Dnes je 26.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Geco 308W Target



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Petr Havlín | 04.07.2012 08:08
Díky za informace,kolegovi je předám a uvidí jak mu bude střelivo vyhovovat.Lovu!

Autor: Harald Altmann | 04.07.2012 00:20
Z vlastní zkušenosti vím, že GECO Target (poloplášť) a TM není totéž. Alespoň ne u 7x64. Po střelivu Target zvěř neznačí a odbíhá dále od nástřelu a více podlévá (srnčí), ale někdy ne. Přesnost je stejná. Připadá mi to tak, jakoby pro Target střelivo se používaly podřadné střely II. jakosti - sice váha a vnější balistika je stejná, ale plášť má odchylky v tloušťce. To je moje zkušenost. Nekamenujte mě za to!
Petře Havlíne, kolega asi bude zklamán. Target střelivo mu zaručí, při střelbě na zvěř, dosledy a spoustu starostí. Pokud má psíka, tak je to dobré. Bude ho moci cvičit na dosledu. Nejhorší je, že když toto střelivo namícháte s loveckým TM, pak už ho od sebe nerozeznáte.

Autor: Milan Jirmann | 03.07.2012 20:46
Ano, v katalogu píší, že náboje označené jako Target a Poloplášt jsou stejné konstrukce a váhy. Dále mají shodnou balistiku a chování při střelbě. Liší se pouze ve velikosti balení. Nezaměňovat GECO Terget a GECO Target celoplášť. LOVU ZDAR!!!

Autor: Roman Herold | 03.07.2012 18:30
Rozdeleni na target a TM je pouze marketingovy tah a lisi se jen mnozstvim naboju v baleni to není ale z mé hlavy to jsem někde vyčetl.

Autor: Roman Herold | 03.07.2012 18:19
Petře já jsem to používal v 7x65R a byl jsem stím spokojen.Co se týče přesnosti tak na 100m tak 1moa a poškození zvěřiny jak srnčí tak prasata lepší jak s SB SPCE 11,2g střižná hrana. Hlavně na srnčí to bylo o hodně šetrnější.Teď v neděli jsem byl zastřilávat kolegovi Nosler Partition 8x57 JS a ještě měl GECO a rozptyl byl shodný.Pokuď bych nepřešel na přebíjené Vulkány tak bych u nich zůstal.

Autor: M.Bergman | 03.07.2012 17:58
Přímé zkušenosti s touto střelou nemám, ale podle tabulek výrobce je střela Target určena primárně k terčové střelbě s možností lovu drobné škodné zvěře. Na první pohled tato střela vypadá jako Softpoint, ale podle výrobce je jádro jen v tenkém plášti, takže má předpoklad k tříštění. Srnčí po tom asi bude padat ochotně i když s pořádnou podlitinou, ale na černou bych to raději nezkoušel.
Ale je to jen teorie. Znám dost dlouholetých praktiků, kteří dodnes loví vysokou i černou upravovanými FMJ střelami, které jsou pro ně v přesnosti i ranivosti ničím nenahraditelné a kupodivu dohledávají jen velmi výjimečně.
M.B.

Autor: Petr Havlín | 03.07.2012 16:50
Kolega si koupil toto střelivo.Máte s ním někdo zkušenosti?Loví srnčí a divočáky do velikosti lončáka.Díky za odpovědi a po delší době všechny zdravím!Lovu zdar!