Dnes je 19.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Německý křepelák



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Vrba Frantisek | 07.12.2014 22:52
Václave,tak jak problém popisuješ Ti šńůra nepomůže.Zkus při slídění psa často přivolávat a nauč ho poslouchat povel daun na dálku s tím že jakmile se rozběhne po stopě tak ho budˇpřivoláš nebo zadaunuješ.Obojí je povel proti psí přirozenosti,a také proti tomu k čemu je honič určen,a snadno se radí a hůř provádí v praxi.Jako nejschůdnější vidím pořízení nebo půjčení elektronického obojku.Já jsem tento prostředek dlouho odmítal,ale ted´jsem byl donucen k němu sáhnout,obojek jsem si půjčil a s výsledkem jsem spokojen.Potřeboval jsem Boru odnaučit požirání kdejakého sajrajtu a také jsem ho použil pro zesílení povelu k noze.Po několika použití el výboje stačí zvukový signál a Bora poslechne.

Autor: Václav Pašek | 07.12.2014 21:45
Měl jsem od mala naučeného Barona, že se pohyboval v okruhu max 30-40m ode mě a hlídal si mě. Pokud chtěl běžet za zvěří, odvolal jsem. Bohužel nyní jak čuchne ke stopě, má tendenci jít ihned po ní. Zjistil jsem, že ostatní členové rodiny ho pouštěli na volno v lese a nechávali honit zvěř. Dal jsem jim čočku a 20m provaz, pokud ho chtějí pustit na louce. Bohužel teď s ním nemohu chodit ani já na volno. Chůze u nohy není problém. Naučí se opět "slídit" v mé blízkosti pomocí provazu? Jak by měl být případně dlouhý. Nebo co byste mi poradili. Díky...

Autor: Václav Pašek | 18.08.2014 18:57
Tak jsem vyzkoušel aport na šňůře nejdřív s míčkem. Prvně klasika nechtěl přijít, ale velmi rychle pochopil, co se po něm zase chce a pak už byla šňůra jen na volno a běhal rovnou ke mně. Budeme zatím pilovat takto. Díky za radu.

Autor: prroud | 17.08.2014 11:04
palec vzhuru Leone

Autor: Leon Zumr | 17.08.2014 10:47
na souseda se vys er a začni trénovat poslušnost a hlavně s aportem si nikdy pes nehraje.P.S. je mu 6 měsíců tak musí chodit do školky pak do školy a né hned na vysokou

Autor: Vrba Frantisek | 17.08.2014 10:44
Václave,tomu sousedovy se vyhni táhlým obloukem neboť jeho rada je na dvě věci!Chce to do jedné ruky vodítko,do druhé proutek,aport a vlečku na šňůře a nepovolit.Ta puberta netrvá věčně a zápas-kdo s koho musí skončit tím,že ten silnější jsi ty.Aiwori knih o výcviku psů je k mání dostatek,Já bych sáhl spíš po starších autorech-Knol,Kvíz a pod.Nejlépe je ale poptat se po nějakém zkušeném pejskaři v okolí a cvičit třeba i společně.

Autor: strejda zajíc | 17.08.2014 08:48
Dělá se z něho pes a zkouší to na tebe.Důslednost a znova důslednost,bez zbytečné tvrdosti.Když trhá "zajíce",asi začít znova na šňůře a opakovat,opakovat,jak říkala paní učitelka.Ty jsi vůdce smečky a když si to neprosadíš,jsi prostě mrtvej Pašek...:-)Přeji ti hodně trpělivosti a kynologii zdar.

Autor: Václav Pašek | 16.08.2014 22:40
Mám šestiměsíčního křepeláka a zdá se mi, že na něho jde puberta. :) Od malička s ním chodím na volno v lese, hlídá si mě. Když spatří zvěř, tak se rozběhne, ale na odvolání se hned vrací.
Perfektně fungoval na zapískání přiběhnutí, nosil aporty s chutí jak na suchu, tak na vodě (tu miluje). Ale teď jako by začal dezertovat, na přivolání se podívá jestli opravdu musí, s aportem se loudá a nebo musí očichat spoustu věcí přitom... Je to můj první pes a někdo z okolí těžko poradí. Je to třeba přechodný stav, nebo je třeba důsledněji cvičit?
Aport zaječák je pro něj kořist a s ním okamžitě po nalezení odbíhá, aby ho mohl řádně potrhat.
Chůze na vodítku mu nevoní, ale zvyká si. Zřejmě jsem měl více od mala trénovat a nenechávat jen na volno.
Soused mi povídá, abych se na to vy*ral, že nejdřív zku*vím čtyři psy, než je dokážu vycvičit ke zkouškám.

Autor: Fesoj | 12.01.2013 16:37
Když jsem si pořídil svou 1. křepelačku coby štěně /viz Články/, byl už taky kocour v baráku. Zvykli si na sebe a ač z ní nakonec vyrostla davička škodné, kocour přežil. Jednou v zimě se mi dokonce stalo, že jsem v poli viděl černého kocoura, tak jsem jako obvykle dal povel a fena vyrazila. Vrátila se bez kočky, což mi bylo divné. Podle stop jsem nakonec zjistil, že kocoura za horizontem dohnala, zjistila, že je to náš Cikán a tak dostal amnestii. Ale nakonec to s ním stejně špatně dopadlo. Byl zvyklý čubu škádlit a když to později zkusil na jejího již dospělého syna, měl smůlu - ten se s ním nebavil...

Autor: aiwori | 12.01.2013 15:15
děkuju kolegům prroudovi a Fesojovi za rady a informace, jsem si jist že mě čeká hodně práce, jsme povoláním lesák, takže v revíru bude psík každý den. Na hájence mám taky kočku myšilovku, ale jsem ochoten se ji zdát pokud jim to nepujde spolu dohromady.

Autor: Fesoj | 12.01.2013 14:10
Až do vysokého věku úžasně temperamentní, při dobrém výcviku všestranný pes, který kromě norování a vystavování zvládne cokoliv. Jeho loveckou náruživost je nutné spíš brzdit než podporovat - chce to opravdu důsledný výcvik v poslušnosti a dokud to nemá zvládnuté, nepouštět v lese z vodítka, nebo hrozí nebezpečí, že při spatření zvěře či navětření teplé stopy dostane "hluch" a bude z něj nekontrolovatelný štváč. Dlouhé a zbytečné prohánění zvěře hrozí zejména u psa, který se dostane do honitby jen málokdy a tak si to chce užít. Je to plemeno vhodné pro toho, kdo je denně v revíru a má čas se psovi věnovat, ne pro člověka, který má psa stále zavřeného v kotci či v bytě a vytáhne ho jen párkrát v sezóně. Ale v tom bytě je to úžasný mazel, vděčný za pohlazení, zbožňující zejména děti. Moje současná fena, kterou jsem získal jako dospělou, se hned skamarádila i manželčinými čivavami. Jen ke kočkám byla a zůstala nekompromisní, v době jejího příchodu do naší domácnosti jsme měli 4 a ač jsem se všemožně snažil zabránit kontaktům, nakonec s každou zaklepala jak s užíváním. U toho posledního kocoura jsem bláhově doufal, že si na sebe konečně zvyknou, respektive že ho bude tolerovat. Vydrželo to jen do té doby, než toho blba napadlo vlézt jí do kotce na granule. Od té doby i manželka pochopila, že u nás kočka nemá šanci. Jeden její kamarád má nádherného obrovského zrzavého kocoura, který podle jeho slov "vyrychtuje" každého psa, prý zahnal na útěk i německého ovčáka a strašně se divil, když mu s manželkou tvrdíme, že naše Dorka by ho zneškodnila během minutky. Dokonce to chtěl vyzkoušet - ale to jsem nepřipustil, mně toho zrzouna bylo líto.
A ještě jeden poznatek - výhodou křepeláka je i jeho srst. Když takový kokr nebo jiný pes s "hedvábnou" srstí proběhne dvojzubcem nebo svízelí, čeká Tě spousta práce. Křepelák se vyčistí sám, s výjimkou slechů a jejich okolí.

Autor: prroud | 12.01.2013 13:00
http://ulozto.cz/hledej?q=vycvik+psa , http://ulozto.cz/hledej?q=pece+o+psa , http://ulozto.cz/xD76ixK/vycvik-lovecky-psu-pdf ,vic jsem nenasel, a stejne rady tady zkusenejch chlapu primo z praxe, budou k nezaplaceni.....proud

Autor: aiwori | 12.01.2013 12:48
Zdravím kolegové myslivci,
mám na Vás zkušené kynologi malou prosbu, rozhodl jsem si pořídit štěně německého křepeláka, pro mé lovecké možnosti asi nejideálnější pes. Bohužel mám ale z kynologii velmi malé zkušenosti a proto sháním nějakou odbornou literaturu do začátku, jak se starat o psa, výcvik atd. Prosím o pomoc
S pozdravem Luboš