Dnes je 16.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Pojištění mysliveckých zařízení-máte jej?



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: PosluchacV | 18.12.2012 11:13
Má otázka.Domnívám se, že posed, kazatelny apod., jsou zařízení přístupná všem. Tedy i náhodným návštěvníkům, kterým žádný zákon nezakazuje jejich užití. Je to tak?
Při stavbě snad existuje ohlašovací povinnost stavebnímu úřadu, a státní správa myslivosti může uživateli honitby uložit pokutu až do výše 40 000 Kč, či zákaz výkonu práva myslivosti v části nebo celé honitbě, pokud stavba byla realizována bez souhlasu vlastníka(vlastníků pozemků)a na žádost vlastníka v přiměřené lhůtě nebyla odstraněna..

To by se asi někteří lovci nedoplatili.Zažil jsem u nás případy, kdy jeden rádobymyslivec si postavil bez dovolení a na nepronajatý pozemek posed hned vedle výskytu chráněného, vzácného kosatce sibiřského, či snad schválně na místo výstavby oplocenky nebo zasahoval do polní cesty..

Pokud tedy uvažujeme o mysliveckém zařízení jako o legální stavbě, nevím o žádném případu pojištění ani u pojištovny Halali jako speciální mysl. pojištovny.
Pokud by vůbec nějaká pojištovna samostatnou drobnou stavbu s mizivou hodnotou v poměru vůči připojištění drobných staveb příslušících např. k rod. domům vůbec pojistila.

Autor: Vrba Frantisek | 14.12.2012 09:04
prde,Bůh je mocnej,ale vůl do polívky je moc!

Autor: prroud | 13.12.2012 11:59
Pojisteni zemedelskejch plodin,luk,sadu,proti divoky zveri.......maji jej,vychcany vlastenecti radobyzemedelci co pestujou drahy nahrazky za pohonny hmoty,misto domaci potraviny?A jeste to zalejvaj,nebo osazujou svinskejma monsanto hajzlama co hubej nejen zver?.....proud

Autor: Ellhenicky | 13.12.2012 08:23
Nikdo nemáte pojištěné myslivecké zařízení?

Autor: Ellhenicky | 09.12.2012 11:54
V poslední době se opět ukazuje siláctví některých individuí, kteří záměrně nebo si jen prokazují svoji sílu na mysliveckých zařízeních. Kolik posedů, kazatelen či krmelců a zásypů je během roku asi tak úmyslně zničeno? Většina těchto zařízeních se staví svépomocí, ale některé jsou pomalu na stejné úrovni, jako od profesionálů v hodnotě řádu tisíců.Máte s tím nějaké zkušenosti jaké jsou pojistky a náhrady na vandalismus na tomto zařízení?