Dnes je 18.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Petice „Za obnovu zemědělské krajiny“



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Honza Kraus | 24.07.2012 12:20
Jak psal Děda z lesa, s obsahem musí asi každý člověk spjatý s přírodou souhlasit. Velmi důležité však je, že se snad konečně podařilo najít společnou řeč s dalšími organizacemi a o to má petice větší váhu. Mám také pár informací, že se zemědělcům petice moc nezamlouvá a odmítli ji podepsat. Honza K.

Autor: Děda z lesa | 24.07.2012 10:11
K samotnému obsahu petice nemůže mít asi nikdo výhrady, každý, kdo umí číst by s tím měl souhlasit i když trochu připomíná pláč na cizím hrobě...
Nemile mě překvapilo autorství, autora prostě nemusím.

Autor: Vít Pátek | 24.07.2012 00:26
Po upozornění na některé členy petičního výboru a jejich problematické skutky jsem si to znovu a ještě důkladněji přečetl a pořád mi připadá, že to je dobře napsané a že s tím komplet souhlasím. Tak teď ještě přemýšlím, jestli tím, že to podepíšu, přece jen nemůžu podpořit něco jiného, než je tam napsáno, co je za tím "schované" a s čím bych nesouhlasil, ale o ničem nevím a ani nějaká hypotetická kulišárna mě nenapadá. Jestli někdo víte, napište to, prosím, sem. Jinak to nakonec nejspíš podpořím.

Autor: Ellhenicky | 23.07.2012 18:00
Vše, co pomůže přírodě kvituji,ale na druhou stranu když vidím tu arogani našich "nejlepších" vůlí lidu zvolených,kteří hrabou jen pod sebe a sem tam pustí kostičku někomu jinému než kamarádům,tak to nebude žádná sláva. Jen se podívejte na ty dotace z EU a kam jdou.Jeden rok se dotují remízky, druhým rokem se dotuje zatravnění a remízky jdou do háje. Nenapadá mne zrovna něco kladného, co z EU k nám přišlo. Jen to je samý diktát co a kolik můžeme produkovat.Není dobytek, není hnůj, na co pěstovat obilí, když ho můžeme dovést z druhé půlky Zeměkoule.Kde jsou ty doby, když jsme nemohli pochopit, že se obilím topí v kotlích.Vše souvisí se vším. Je doba , že co nepřineze zisk(pro někoho na hoře) to se neprosatí,nebo si myslíte že jsem mimo mísu?

Autor: strejda zajíc | 23.07.2012 13:55
I kdyby petici napsal sám Satanáš,nezbývá mi,než s ní souhlasit a proto ji podepíšu a budu šířit dál.

Autor: Děda z lesa | 23.07.2012 13:17
Jistě, každý máme právo vyslovit veřejně svůj názor.
Já jsem tak učinil a uvedl jsem pouze část jeho "skutků", které mne nijak nenadchly.A současně se podivuji nad tím, že po odejití z NPŠ kdy se stal neviditelným, se snaží být viděn jinde a jinak.

Autor: Pavel Černý | 23.07.2012 13:04
Dědo, v otázce minimální výměry honiteb vedu s J. Hruškou letitou polemiku. On se na to dívá z pozice vlastníka (restituenta) několika set ha pozemků vč. lesa, kde nemůže ovlivnit myslivecké hospodaření, protože si z něho MS jako uživatel dělá prču (neznám celkovou strukturu vlastníků v oné honitbě). Ale diskutujeme věcně a já mu zase uvádím jiné (odstrašující) případy. Co se týče Šumavy, je to složitější. Mám tam kamaráda lesáka, který mi kdysi s despektem ukazoval do rajchu, jak tam ti blbci nechali sežrat Roklan. Dnes říká, že je tady nějaká společenská objednávka, která žádá bezzásahové zóny, a ta by se měla dodržet. Také mi ukazuje plochy pár let po kůrovci, kde bují náletový agresívní šumavský smrk, do kterého jen obtížně vysazují jiné dřeviny. Se svým bráchou, taky lesákem, se na toto téma dovedou pěkně poštěkat. Můj amatérský názor je nějaká zlatá střední cesta, dokud se příroda nazotaví z těch umělých monokultur. Mimochodem - Stráský si z bývalé vědecké rady parku chtěl nechat jen J. Hrušku, ale ten to odmítl. Ale to jsme odbočili. Když se vrátím k petici, našel bych také v petičním výboru jméno, které mi vůbec nesedí. Ale z věcného pohledu nemohu nesouhlasit.

Autor: Děda z lesa | 23.07.2012 12:38
Osobně mi nesedí u této petice autor.
J.Hruška, povoláním geolog, dřívější letitý předseda vědecké rady NP Šumava, jeden z největších propagátorů pěstování kůrovce.Můžeme mu být vděčni za současný stav Šumavy.Oponent připravovaného zákona o Šumavě, zastánce ponechání 50% plochy bezzásahové a kůrovci, snižování "katastrofálně" přemnožené spárkaté zvěře a snižování výměr budoucích honiteb.
Zatím nechápu, proč přesedlal ze šumavských lesů (odkud byl odstaven) na zemědělství, ale časem se ukáže.

Autor: Pavel Černý | 23.07.2012 11:54
Já jsem se o petici dozvěděl přímo od pramene, protože mi ji poslal Doc. Hruška. Ještě než byla zveřejněna na stránkách Myslivosti, už jsme ji na našem OMS poslali všem uživatelům honiteb pro informaci a pro případné připojení se. Nutit nikoho nemůžeme, ale za sebe jsem pro, a požádám o připojení podpisu i všechny blízké. Podle Doc. Hrušky má od začátku až nečekaně velkou podporu a je důležité, že se na ni shodla řada subjektů, které mají s naší přírodou co do činění.

Autor: Honza Kraus | 23.07.2012 11:40
Zdar kolegové,co si myslíte o petici "http://www.myslivost.cz/Aktuality/Petice--Za-obnovu-zemedelske-krajiny-.aspx".??? Za sebe a naší honitbu jsem všema deseti pro, a klidně ji podepíšu. Podle mého názoru by se do této aktivity měli zapojit především OMS a všem MS dát na vědomí, že vůbec nějaká petice existuje. Na druhou stranu si myslím, že naši zákonodárci se tímto "malicherným" problémem vůbec nebudou zabývat. Je za "pět minut dvanáct" a lepší udělat něco než nic. Honza Kraus