Dnes je 19.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Invaze



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: strejda zajíc | 23.10.2012 16:27
Kdybych měl jistotu,že začnou žrát lidi(zejména některé myslivce),už bych na čuníky v životě nevystřelil...

Autor: Fesoj | 23.10.2012 13:26
Tak jsem tipoval dobře. Ještě štěstí, že se to neobjevilo v médiích, zase by se našla spousta chytrolínů, od kterých bychom se dozvěděli, že neschopní myslivci nechávají prasata přemnožit natolik, že už žerou i lidi.

Autor: Pavel Černý | 23.10.2012 12:08
Ivo, "berušky" slunéčka mi touhle dobou jako každoročně zalézají do baráku. Hlavně na půdu, a jsou jich řádově stovky. Na a na to druhé příbuzné téma: Fesoji, samozřejmě, že to tak bylo. Bylo to v Tróji a tam je v posledních letech invaze divočáků i mediálně propíraná, protože se tam na pozemcích dříve honebních (ale bez příslušnosti k honitbě) a dnes (účelově kvůli prasátkům) prohlášených za nehonební (a na zvláštní povolení) divočáci běžně loví.

Autor: Ivo Ondráček | 23.10.2012 11:23
Šmarjá, my tady o beruškách a oni do toho motají mrtvoly...:)

Autor: Fesoj | 22.10.2012 20:27
Matěji, já přece neříkám, že prasatům by lidské mrtvoly neměly šmakovat. Jen se divím, že těch případů, že by ji načaly, se objevuje v mediích dost málo, respektive nic - i když zrovna v tom tolik probíraném a sledovaném případu malé Aničky z Prahy si nejsem tak jist, že k jejímu objevení po poměrně dlouhé době a ve víckrát propátrávaném úseku nepomohla zrovna ryjící černá.

Autor: Matěj Fous | 22.10.2012 18:40
No Josef (fesoj),že prasata nejdou po lidských mrtvovách by jsi se divil.Myslím že to bylo někde v honitbě kam se nyní hlásí Petr Havlín co sem také dopisuje (trubač z Roudné),tak tam se na hájovně hajnému oběsila manželka - on hodně brečel,ale brzy si přivedl odněkud z daleka jinou,a ta se mu po čase ztratila - prý mu utekla zpět domů,jak říkal.Jenže za nějaký čas v lese nedaleko té hájovny našla houbařka (její zeť myslivec je mě znám) od divokých prasat ze země vyrytou a skoro sežranou mrtvolu ženské.To bylo ještě za bolševiků a tak nebyl problém aby se hajný po několika ranách pendrekem přiznal k dvojnásobné vraždě - tu první také zamordoval a potom pověsil a protože hodně brečel,tak mu to tenkrát prošlo.Co vím,tak dostal snad trest smrti.

Autor: Fesoj | 22.10.2012 13:29
Eriko, čeho by ses měla bát ? Za a/mrtvoly nekoušou, jen smrdí - a za b/z nálezu mrtvoly by logicky měl mít strach jen ten, kdo ji tam schoval. Ale když už jsme se dostali k tomuhle libovému tématu, dost se divím, že jsem dosud nikde neslyšel ani nečetl o tom, že by nějakou mrtvolu v lese /je jedno, jak se tam dostala/ rozebrala černá. Lidskou kostru v zimě pečlivě obranou od lišek, to jsem již viděl - kolegyně měla na stole pod sklem moc hezké barevné fotky, myslím, že to byl dokonce legendární Černý Imám - bič Krkonoš, a že v Tatrách před lety našli zbytky pohřešovaného polského turisty, prokazatelně okousané medvědem, o tom jsem četl v Kriminalistickém sborníku. Přitom prasat je všude relativně dost a pár mrtvol se taky každoročně najde. A že se Ti nechce zkoumat obsah těch pytlů. to chápu. Víš co ? Já na Tvém místě bych se o tom zmínil před policajty, vyslovil bych náznak podezření - a ať se starají, nemůžou si dost dobře dovolit se na to vykašlat. A možná, že by z moci úřední zařídili i úklid, ať už do pitevny či do kafilerie.

Autor: Erika Doležalová | 22.10.2012 11:40
Josefe, tak teď se začínám bát :-) Ty pytle byly dva a oba poměrně slušně naplněné, takže takový člověk na dvě půlky by to klidně mohl být.. :-) Ale jak říkám, smrad příšerný, takže do toho nepolezu ani za prasátko plný pětikorun :-)
Ivo, přesně, 2km od nás je sběrný dvůr, ale to nééé, to radši pojedou 3km do lesa, aby tam vyházeli od televize přes půlku ledničky až po různý drobný bordel.. Letos na jaře jsem našla v ostružinách zbytky auta, prostě všechny plasty a na jiném místě stojí vedle polňačky dokonce pohovka.. Jako zahodit v lese papírek od bonbónu pochopím, ale tohle už je fakt moc :-(

Autor: Ivo Ondráček | 20.10.2012 20:44
Přece nemůžeš chtít po lidech, aby vzali pytel odpadků a vyhodili ho do popelnice 10m vedle baráku. Mnohem pohodlnější je ten smradlavý pytel naložit do auta, zajet kamsi po polňačce do lesa, tam to vyhodit a zase jet x km zpátky domů, nezabere to ani hodinu...Některé myšlenkové pochody lidstva mi vážně unikají...

Autor: Fesoj | 20.10.2012 20:28
Eriko, aby to nebyl nakonec nějaký pohřešovaný podnikatel - nic není nemožné a nebyl by první !

Autor: Erika Doležalová | 20.10.2012 20:00
Čestmíre, sršni u nás na jedné kazatelně taky byli, naštěstí je objevil kolega dřív, než jsem se tam vypravila já a zlikvidoval, ale to bylo hnízdečko jenom malé. Jiný kolega z jiného MS měl "lepší" zážitek, usedl na čekanou a pak teprve si všiml, že tam mám hnízdo poměrně slušné a sršni už začali být dost naštvaní, kdo že je to ruší. Vzhledem ke své vlastní bezpečnosti se rozhodl pro velmi rychlý ústup a to skokem plavmo ze žebříku. Když byl zdárně dole, zjistil ke svému nemalému zděšení, že nahoře jaksi zapomněl flintu... :-))
Františku, tak to je hnus :-( Nám teď nějaký kretén vyvezl cosi chcíplého do kraje lesa na naši louku, šla jsem navečer od silnice ke kazatelně a najednou příšerný puch.. Koukám do roští a tam pytel a o kousek dál druhý.. Nezkoumala jsem, co v tom je a ani to vědět nechci, ale někteří lidi jsou fakt hovada :-(((

Autor: Čestmír Kunetka | 20.10.2012 11:19
Františku, měli jste provrtat podlahu kazatelny a on by vytekl sám. :-))

Autor: Fesoj | 20.10.2012 11:17
Tak to už byla chuťovka jak se patří !

Autor: František Dušák | 20.10.2012 07:26
Re:Erika
Jó mouchy to je ještě dobré. U nás jsme našli na kazatelně 14 dní starou mrtvolu a bylo to v létě. Tu bys smetáčkem nevymetla :-((((( Kazatelna okamžitě zapálená a postavená nová.

Autor: Fesoj | 19.10.2012 20:29
Podstatně se oteplilo a tak se hmyz nějak zbláznil. Můžete být rádi, pokud jde jen o berušky ! Já jsem dnes po skončení ranní čekané prošel zarostlou cestu kolem vodojemu, zda a jaká zvěř tam chodí. A taky jsem zažil invazi. Že člověk sem tam chytne nějakou tu lojnici, to je normální, ale dnes jsem jich měl plné fousy. Kam se hrabou nějaká slunéčka na tohleto svinstvo - však víte, jak se špatně loví a když jich je přehršel jako dnes - no fuj !

Autor: Radek Chadim | 19.10.2012 20:26
V týdnu jsem jel vlakem přes jednu železniční zastávku - jen takový obezděný přístřešek a nástupiště - a tam na té přední straně toho přístřešku bylo berušek hrubým odhadem tisíce - jedna vedle druhé. Místní co vystoupili z mého vlaku na to ukazovali prstem a vášnivě o tom na perónu diskutovali :-). Dodatečně se omlouvám, že jsem kvůli tomu nezaložil nové téma nebo nenapal do Dnes, ale nepřišlo mi to až tak podstatné :-D

Autor: Čestmír Kunetka | 19.10.2012 20:02
Eriko, to máš ještě dobrý.
Kamarád vlezl na kazatelnu a ejhle, v ní sršní hnízdo v průměru 60 cm. Prostě rarita. Ale byl to hukot. Chtěl jsem si ho vzít, ale kamarád ho zlikvidvoval.

Autor: Erika Doležalová | 19.10.2012 19:56
Tak to máte dobré. Já byla naposledy na naší kazatelně a podlaha posetá chcíplejma masařkama + xy dalších živejch :-( Nechápu, jak tam nalezly, když máme dithermy okna a ještě okenice :-( No ještěže tam mám pod sedačkou smeták, protože sedět s vědomím, že šlapu po těch potvorách.. Bleee. Ale je to klasika před zimou a pak zas po zimě. Holt hledají asi teplo či co.

Autor: Ivo Ondráček | 19.10.2012 18:45
Přesně. Chtěl jsem to napsat jako událost do DNES. Vylezl jsem na posed a koukám co to. Berušky a zase berušky. 152, pak jsem ztratil přehled. Jen ve vnitřku kazatelny odhadem 300+ na celém posedu ani nepočítat...

Autor: Čestmír Kunetka | 19.10.2012 18:31
Dnes dokonce došlo k tomu, že jsem je musel chytat po baráku a vyhazovat. Mám zavřená okna, tak nevím, jak se mi těch 50 dovnítř dostalo?

Autor: Jiří Víšek | 19.10.2012 18:28
Ano :) už mi doslova lezou na nervy

Autor: Čestmír Kunetka | 19.10.2012 18:26
I když to sem možná nepatří, ale je to o přírodě, tak píši.
Včera jsem přijel domů z práce a na štítu osvětleném sluncem doslova invaze "Berušek" čili Slunéčka. Naše Slunéčko sedmitečné, pak trochu do žluté barvy Slunéčko mnohočetné a jedno Slunéčko, které jsem dosud v tak hojném počtu neviděl, černé se dvěma oranžovými tečkami. Napočítal jsem asi do 500 a pak jsem toho nechal, ale bylo jich odhadem tak 800 - 1000. A dnes to samé, i když trochu v menším počtu. Také se s tím setkáváte?