude možné.My můžeme pomoct, ale nemůžeme zásadně stav změnit.Jinak škoda nabízet léčbu, je lepší nereagovat a ani nečíst jeho nesmysly.Já jsem se bohužel chvíli svým vlastním doporučením neřídil a můj adrenalin poté nabíral na intenzitě.

Autor: Erika Doležalová | 01.06.2012 16:10
http://msblatnice.euweb.cz/informace/plakat_srnce.jpg
http://msblatnice.euweb.cz/informace/plakat_srnce2.jpg
http://msblatnice.euweb.cz/informace/plakat_zajic.jpg

http://msblatnice.euweb.cz/informace/sl.html

Jen pro inspiraci.

Autor: strejda zajíc | 01.06.2012 15:23
Kluci,já jsem novej,uveďte mne do obrazu:Kdo nebo co je ten pisatel "lidolovec"?Není nemocen?Možná bych mu mohl pomoci,jsem sice jen vesnický zvěrolékař(ale vystudovaný za komunistické éry),takže nic moc.Ale některé úkony ovládám velmi dobře,např.euthanasii,kastraci atd.
Jo,za komančů bylo blaze,nebyly peníze na postřiky,nybyla nafta,takže byly strniště ,oralo se tedy až na jaře,existoval i jiný než trojhoný systém(řepka,kukuřice,pšenice),nějak si nebylo co závidět...Dost už rejpání,abych nedostal lidokulku!
Ale náš"Červen-měsíc myslivosti"si rozvracet nedáme!Howgh!

Autor: Fesoj | 01.06.2012 09:22
Správně, obraťme list, jak řekla Eva Adamovi... Já jsem - upřímně řečeno - letos úplně zapomněl. Ale napravím to ještě dneska. Mám tady pár starých reklamních letáčků s touto tématikou, přidám krásnou básničku od L. Bohačíka a odpoledne to už bude viset na obecní nástěnce.

Autor: Martin Skřivánek | 01.06.2012 08:44
Chlapi k tématu ale nenapsal nikdo,toho z jinýho gangu neřešte.

Autor: Jarda Březina | 01.06.2012 07:11
Já to říkám pořád, SVINĚ NIKDY NESPÍ!!!!!! Bohoušek jediné co umí, tak když vstane, rychle proběhne myslivecké weby a jakmile někde něco vycítí,ihned zaútočí. Čtu všechny jeho příspěvky a je to pořád to samé, brečení a brečení a mletí té staré omáčky dokola. Myslím, že když byl mladý a roztáčel dydžiny na vesnici, tak upadl hooodně se praštil do hlavy a teď žije ve svém světě komunismu a lidolovců, trošku mně to připomína film Good bye, Lenin. Tak pozor Bohoušku, až se probudíš do reality. Ale jak říká bybička, na každou svini se vaří kotel...

Autor: Harald Altmann | 01.06.2012 01:07
Figi, odkud jsi, není-li to tajné. Když, tak se mi ozvi na mejla. Rád bych se s Tebou setkal a pokecal!

Autor: figi | 01.06.2012 00:56
Lidolovec a tydýt? A Fesoji, ani tu hůl bych nebral.
On má velmi těžký život, protože musí být sám se sebou neustále. A jestli si to jen trochu uvědomuje, takový život je opravdové utrpení. A proto napadá vše ve svém okolí. Je mi ho opravdu líto, ale jemu nelze pomoci. Je na to sám, chudinka.

Autor: Harald Altmann | 01.06.2012 00:37
Blbečku, Nekolo, bohužel koncem května a začátkem června nadělají nejvíce škod na zvěři, a nejenom na zvěři, zemědělci při senoseči. Budeš se divit, ale jsou i lidé, se kterými je možné se domluvit a najít řešení k minimalizaci škod a hlavně řešení šetrná vůči přírodě, jako takové! Nechápeš? Ani mě to nepřekvapuje!

Autor: Lidolovec | 31.05.2012 23:03
To víte, když máte představu, že do honitby mohou jezdit v červnu jen vaši kamarádi z bývalých JZD se širokozáběrovou technikou včetně super širokozáběrových postřikovačů vjíždějících i na vaše honební pozemky, tím zvěři asi nepomůžete.
Jen jsem chtěl připomenout, že komunistický model myslivosti i více jak 20 let po listopadu převládá, a najít obětavé myslivce v polních a smíšených honitbách, kteří se skutečně starají zejména o drobnou zvěř i přebíráním nájmu chemizujícím zemědělcům je poskrovnu.

Takže díky za celoroční poctivou práci bezejmenných a bez bolševických manýrů -viz. červen....co takhle 20 000 úředníků do výroby soudruzi??

Autor: Miloš Bartáček | 31.05.2012 22:26
Prej je mezi náma nějakej tydýt? Nevíte o tom někdo něco?:o))

Autor: Fesoj | 31.05.2012 21:43
Lidolovec ? Pane Bože, dej mi hůl ! To není člověk, to je ... !

Autor: Jaroslav Tatalák | 31.05.2012 21:26
Že by se nám probudil Bohoušek? Hlavně mě pobavil tím pohybem na polích a lesích, to tenkrát měli lidi hodně času na ježdění na čtyřkolkách,kolech a bruslích po upravených polních cestách a lesních asfaltkách.S pozdravem J.T.

Autor: Lidolovec | 31.05.2012 20:10
Prosím Vás, vždyt vy chcete slavit nějaký rádobymyslivecký svátek komunistických bouchalů? Vy chcete zakazovat nebo omezovat pohyb po soukromých pozemcích vlastníkům, neorganizovaným myslivcům -vlastníkům na základě komunistického vyhlášení června za měsíc myslivosti v ukradených honitbách? 1. duben byl před 2 měsíci:)))

Pro ochranu zvěře jako takové, zejména DROBNÉ by bylo lepší se začít skutečně starat o honitbu, vždyt pracovní aktivita v honitbách 1. rep. -tj. pohyb osob, tj. na polích a lesích byl nepoměrně větší než dnes..

Autor: Radek Chadim | 31.05.2012 18:58
Nejdůležitější nápis "Zákaz skládky" můžete dát i v lednu, to nemusíte čekat až do června :-).

Autor: Michal Zimanzl | 31.05.2012 18:53
Dobrý den. Chlapi chystáme se dát upozornění na všechny vstupní cesty do honitby co se měsíce myslivosti týče, nemáte prosím Vás někdo nějakou předlohu nebo odkud stáhnout? Děkuju M.