Dnes je 20.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Optika



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Martin Skřivánek | 23.06.2013 18:12
no na tv se moc nedívám a vím moc dobře jaký tu je bordel ale budu ti vděčný když mi budeš dávat ty tvoje moudré přednášky. :-)

Autor: prroud | 22.06.2013 17:57
Ja jsem Martine ten posledni na svete,kterej by sanoval zlodeje a upiral spravedlnost okradenymu! Na to vezmi jed!Ale to co se tu deje neni podle me zadna spravedlnost,ale poskozovani dalsich lidi a tim podrejvani jak duvery v policii,spravedlnost,tak ve stat. Jestli tohle nevidis,pak promin,moc koukas na tv a malo sam premejslis.Neber to ve zlym,to se deje hodne lidem,bohuzel vetsine.

Autor: rici czech | 22.06.2013 17:32
Martine, už jsi slyšel že by někdy někdo od zloděje vymámil vše zpět? Já tedy ne a proto říkám že prouda v tomto chápu ,tady se chrání lumpi a lidé co si něco (aniž tuší že je to kradené) koupí tak dozajista ostrouhají.A to je to co se mne osobně nelíbí.Toto nejsou hrušky a jablka ale tvrdá realita dneška.

Autor: Martin Skřivánek | 22.06.2013 17:22
Riči a to by mu to kradené auto mělo zůstat? já myslím že by k tomu hlavně nemělo dojít a když tak vymáhat od zloděje atd.tady se trochu pletou hrušky s jabkama.

Autor: rici czech | 22.06.2013 17:15
Já prouda chápu,a Vy Martine by jste ho pochopil taky ,kdyby za chvíli Vám na dveře zabouchali policajti zabavili Vám auto které jste např. před rokem koupil a garantuji že nebudete mít ani auto ani peníze.Tak to prostě chodí.A to že jste neměl potuchy že je kradené na falešných papírech prodané v autobazaru který krachnul a nedostanete od nikoho nic ,to je praxe a realita dneška.Pak velmi rychle změníte názor.

Autor: Martin Skřivánek | 22.06.2013 17:01
Proude moc filosofuješ.pracovat jako chodit do práce.jen mně to zajímalo protože u pc sedíš furt nebo to snad odepisuje nějaký automat.já nevím co tě mrzí na tom když někdo zabaví kradenou věc ty systéme.Strejdo vím o podobném případu kdy ale kupec zjistil že je auto kradené a ještě ho stihl dobře prodat.bylo to nějak zamotané,původní majitel mu vrátil peníze a on ho ještě prodal :-).podrobnosti si už nepamatuju ale zjistím.tady jde opravdu všechno.

Autor: strejda zajíc | 22.06.2013 16:34
Fesoji,tady musíš mít víc,než "policejní myšlení".Syn před pár lety koupil v autobazaru(a nebyl to žádný "krcálek")auto,řádně zaplatil,auto na MěÚ na něj přepsali a po půl roce mu ho policie zabavila,že je kradené.Přitom nebylo v evidenci kradených vozů,byl to prostě podraz pův.majitele,autobazaru a (údajně)i polišů.A nebýt toho,že jeden můj lovecký kamarád má v tomto krajském městě silnou pozici,synek by ostrouhal,resp.se soudil možná dodnes.
Takže v mnohém s Proudem souhlasím,tenhle stát chrání víc lumpy a jejich "práva",než poctivého občana.
P.S.A to jsem se zapřisáhl,že nebudu reagovat...:-)

Autor: prroud | 22.06.2013 15:36
Uz mam "odpracovano" Martine:-).A kupodivu bidu nedru jak by se nekdo domnival vzhledem k mejm "revolucnim" nazorum.Na vysvetlenou,u me to rozhodne neni o penezich ani majetkach,ale o lidech a svete ve kterym zijeme,o zivote.Ale makat jsem urcite nezapomel,to ted delam na svym kolem domu a mini hospodaricku ktery si porizuju pro radost a na prilepsenou,bez chemie a jedu,pokud mozno :-).No a dalsi vec,co delam? Snazim se vas vsechny "probouzet" a potrebnejm pomahat se zdravim,kdyz o to stojej.A co se mysli Martine tim pracujes?Je to hodne sirokej pojem,hodne zamenovanej za spoustu jinejch veci;-).Ale to muzeme probirat v "dopise proudovi" :-) ,sem to az tak uz nepatri:-),i kdyz,myslim,ze puvodni tema je uz vycerpany,tak je to jedno....

Autor: Martin Skřivánek | 22.06.2013 15:23
Proude co vlastně děláš? pracuješ? bez urážky. :-)

Autor: prroud | 21.06.2013 20:08
Jozefe,ja vim,ze to tak je,ale tvrdim,ze to neni spravny,to je cela vec:-) Je to pohodlnoucky pro policii a zakonodarce,ale neni to fer pro zakazniky! Podle me je to proste spatnej zakon!Tresta i nevinny,misto aby poradne napalil viniky a vic nez odskodnil okradeny.Vsimni si,ze se nehadam,vim,ze jsme momentalne jen "socialni cviceny zvirata" podle systemu,jak to chce a ze to bude chtit jeste hodne casu,nez se zmenime a znalost napriklad platonovy ustavy a nasich slovanskejch ved,tam je totiz nase prava historie co nam byla ukradena a uplne prelhana presne podle : "Kdo nezna svou minulost,nema budoucnost" ;-)
Jeste existuje dalsi publikace,vzacna a verejne dostupna s nasi historii, http://ulozto.cz/hledej?q=HISTORIOGRAFIA+N%C3%81RODA+SLOVANSK%C3%89HO , protoze vetsinu vseho co se nasi historie tejkalo spalila cirkev pri zavadeni krestanstvi a skorovyhlazeni slovanu.Maji z nas panickou hruzu a vedi moc dobre proc,proto se s nama jedna jak se jedna a mame se jak se mame!Koho to zajima,muze se dozvedet co jsme vlastne ve skutecnosti zac,kdo jsme a co v nas drime,proc maj panickou hruzu z naseho "probuzeni" a z ceho maji strach,proc vladne rozdel a panuj na vsechny zpusoby!

Autor: Fesoj | 21.06.2013 17:25
Ale na pochopení elementárních zásad snad není zapotřebí "policejní myšlení" ! Má švagrová před časem koupila od člověka, kterého znala z práce, televizi. Prodával ji lacino. Že prý si pořídil novou, větší a dvě nepotřebuje. jenže za pár dní přišli policajti :"Koupila jste televizor ?" "Jistěže." "Věděla jste, že je kradený ?" "Samozřejmě, že ne !" Uvěřili jí to, ale televizor byl zabaven. Byla nasraná ? Jak latrína ! Na policajty ? Vůbec ne - ale na toho zloděje a především na sebe, jak mu naletěla. Jojo, za blbost se platí...

Autor: Ellhenicky | 21.06.2013 06:58
Josefe, mluví z Tebe policejní praxe,ale někteří to nemohou nebo nechtějí pochopit, když se to týká z rovna jich.

Autor: Fesoj | 20.06.2013 03:02
A Proude - myslíš to samozřejmě dobře, ale pravdu nemáš. To, že jsi zaplatil, jak Ty říkáš "poctivé peníze" a nakoupil jsi v dobré víře, rozhodně neznamená, že pokud jsi za své "poctivé peníze" nakoupil "nepoctivou věc", že Ti nemůže být zabavena. Byla-li ta věc ukradena, má původní vlastník právo na to, aby mu byla vrácena. Samozřejmě, že Ty máš právo na to, aby Ti byly vráceny peníze - ale pokud je zloděj už stačil utratit, je to víceméně Tvůj problém, zda a jak je z něj dostaneš a nejspíš budeš mít smůlu. A to nemluvím o případu, když okradený nebo policie zjistí /třeba podle podrobného popisu u šperků/, že vlastníš kradenou věc, kterou jsi koupil dejme tomu v zastavárně, máš řádný nákupní doklad, ale ten, kdo tam tu věc prodal, se prokázal falešným průkazem a jeho totožnost nebyla zjištěna. A že takových případů není zrovna málo !

Autor: Fesoj | 20.06.2013 02:36
Moc této problematice nerozumím, ale taky mi to tak úplně v pořádku nepřipadá. Když někde něco koupím za 75.000 Kč a prodám za 80.000 Kč, tak bych měl mít doklad o koupi, ale také doklad o prodeji a jsem povinen zaplatit daň z těch 5.ooo Kč, které jsem na tom vydělal. Když budu chtít vydělat o pár korun víc, tak tuto obchodní transakci nikde nebudu uvádět a celých 5.ooo Kč strčím do kapsy. Suma, o kterou jsem zkrátil stát na dani, je sice zanedbatelná a sama o sobě nemůže vést k obvinění z tr. činu krácení daně - ale nemůžu se pak divit tomu, že se v tom třeba začne finančák, potažmo policie šťourat, bude chtít zjistit, kolik jsem toho vlastně takovýmhle způsobem prodal, o kolik jsem vzal stát na hůl a hlavně kde jsem ty věci, které prodávám, vůbec získal. A budou prověřovat každého, o kom zjistí, že ode mne něco koupil, i kdyby to byla maličkost za pár šestáků, aby mi ve finále dokázali, že jsem gauner, protože jsem získal "neoprávněný majetkový prospěch" v řádu několika stokorun. Přitom nepochybuji o tom, že kdyby se mé načerno vydělané peníze daly měřit na milióny a k tomu bych ještě měl patřičné politické styky, byl bych považován za váženého pana podnikatele - aspoň do té doby, dokud by mé politické krytí fungovalo. Jojo, šidit stát se nevyplácí - pokud se to dělá v malém měřítku. Aspoň tak to vidím já.

Autor: Martin Skřivánek | 20.06.2013 00:05
Pane Krejčí já jsem s vámi mluvil a pořád to nechápu.dnes je zcela běžné že si kdokoli cokoliv objedná a přijde to poštou.druhá věc,jak kde z bazaru nové věci?zamotáváme se do toho.

Autor: Krejčí Karel | 19.06.2013 11:40
NE NAČERNO,BĚŽNĚ koupen zde na Přerovsku v obchodech-zastavárna,bzar,původ nevím,nezajímal.Daň po mne z finančáku chtěli,chtějí a budou chtít,protože za pár kousků,které jsem posílal dobírkou-z poštovní poukázky někomu závistivému těch pár konrun,asi 5-6 tisíc co mám za rok z toho prodeje,mi někdo závidí.Příklad:za 5 kusů prodaných za dva roky,které jsem koupil za 75.000Kč,jsem prodal za 80.000Kč.Plátce daně z 5.000Kč čistéhu zisku mi někdo závidí-asi Kalousek.Musím do jaké částkyPLATIT DAŇ?Na poštovních poukázkách vidí asi snad zisk 80.000Kč,jako kdybych je snad někde volně našel na chodníku volně ležet a měl z toho obrovsou sumu zisku 150 melounů,zlata...jako má teď ODS,lobbista Janoušek,Kožený,Pitra,Krejčíř...

Autor: Miloš Bartáček | 18.06.2013 21:37
Pane Krejčí, jestli tomu tedy dobře rozumím, tak je to na černo.Protože kdyby chtěl po Vás finančák daň, tak byste to musel dělat legálně a být plátcem DPH.To by potom bylo taky docela dobře dohledatelné.Nebo se v něčem pletu?

Autor: Krejčí Karel | 18.06.2013 19:29
Vždytˇ,protože byly z bazaru...někdy bez záručáku...z dobírek poštou chtějí finančáky daně...Nevím,kolik ročně vydělaných Kč se musí danit?

Autor: ferda | 18.06.2013 17:41
Miloš, Krejčí sa už tu vyjadril že bol neprávom obvinený. Mne tie jeho podivné kšefty s Meostarmi boli hneď podozrivé, hlavne keď puškohlady ponúkal aj o 30 % lacnejšie ako ostatní predajcovia na internete a nechcel posielať na dobierku, iba osobný odber. A nehovorím o tom, že u neho zakúpená optika nešla zaregistrovať v Meopte na predĺženú záruku. Myslím si o tom svoje.... Veď bez vetra sa ani lístok nepohne

Autor: Miloš Bartáček | 18.06.2013 15:26
Tak čekám, že se tady k těm příspěvkům vyjádří p.Krejčí.Já měl taky cukání, ale když jsem se tady v minulosti dočetl, že nejde poslat na dobírku, že pouze osobně, tak mě to odradilo.

Autor: Martin Skřivánek | 16.06.2013 22:23
ty vole proude mně teď nejvíc sere že jsem nemohl jet do Roudné tě poznat protože jsi fakt jak tento dubový stůl,to je materiál! :-) nevím jak to tam s tou optikou bylo ani to nevyšetřuju ale prostě to nevypadá uplně košer.omlouvám se ,je to škaredé ale vážně málo co po tobě dočtu.takovou alergii jsem dlouho na nic neměl.není to nic proti tobě asi jsi fajn ale ty odpovídáš tím stylem že něco řekneš a v dalším příspěvku to popřeš že jsme bez odpovědi.to jsem naposled viděl v show Jana Krause když byl host lyžař Kraus doporučuju ti se na to podívat.

Autor: prroud | 16.06.2013 11:52
Cekali meoptu,ze bude proste normalne slouzit,usetrili s tim,ze jde o kvalitni znacku a zrovna jim se nic neposere,tak si lajzli bez zaruky s tim ze usetrej,to je cela veda,ty usetreny prachy nacpali treba do rodiny,do deti,vnuku,co je na tom k nepochopeni,zvlast v dnesni dobe,co je na tom spatnyho,pro me mela rodina taky vzdycky prednost pred konickama a mou osobou,normalka.........svobodne se rozhodli co a za jakejch podminek koupej.Jestli je to natvrdlost,mame holt kazdej jinej zebricek hodnot:-)


A navic,tak potazmo,co myslis ze se stane kdyz neco za svy vydreny prachy koupim tak abych usetril a policie mi to sebere bez nahrady? Ze ji snad budu milovat,a s ni statni aparat?Ze budu spolupracovat?Tak to bych byl opravdu priste natvrdlej!!!A kdyz pujdu jeste dal,pak se muzou najit i takovy co si reknou:"takze jste vlastne okradli i me,jeste s pomoci zakona? Tak si piste,ze se nekde "zahojim",ty prachy vam nedaruju",a kruh zla se uzavira.

Autor: Leon Zumr | 16.06.2013 11:07
já jsem malej a ty natvrdlej ! kupovali meoptu bez standartní záruky tak co čekali ?

Autor: martes | 16.06.2013 00:02
Nechte to být.Paní Nagyová a ostatní taky jednali v dobré víře.A jsou tam.

Autor: prroud | 15.06.2013 22:28
Jisteze bych byl nasranej,protoze bych to zpatky nechtel! On mi nekdo neco ukradne,zhuntuje a ja se spokojim s tim,ze mi to zhuntovany vrati??? Nasrat na hrob Leone!Zlodej mi pekne navali bud penize ktery me to stalo,nebo novou nezhuntovanou vec!Nebo co si predstavujes,ze policie udela s tema optikama? Vrati je meopte a meopta jako co,zabali je maslickou(pouzivany veci) a proda je jako novy?? Ne,zlikviduje je,nebo je nekde proda prave pod cenou,uz jednou zaplaceny veci!.A vsichni budou mit hovno,ten kdo koupil za poctivy penize a za nic nemuze ale taky!Zda se ti to v poradku?Me ne.Meopte vznikla skoda a ma pravo na nahradu,ale sakra zlodejem!A ne lidma ktery si ty veci nic netusic koupili a tudiz byli prakticky podvedeny taky,jeste maj prijit i o penize i ty veci??? A jak k tomu prijdou? Ses vazne jako malej:-).To bych si nesmel nikde nic jen tak koupit,kdybych mel overovat jestli to nebylo ukradeny,umis si predstavit ten zmatek?Ja jsem spotrebitel kupujici za poctivy prachy a ne detektiv,ani neci hej pockej,jsem zakaznik,tedy pan a melo by to bejt respektovany,jsem ten kdo plati,ne ten kdo krade!Znovu opakuju,at si to vyridej se zlodejem!

Autor: Leon Zumr | 15.06.2013 22:14
no maj smůlu koupily kradený a docela by mě zajímalo jak by jsi se na to koukal jako ten co mu to ukradli prroud by byl asi nasranej že mu vrátily něco co bylo jeho

Autor: rici czech | 15.06.2013 19:58
No já prouda tak trochu chápu.Bylo x případů kdy si lidé koupili auto(nevědomky že pochází z trestné činnosti) a po pár letech jim ho policie zabavila neb se přišlo že bylo v minulosti kradené na falešných papírech,a to auto už neviděli a peníze také ne.To je to co se mi zdá že správné až tak není.Nicméně k optice meopta,dnes jsem se shodou okolností dozvěděl jak to asi bylo a proč se v tom policie šťárá.Nicméně to zveřejňovat z jistých důvodů nebudu.

Autor: prroud | 15.06.2013 19:33
Neni Leone,je to problem prodejce,paklize vi ze prodava kradeny veci.Ja riskuju jen to,ze dam sice min penez v hotovosti,ale jak se neco na vyrobku zkazi,zaplatim opravu ze svyho,pripadne ho bez nahrady vyhodim.Kupuju prece za poctivy penize,proc bych mel bejt trestanej ja,znova to opakuju,trestanej ma bejt zlodej!To neni zadna "moje klasika" to je normalni vec.Ja si myslim,ze naopak pokroucene to vidi ten kdo schvaluje zabaveni poctive koupeny veci.Kdyz jsem blbej a kupuju veci bez zaruky,moje vec.Je fakt,ze by se dalo uz spekulovat o koupe veci bez uctenky,to opravdu smrdi,ale jen tim,ze budu tezko dokazovat,ze jsem ji nabyl poctive.Kdyz koupim o polovinu levnejc s uctenkou ale s tim ze se vzdavam zaruky,uz je to muj problem,ale porad nejsem ja ten zlodej!Ani potencionalne.Zajimavy je,ze vsichni chteji svobodu,ale zijou jaksi dal "komunisticky":-))))).Je to videt i na hodne zakonech a lidech:-).Takova nesvobodna,kapitalistickokomunistacka totalitni karikatura kricici o demokracii,je ten nas statecek:-)))

Pro me by bylo normalni policejni jednani ve svobodnym prostredi takovy,ze najdu zlodeje a davam dohromady vysi skody kterou zpusobil a bude muset nahradit,on jako pachatel,samozrejme.Pozadam vsechny potencialni kupce toho co ukradl a rozprodal,aby se dostavili s vecma k zapsani ale urcite jim je nemuzu sebrat,jelikoz je poctive nabyli,poctive koupili za poctivy penize.Ja sakra nevim,co je na tom nepochopitelnyho,protoze jinak uz cekam,ze v tom pripade odsouhlasite i policejni sledovani vasich dvorku,bytu,hajzlu i loznic a budete mi tvrdit ze to je v poradku,protoze to je v zajmu vaseho bezpeci,kde to jsme???

Autor: Leon Zumr | 15.06.2013 18:16
prde zase tvoje klasika :-)))) Když někomu nedojde že je něco divného na tom že někdo prodává věc o hodně % levněji než je standartní cena a ještě bez standartní záruky tak je to pouze jeho problém když mu to policajti zabaví

Autor: Harald Altmann | 15.06.2013 01:25
Taky jsem toho názoru, že není vše úplně košer. Vypadá to na dobře organizovanou skupinu zaměstnanců Meopty včetně překupníka (tak dobře organizovanou vlastně ne, když se v tom šťouraj policajti).
"Každá voda jednou doteče" a "na každou svini se vaří voda".

Autor: Martin Skřivánek | 14.06.2013 17:39
Proude ani jeden tvůj příspěvek nečtu do konce.nikdo Ti nebere že může mít někdo levnější zboží než jiný obchodník,že někdo šetří atd jo jo jo.o tom se nikdo nepře.

Autor: prroud | 14.06.2013 15:42
To neni k tematu,ze policie zabavuje radne zaplaceny optiky diky zavisti,nebo zlodejine? Diky "vydelavani penez" kymsi a poskozenej je nekdo kdo musi setrit a snazi se usetrit,je rad kdyz se mu podari sehnat levnejc za poctivy penize a pak nema nic? Cim se provinil????Nezlob se Martine,ale to spolu setsakramentsky vsechno souvisi!A nezkousej argumentovat tim,ze kdyz chci jistotu,mam jit k odbornikum.To uz je pak diktatura znacek a toho kde mam co nakupovat,plus chraneni si svejch zajmu a hlavne vejsky cen u predrazenyho spotrebniho klumprtu.Kde je potom svoboda volnyho trhu,kdyz mi muze nekdo sebrat to co jsem za svy poctivy pernize koupil?Nekdy neni na skodu krapet premejslet a splejtat souvislosti,co a proc se deje,komu to prospiva a jak a podobne:-).A ruku v ruce s tim jde zamysleni,proc je to jak to je a proc to slape na strachu z trestu,pritom se to slapani vsema prostredkama na druhy strane ale podporuje.Proc to nejde proste na jinejch principech.Uvedomeni lidi,vzajemny pomoci,snaze uzit si zivot a ne ho prostresovat,atd.Technicky prostredky a kapacity k tomu uz dlouhou dobu existujou(vsak se palej urody,nicej prebytky,nez by se zlevnilo a jinde se umira hladem).Ale my jsme porad jen nenazrany,neprejicny a zavistivy zabednenci.Samozrejme se omlouvam poctivejm lidem,ale logicky se musim domnivat,ze jich neni dost,kdyz jsou veci takovy,jaky jsou a nejsou jaky by bejt mohly a vsichni bysme si mohli z planety udelat takovej prima lidskej raj.

Autor: Martin Skřivánek | 14.06.2013 15:29
Proude ty máš na cokoli odpověd o systému a ne k tématu.

Autor: prroud | 14.06.2013 12:32
Mozna je Martine marny to rozebirat,jestli jsi nechytil pointu toho o cem pisu.Ono je v podstate jedno,jestli meostar,nebo boing,panther,adidas atd.....:-).Ten kdo sklada a podloudnici,zase nedela nic jinyho,nez k cemu ho vede system,snazi se vydelat za kazdou cenu a dostat se tak vysoko,ze uz na nej nedosahne spravedlnost,ktera je taky na prodej,nebo si alespon koupit zivotni jistoty,ktery maj bejt samozrejmosti a zadarmo.

Napadam celej tenhle spatnej system(celosvetovej) s jeho vycvikem "stad" a nespravedlnosti atd......ovsem v prvni rade mi zalezi na zmenach v moji zemi,aby byla pro lidi a ne otroky systemu!Kdokoliv se zamysli,dojde casem ke stejnejm uvaham jako ja,a o tom to je:-).Nejsem tu abych drel majetek a prachy na ukor druhejch,jsem tu,abych si s nima uzival obycejnyho lidskyho stesti beze strachu z ceho budu zivej.To je o zivote,nekdo si mysli,ze ho nemuze zit bez toho aby se valel v mamonu,jinej ma za to,ze ho muze zit jen pod damoklovym mecem prace,aby na nej vydelal s tim ze nemuze ovivnit jestli nezustane na dlazbe,nebo mu darebaci zkazej zivnost a exekuce mu sebere co ma a znici ho,jeho deti a celou budoucnost.O tom vsem potazmo pisu a vsechno co se deje,jsou stripky mozaiky ktera tu celou moralni a lidskou bidu podporuje.A my taky,ani se nad tim nezamejslime a kdyz,vzdycky si nejak oduvodnime proc s tim "nemuzeme"(nechceme)nic udelat.

Autor: Martin Skřivánek | 14.06.2013 10:45
Prroude opět píšeš úplné kraviny.nikomu samozřejmě nevadí že je někdo levnější nebo že nakupuje po burzách.jak píše Radek,nedá se to poslat,nesmí se vyslovovat meostár,atd.

Autor: prroud | 14.06.2013 10:06
To jde Radku ruku v ruce,mas svuj kus pravdy,ale ten je v nepoctivosti jednotlivcu.Jinak jsem casto koupil drahy znackovy veci za mnohem nizsi ceny,nic divnyho na tom neni a "divne" poskladany nebyly.Ja se jen zamejslim nad tim,ze mi seberou vec za kterou jsem radne zaplatil.Drazsi vec bez paragonu ani nekoupim,kdyz na ni je zaruka,tim prece chranim sam sebe a svoji investici.Vem si treba i tu Meoptu jako priklad,muzu bejt podnikatel a muzu mit konexe primo u meopty nebo kolem ni a donese se mi,ze doprodavaj model,ovsem zachovaj zaruku,kdyz koupim najednou nepriklad 5000 kusu,dostanu je za pakatel,pak muzu prece prodavat s marzi,nevidim zadrhel.Jak myslis ze bohatnou obchodni retezce? Kupujou velky mnozstvi za babku a draze prodavaj.Ze si myslim,ze to taky neni v poradku a do drzky dostane financne ten nejchudsi,spotrebitel,uz je vec dalsi co do tohohle vlakna nepatri.

Autor: radekbartik | 14.06.2013 09:58
Proude nevim jestli to je uplne tak, jak píšeš... Pokud standardní českej myslivec x let šetří, aby si koupil kvalitní optiku. Nakonec sežene, hledá lepší cenu, najde, pak zjistí, že se to nedá poslat poštou jen vyzvednout osobně, pak že se nedá uplatňovat a aktivovat prodloužená resp. žádná záruka. A když jde do hloubky a zjišťuje, může se dostat až k informaci, ža daný kus vůbec není v žádné evidenci, poskládaný někde někým dohromady... Když si pak daný člověk projde touto cestou bude asi dost zklamaný a navíc lehčí o nemalý obnos peněz. Někteří, kteří pak toto neví a vlastní podobnou optiku pak nevědomky mohou pomlouvat danou značku z nekvality, aniž by znali pravý důvod, jejich problému. Celé je to pak trošku divné a trošku to zavání. Pokud jsem realista je mi jasné, že těžko nakoupím úplně novou optiku někde na burze, za tak příznivou cenu abych ji za velmi příznivou cenu mohl dál prodávat... Tolik můj pohled na věc.

Autor: prroud | 14.06.2013 09:44
Zdravim,poucny vlakno:-).Nezda se vam ze je neco spatne?Neresim,jestli je pan Krejci poctivej,nebo nepoctivej podnikatel,protoze ho neznam,chci verit ze poctivej a proste se otaci aby vydelal penize,navic v necem co ho bavi,optice.Ale nevidim nic spatnyho na tom,ze nakupuje na burzach a prodava.A nic spatnyho na tom,ze chceme usetrit,zvlast v dnesni dobe a shanime nejlevnejsi kvalitni zbozi.Nadherne nas ucej se sami hlidat,udavat a kontrolovat,zavirat a trestat,krasne se jim dari v nas umyslne pestovat strach a zavist.Proc asi?;-).Osobne si myslim,ze policie nema pravo zabavit koupenou vec paklize mam paragon i kdyby byla pred tim ukradena,jestlize jsem nevedel,ze kupuju zlodejnu!!!Ja prece radne koupil a zaplatil!Ovsem ma pravo a je v poradku si me predvolat s onou veci aby ji mohla zapocitat do evidence trestnyho cinu,s tim bez debat souhlasim,ovsem uz ne mi ji vzit.Za to nese odpovednost zlodej,at mu ji daji k uhrade.Kde to jsme abych si nemohl koupit kdekoliv a cokoliv,paklize jsem to neukradl nebo ukrast pro sebe nenechal?!Je to krasnej dalsi priklad naseho otroctvi a blbosti.Trestanej ma bejt pachatel a ne nekdo kdo si nakoupi a usetri,nezlobte se na me.Pro me je to poucna debata,protoze vidim na nazorech,jak nas dosatavaji kam chteji,jak pokroucene premejslime a hodnotime,neberte to nikdo jako nejaky napadani,nebo podobne,o to mi vubec nejde a nikdy ani neslo,ani pokus o hadani,hadavej taky nejsem.Jediny o co mi jde,je dokazat aby se lidi sami zamejsleli a sami se menili,ne jeden druhyho.Podle myho nazoru jenom tak dokazeme zmenit nase spolecny okoli:-)

Autor: Martin Skřivánek | 14.06.2013 08:56
no to mně taky.

Autor: radekbartik | 14.06.2013 07:19
taky mi to přijde trošku podivný, jako že něco není tak jak má...

Autor: Martin Skřivánek | 14.06.2013 00:29
jak neuvádět? pokud je vše ok čeho se bát???

Autor: Krejčí Karel | 13.06.2013 16:17
Poldové loni kontrolovali na zbraních Meostar 3-12x56,koupené asi jen max.5 let zpět.Jak psal BAMI,že kontrola probíhala podle seznamu.ŽÁDNÝ SEZNAM NEMÁM,NEMĚL JSEM,NENAŠLI U MNE...jen se domnívají podle útržků z dobírek za posledních 5 let,jak jsem prodával koupené z bazaru:spektivy,pozorováky,montáže,Zeissy...SLOVO MEOSTAR ZDE NEPSÁT,NEUVÁDĚT...Stále to ještě už druhý rok vyšetřují.

Autor: Martin Skřivánek | 13.06.2013 14:15
Pane Krejčí taky jsem od Vás bral puškohled 3-12/56 RD ale nikdy mi žádné předvolání nedošlo.kupoval jsem ho snad před deseti lety.

Autor: Krejčí Karel | 13.06.2013 13:03
Že by kontrola optiky od poldů proběhla jen u těchto málo lovců ze 100.000 ks?

Autor: radekbartik | 12.06.2013 10:06
Je tu skutečně někdo kdo přišel o optiku? Sám Meoptu prodávám, ty cenové podmínky jsou nastaveny dost přísně a přesně, takže prostor pro 40% slevy tam 100% není. A o nákupech optiky, které jsou přinejmenším zvláštní už jsem také slyšel a dokonce i v minulosti zažil. Nejlepší cena na internetu a puškohled přišel bez faktury, která se z prodejce nikdy nepodařila dostat...Takže pozor na takové nákupy...

Autor: Krejčí Karel | 12.06.2013 07:31
Díky Figi,obzvlášť jsi mne 2x potěšil i jako nejlepší lovecký sniper na větší vzdálenosti,ještě k tomu první.Nechal bych si od nich proplatit:pohonné hmoty,diety,ztrátový čas,optřebení vozu...za NEOPRÁVNĚNOU hodinovou prohlídku a výslech,cestu k nim,se všemi 15 zbraněmi.Ještě jednou DÍKY.U všech to tak pro nás oba radostné asi nebude.Pokud to máš ke mne do Přerova blízko,přijeď a zapijeme to Hanáckým penicilinem=moje trnková slivovice.Já jsem teď po zlomenině nohy nechodící.Už je pozdě,chtělo to předkládat flinty bez optiky,nepoužívám ji,nespokojenost,prodána NA ZÁVODECH,LOVU...NEZNÁMÉMU LOVCI...TVRDIT jen koupi pozorovací ZAHRANIČNÍoptiky ode mne...Žádný seznam přesně jaké optiky ode mne bylo koupeno,NEEXISTUJE,NEMAJÍ,POLICIE LŽE,JE TO OD NICH SPROSTÁ ZASTRAŠOVACÍ FINTA,jak co zjistit,Tápou,NEVÍ CO ZA OPTIKA?,...Ještě jednou díky.

Autor: figi | 11.06.2013 19:43
Mne si předvolali ke kontrole zbraní. Na můj dotaz proč, přece to není normální postup, mi sdělili, že narazili na nějakou nesrovnalost v evidenci, a že je nutná kontrola všech zbraní. V duchu jsem nadával, lemplové, už mi některé průkazy předělávali 2x a pořád to mají blbě. Sbalil jsem svých 15 zbraní a vyrazil na kontrolu. Prohlídka všech zbraní letmá, ale velmi důkladná prohlídka optik. Zklamaně koukali na Sightrony a Zeisse, Meopta ZD 3-12x50 byla ale zkoumána nejdéle. Vše bylo OK, a pak nastoupila parta z kriminálky. Hodinový výslech, první dotaz, zda znám p. Krejčího, říkám samozřejmě, koupil jsem si od něj dalekohled, ruský, BPC 12x40. No a po hodině mi na závěr sdělili, že vše sedí, že u mého jména a tel čísla bylo napsáno 12x40, a že teď už ví proč.
Alespoň mi řekli, že až letos budu na konci roku prodlužovat zbroják, nemusím už nosit zbraně k prohlídce.

Autor: Krejčí Karel | 11.06.2013 18:01
Zdravím,prosím všechny,JEN kteří byli loni 2012 kolem května navštíveni policií,kteří ode mne koupili puškohled Meostar 3-12x56RD,ať to zde na foru napíší,zajímá mne počet.Že jsem ukradl v noci jich tam asi přes 100.000 kusů.Byl jsem loni NEPRÁVEM OBVINĚN z prý krádeže optiky ve výrobě Meoptě.Nikdy jsem tam nebyl,jen odpoledne v podnikové prodejně.Vždy sehnáno v bazaru,burza...Díky.

Autor: Milan Lukeš | 19.06.2012 10:13
Já když sem kupoval MEOSTAR a projížděl jsem net tak jsem narazil na několik jakože výhodných inzerátů...třeba MEOSTAR nový za 60 % puvodní ceny ale bohužel bez záruky,schválně jsem na něj odpověděl a byl mě řečeno do telefonu od příjemné paní že je vše nové,v pořádku a o ostatní abych se nestaral,že pokud by se něco stalo tak se to nějak udělá...tak jsem si raději koupil vše v krámu a snad mě ho nikdo nevezme.....

Autor: Vrba Frantisek | 19.06.2012 08:13
Ferda to popsal přesně.Honza Slavětinský,a s ním i mi si musíme uvědomit, že co je dovoleno Bohovi,není dovoleno volovi! 5000 kč-trestný čin, 5000000 kč-neprokázaný úmysl-omluva a odškodnění za případnou vazbu.

Autor: precechtel | 19.06.2012 07:31
Policie v takových případech postupuje dle trestního řádu a dle zákona o Policii ČR. Ale odvíjí se to následovně asi takto - někdo oznámí /zpravidla konkurence nebo závistivec na kterého se nedostalo nebo se cítí nějak nespokojen se zbožím a neuspěl při reklamaci/, že má podezření, že pan X. jako bývalý zaměstnanec Moepty z kradených dílů montuje optiku za poloviční ceny a poskytuje servis a záruku 10 let. Věc rozsáhlým šetřením ošťourá kriminálka, až má všeho dostatek, myslím svědectví lidí, odposlechy, záznamy z předání zboží, fotografie, se souhlasem státního zastupitelství a případně soudu požádá pana X. o podání vysvětlení, udělá mu domovní prohlídku, zabaví počítač, tím se dostane k seznamu zákazníků. No a zákazníka si pozvou na policii k podání vysvětlení - koupil jste si optiku u pana X.? Ale koupil, máme seznam, předložte nám tu optiku, nepředložíte? Pokud nebudete spolupracovat, stává se z vás spolupachatel a vystavujete se nebezpečí domovní prohlídky a tr. stíhání a přijdete o ZP i vaši krásnou myslivost. Každému bleskem dojdou souvislosti a rád vydá jako svědek věc pocházející z trestné činnosti. Přece nebude podílníkem... No před řadou let mi jeden příbuzný, když začínaly Meopty 7x50 nabízel tuto za směšnou cenu, poslal jsem ho tehdy do... tam kde se ještě nikdo nevlezl promalý otvor, zásadně takové výhodně a lacině koupené věci smrdí nelegalitou a pryč od nich. Je zajímavé sledovat úvahy lidí - ukradou mi kolo, ať toho zloděje policie najde, od čeho platím daně a co vlastně ti policajti dělaj - koupím nelegálně získaný puškohled a policie se o to zajímá, mají na to vůbec právo, jsem povinen jim cokoliv vysvětlovat a předkládat? Tož asi tak. Ferda.

Autor: Jan Slavětínský | 18.06.2012 21:19
Před chvílí jsem v TN na Nově viděl, že soud osvobodil "podnikatele" Pitra i jeho komplice. Nic nedluží a nikdy nic neudělali. Ten druhý tři roky seděl,neprávem a teď se bude domahat odškodnění....Já asi žiju v "Kocourkově".....a vy tu řešíte nějaké optiky od kterých ste ztratili paragony???
Ještě nechápu podle jakého zákona ti Policie má právo kontrolovat optiku. Určitě nejsi poviný jí předkládat, nepodléhá registraci. Zbraň ano,ale dalekohled ne. Nejsem právník,ale myslím si,že seznam lidí,aby byl právně věrohodný, bez podpisu dotyčného, dnes nic neznamená. Do toho seznamu si může kdokoliv dopsat koho chce .....Přijde mi to trochu divný a zpochybnitelný....

Autor: Jindřich Šimara | 18.06.2012 20:14
Pánové není se čemu divit,vždy tu tvrdil u mě záruka 10 let.Někdo mu i odpověděl,kde můžeš být za 10 let.Teď to víme.Zamyslete se, kde asi ty optiky Přerovák bral?A je to jasný.

Autor: BAMI | 18.06.2012 20:00
Nerad bych šířil poplašný zprávy,jen píšu co mi říkali kamarádi.K jednomu přijeli domů a chtěli vidět optiku kterou má.Snažil se jim to vymluvit,ale nepochodil.Mají kompletní seznam s datumem a optokou,kterou u něj zakoupil.Druhý kamárád dostal pozvánku ke kontroli zbraní a odešel bez optiky.Jen Vám to píšu,aby jste taky o to nepřišly.

Autor: Radek Chadim | 18.06.2012 19:02
Když na to dávají záruku 30 let, tak to člověk musí mít fakt pech, aby se na tom něco podělalo :-). Já mám pocitvě koupené Hakko od oficiálího prodejce se zárukou pouhých 5 let a zatím drží :-).

Autor: Jan Slavětínský | 18.06.2012 19:00
Nevím, to by ti museli dokázat, že si nějakou optiku od p.Krejčího koupil.
Pokud vím, tak nás na vebu kolikrát zval na myslivecké burzy do Troubek a optikou se zabýval. Je to stejné, jako kdybys na jakékoliv burze koupil cokoliv jiného....Víš, co se na takové burze prodá věcí...Věřím, že se to vše vysvětlí a kolega Karel Krejčí s námi bude dál diskutovat o kvalitách optiky. Co vím z jeho minulých příspěvků, tak optice rozumí a jeho hodnocení bylo fundované.

Autor: Leon Zumr | 18.06.2012 18:50
a reklamaci řešit kde? :-))))

Autor: Radek Chadim | 18.06.2012 18:35
Takže při kontrole zbraní zbraň předkládat bez optiky, a je po problému, ne? :-)

Autor: BAMI | 18.06.2012 18:31
Věř,že není.Kamarádi od něj nakoupili a nemájí nic.Ani peníze a ani optiku.Jen píšu,co mi říkali.Buď je policie navštívila osobně,nebo si je pozvali na kontrolu zbraní a podle čísla na optice je policie zabavila.

Autor: Leon Zumr | 18.06.2012 17:59
tak to jsem zvědavej co z toho vyleze :-) mě bylo divný že zboží od některých prodejců nejde zaregistrovat na třicetiletou záruku

Autor: ValíkVlastimil | 18.06.2012 17:44
BAMI od pana Krejčího jsem nic nekoupil, ale není toto šíření poplašné zprávy...

Autor: BAMI | 18.06.2012 12:57
Ahoj,mám malou zprávu pro všechny.Pokud jste někdo zakoupil optiku od pana Krejčího, budete mít s tím možná problém.Policie kontroluje seznam,který si vedl a dělá kontroli.Popřípadě si Vás pozve na kontrolu zbraní,kde zabaví optiku.Píšu to jen ,že jsem se to doslechl a dávám to dál.