Dnes je 23.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Ridgeline oblečení



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Maral | 26.01.2014 15:44
Při pátrání po ohříváčku jsem našel tuhle diskuzi. Používám od jara do podzimu bundu Torrent a kalhoty Roar. Základ je ale kvalitní funkční prádlo, ideální pod bundu na podzim je i funkční mikina.
Nešustí to dramaticky, ale není zcela nehlučné. Lovil jsem prase 30m od žebříku a nezradil jsem je.
Ale jinak má to oblečení vynikající membránu, takže šoulačka v dešti celý cen a člověk je v suchu. To samé kalhoty - po pás v trávě v ranní rose a sucho. Bunda velice dobře vyřešené kapsy. Zatím 2 roky a naprostá spokojenost.
A zapomněl jsem, neprofoukne to.

Autor: Tomáš Peroutka | 04.01.2013 21:38
Já jsem posedový vak měl a dopadlo to velice špatně. Jediné positivum bylo, že v něm bylo opravdu teplo, ale bohužel tento oděv byl aspoň pro mě natolik omezující v pohybu, o zasazení flinty do ramene ani nemluvě, že jsem ho nakonec dal do skříně, kde je dodnes.Největší průser byl, když mě došla tlupa prasat za zády a já se v tom měl otočit i s flintou, to byl pocit jako když se medvěd obrací za zimního spánku. Úplně stejnou službu mě poskytuje od Affarsu tohle:http://www.hubert-hunting.cz/afars-kalhoty-inuite-p-387.html I v těch největších mrazech je v tom teploučko takřka stejné, jako v tom vaku.Aby mě nebylo zima na vrchu, tak mám termotriko, na něm tohle:http://www.waltertrading.cz/produkty?lovecke-a-sportovni-obleceni/bundy-parky/pre-vent-shooting-jacket a ještě kabát od Affarsu. Ta střelecká vesta, v podstatě zimní mikina od Browninga je tak teplá, že v zimě na kazatelně ten kabát ani nemusím a jsem absolutně pohybuschopný, včetně odtažení divočáka k autu, apod. samozřejmě ty boty co jsem psal a kvalitní rukavice. Zima začíná od noh, pak už to jde velice rychle, však to určitě znáš.Vůbec nejlepší bude, když do té prodejny zajdeš a to Ridgeline vyzkoušíš , podle mého velice rychle poznáš, jestli je to pro zimu vhodné nebo ne.

Autor: bohumir dvořak | 04.01.2013 20:27
Toto mam z třebiče a teplo http://www.les-lov.cz/posedovy-vak-habr-180-cm.html

Autor: Erika Doležalová | 04.01.2013 19:57
Tome, já mám hadrů poměrně dost, ale všechno je to tak nějak "co dům dal", tož jsem měla v plánu trochu to sjednotit a míst aspoň jedny hadry komplet. Jinak nosím celý rok prakticky jedny kapsáče a jednu vestu - a to i v zimě, jen s tím rozdílem, že v létě pod ni obleču jen lehkou mikinu a v zimě i tři svetry :-)
Na Affarsové věci jsem koukala, líbí se mi ten jejich kabát http://www.vseprolov.cz/vystroj/lovecke-odevy/kabaty/kabat-zimni-s-posedovym-vakem-1043.html Něco podobného mám, ale bez toho futrálu na nohy a hlavně krátký a právě jsem chtěla něco delšího, aby když člověk sedí, to měl přes kolena a pod zadek.. Ale zas to už je vyloženě na zimu (což je samozřejmě fajn, protože v zimě věšinou mrznu už po půlhodině ať jsem navlečená jak pumpa na zimu :-)))
Ten Ridgeline se mi líbí i vzhledově, vypadá to pěkně, popis zní jakože to nebude šmejd, ale nevím no, chtěla bych to nosit tak nějak celoročně (i za cenu, že když bude venku tepleji, že holt v tom nebudu moct běžet sprint :-) a hlavně aby to bylo teplé v zimě, v mrazu, protože mě občas štve být navalená jak balík, to pak člověk sotva leze, natož ještě s dalekohledem, flintou, psem po žebříku a pak flintu do ramene..

Autor: Tomáš Peroutka | 04.01.2013 16:43
Ahoj Eriko. Recept na šustění je velmi jednoduchý: nešustění= 100 % ní bavlna.
Co mám vyzkoušeno na zimu, je vícevrstvé oblečení z BA - tj. bavlněné tričko, na něj bavlněná zimní mikina a na to kabát. I když je venku -10, tak kabát na kazatelně většinou sundávám a sedím jen v mikině. Veliký výběr má v tomto směru Affars. Jediné na čem jsem na zimu nijak nešetřil byly boty - Meindl Garmisch
a do nich vyhřívané vložky do bot Termosole(jediné vložky na trhu,které mají baterii uvnitř, takže se nic nepřipíná na kotníky)Ale to už jsem trochu odbočil...Jinak na celoroční nošení nic spolehlivého neexistuje, je to úplně stejné, jako s univerzálností celoročních pneumatik,označovaných M+S(mould and snow)nic takového totiž není, je to jen rádoby vize a marketingový výdrb se zákazníky...

Autor: Jan Slavětínský | 04.01.2013 08:36
Eriko vždyť máš za barákem švadlenu pí.Ganzvohlovou (v Hladově). Ta švadlena obléká naše i okolní sdružení a ušije ti cokoliv a levně. Parádní hubertusové bundy, "3/4 utíkáčky" , všechno možné a dle Tvého přání.

Autor: David Marván | 04.01.2013 07:31
Bundu torrent mám. Na celoroční nošení to určitě není - i když záleží jak moc tepla a potu člověk vyprodujuje. Na čekanou si ji neberu - bo trochu šustí. Ale jinak spokojenost.

Autor: Fesoj | 04.01.2013 07:16
A k té Figiho radě - ten hubertus asi opravdu zatím nebyl překonán. Musí mít ovšem správnou délku, přesahující horní okraj holínek, aby z něj do nich neteklo. Nezanedbatelný je i ten fakt, že tím, že kryje nohy, přispívá z hlediska pohledu zvěře k rozostření obrysu lidské postavy. Za mladých let jsme této nezbytné součásti lesnického oblečení výstižně říkali "porosťák".

Autor: strejda zajíc | 03.01.2013 23:00
Eriko,na takové požadavky,jaké máš ,existuje jediná rada:"Choď nahá a otužuj se!"Nepochybuji,že ti to bude i slušet.Obávám se ale,že ty davy samečků,co se budou ometat okolo,ti vše zradí i bez šustění(teď jsem málem udělal překlep)!:-))

Autor: Jarin Beskydak | 03.01.2013 22:06
Eriko, každopádně nekupovat bez vyzkoušení. To co v marketingovém pokecu je nešustivé, může být pro někoho vražedný zvuk. Někdy méně znamená i více. Na zimu jsem potřeboval nějaký nový výdobytek s membránou a skončil jsem u nějaké Francouzské firmy. Měl jsem na sebe kus za 6 a druhý za 12. Ačkoliv by člověk předpokládal, že ten drahší bude lepší, tak ten tedy šustil podstatně více. Prodavač tvrdil, že čím kvalitnější membrána, tím větší šustivost. Za druhé nevím, zdali ti v zimě pomůže spíše více membrán (když neprší), nebo raději membránu jednu ve spojení s kvalitní izolací. Osobně si myslím, že lepší volbou bude jedna souprava letní a jedna zimní zateplená. I když ta moje letní, je svině šustivá. A ta rada Figiho, je rada profesionála. Já nakonec v létě používám taky klasiku, bez membrán a tu šustivku jen na společné podzimně - zimní lovy. Takže znovu to nejdůležitější - někde vyzkoušet a pak až kupovat. Lesu, lovu

Autor: figi | 03.01.2013 21:38
Kup si dlouhý hubertus, bez podšívky. Ověřená záležitost, na lov jednoznačně nejlepší oblečení.

Autor: prroud | 03.01.2013 21:33
tomu odpovida ten QUIET TEX,ale to je jen jedna vec,co jsem videl u ty roar,tak by to melo bejt nesustivy,ten material,aspon ten vrchni soft shell......proud

Autor: Tomáš Peroutka | 03.01.2013 21:28
RE:Eriko, ještě jednu dobrou radu, ale zřejmě jako zkušená myslivkyně to budeš vědět- nesmí to šustit, nesmí to šustit ani v případě kdy ohýbáš ruku, tj. pohyb, při kterém vezmeš flintu a zasadíš ji do ramene. Když je venku ticho, tak na černou je to průšvih.

Autor: prroud | 03.01.2013 20:42
Jestli chces ze zkusenosti,tak bych sel do ty trivrstvy,s tim,ze si to muzu nouzove vzit i jen na tricko:-),jak je opravdu teplo,stejne to nosit nebudes,a v zime jako kdyz to najdes,a kup o cislo vetsi,at se pod to muzes navlict,ona ta membrana uz dela dost a udrzi teplo,leto bych neresil u takovyho obleceni,beztak se chodi brzo rano nebo pozde vecer,a dost zadrzi i sireni pachu,ten typ obleceni mam,od jiny firmy a kupoval jsem ho na lov lukem,takze s ohledem na maximalni priblizeni ke zveri,tak mozna nejsem s ohledem na flintu tak v obraze....proud

Autor: Erika Doležalová | 03.01.2013 20:36
Roar - třívrstvá nepromokavá a větru odolná membrána RL-tex shell, Torrent - dvouvrstvá nepromokavá a větru odolná membrána QUIET TEX. Co já vím, co to je? :-) Potřebuju něco celoročního, na jaro, léto, podzim i zimu :-) Na ráno, odpoledne, večer i noc. Na srpnová vedra i lednové mrazy. (Samozřejmě není problém se na ty extrémy v zimě ještě "podvléct") Tááák a teď babo (nebo Prroude :-) raď :-)

Autor: prroud | 03.01.2013 20:28
Jak je to gore,tak se v lete upeces naprosto jiste,ale nezmoknes,jen se budes potit jako vrata od chliva:-),mam vyzkouseny......proud

Autor: Erika Doležalová | 03.01.2013 19:55
Tome díky. Mě se to oblečení "na pohled" zamlouvá, ani cena není nijak dramatická, ale potřebovala bych, aby se vyjádřil někdo, kdo to víc zná. Chtěla bych v tom tak nějak běhat celej rok, a tak taky váhám mezi tou "střední řadou" (Torrent) a "nejvyšší" (Roar). Jo a je to Nový Zéland.
Popis je tady:
http://ridgeline.cz/cs/torrent/17-lovecke-kalhoty-torrent.html
http://ridgeline.cz/cs/roar/16-lovecke-kalhoty-roar.html

Ale poznám z toho prd, jestli v tom budu v zimě mrznout a v létě se v tom upeču :-)

Autor: Tomáš Peroutka | 02.01.2013 16:33
Ahoj Eriko,

docela zajímavá a úspěšná firma, tuším že z Austrálie nebo Nového Zélandu. Nedávno jsem viděl u známého velice hezké kalhoty od téhle firmy, tak se zeptám. Podle mého půjde o něco podobného jako je švédský Swedteam,mám od něj již 9 rokem loveckou bundu s goretexem a funguje dodneška.

Autor: Erika Doležalová | 02.01.2013 15:42
Máte někdo praktické zkušenosti s oblečením značky Ridgeline, kalhoty a bunda Torrent nebo Roar?