Dnes je 18.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Kazatelna x myši



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: prroud | 18.02.2013 22:46
copak do rukavu,ale co kdyby ,ciste teoreticky i jinam? :-)))),to by pak uz hrozil i pad z kazatelny,nepodcenoval bych to:-)).....proud

Autor: Ron Gordon | 18.02.2013 22:42
Ale ale, to je povyku pro nic, když ty myšišky svým pachem přebíjejí pach člověčiny a navíc nudné čekání zpestřuji svými akrobatickými kousky. Samozřejmě, jen pokud nevlezou do rukávu.

Autor: Radek Chadim | 18.02.2013 21:54
To jsou věci na tom světě :-). My máme většinu kazatelen otevřených, stěny obité kobercem a tam s myšima a jinejma plyšákama problémy v přímém přenosu nejsou, i když podprdelník občas kousnutej je. Jediná vyjimka je jedna starší kazatelna, která je kromě kobercem obitá i nějakým papírovým kartonem, takže je dřevo, papír a pak koberec. Za ty léta je ten koberec už na hodně místech odstávající a tam myši teda řádí dost. Ale kromě násilí nebo jedu se jich člověk nezbaví, i když občas nějakou ulovím, přijde hned jiná. Jedinou možnost vidím v tom zlikvidovat to nekvalitní zateplení.
Myš se dostane všude když chce a může to být zabezpečené jak chce.

Autor: Jan Rys | 18.02.2013 17:40
Kvůli myším, plchům ani hnízdícím ptáčkům jsem kazatelnu nikdy likvidovat nemusel. Mám tato zvířátka docela rád. Ale netopýři to je jiná. Našli si skrýše pod mírně zvlněnou Ipou na střeše a jak jejich moč prosakovala střechou, tak ten smrad byl k nevydržení. Od té doby přitloukám Ipu kolem dokola "hustým stehem".

Autor: Fesoj | 18.02.2013 17:28
Takže z toho všeho vyplývá :
1/ především nenechávat v kazatelně žádnou potravu, která by myši lákala, ale ani deky, spacáky apod. materiál, který by je lákal k postavení hnízda.
2/ na tenhle problém pamatovat už při budování kazatelny a její vnitřní zateplení řešit pokud možno tak, aby neposkytovalo těm potvůrkám možnost úkrytu. Různé nepřiléhající koberce jsou pro myši, myšice, plchy ale i třeba netopýry ideální skrýší. A vrchol všeho byl, když si málo používanou otevřenou kazatelnu vyhlédla jako doupě zdivočelá kočka a za odstávajícím kobercem si vesele vegetila tři koťata.
3/ a vůbec ideální je postavit tu kazatelnu tak, aby po uzavření dveří a oken nikde nebyla škvíra, kterou by tam ta havěť vlezla.

Autor: prroud | 18.02.2013 13:11
....ahaaa, proto ono se jim tam mrskam tak libi :-))).......proud

Autor: Erika Doležalová | 18.02.2013 13:08
Na oetvřeném posedu mi jednou během čekané dělal společnost plch. Byl krásnej, pěkně si vylezl po stěně a sedl si na "parapet" :-) Ale myši, to je fakt za trest. Kolega si nechal na zemi pytel (od psích granulí, ten "plastovej") s obilím (nechápu proč, nikam to nechodil sypat) a nedalo se tam v klidu sedět, pořád tam něco šustilo (jednou mi potovora přeběhla přes botu :-) všude bobky, na zemi, na lavici, šlupky z obilí... Vydržela jsem to dvě čekané, na té třetí letěl pytel z posedu ven (a po čekané jsem ho vysypala a odvezla). Na naší kazatelně si taky nechávám nějaké krmení (palice kukuřice, kyblík obilí apod.) a nikdy nebyl problém.

Autor: Jan Slavětínský | 18.02.2013 12:42
Myš v kazatelně, ten bordel a díry v koberci po ní, to naštve. Nedá se nic dělat holka, "jménem republiky"...Někdy jí ulovíš hned v průběhu čekané, kdy zašustí za kobercem a potom je to o přiměřeném přítlaku "novestácké gumovky".
Pokud tam myš bydlí jen občas, tak pořešit pastičkou nebo granulemi. Nic jiného nevymyslíš a přeci jí nenecháš byvakovat v boudě a boudu likvidovat. Faktem je, že na druhou stranu ta myš v boudě zlikviduje sršně. Všiml jsem si toho několikrát.

Autor: Václav Sládek | 18.02.2013 12:31
Je to již nejméně deset let co jsem vzal vnuka poprvé na kazatelnu zevnitř pobitou kobercem který v místech výztuh nepřiléhal takže byly vytvořeny tunely které využívali myši a měli několik vykousaných otvorů.Největší zážitek z této čekané byl dědo jak na mě vykoukla ta myš.Na to vzpomínal ještě po letech.

Autor: Jan Rys | 18.02.2013 12:01
Jak píše Erika, do dobře postavené uzavřené kazatelny se nám myši nikdy nedostaly. Ne, že by to nedokázaly, ale asi jim to nestojí za to.

Autor: strejda zajíc | 18.02.2013 10:04
U žádné mnou postavené kazatelny(a že už je jich hrubě přes deset)nemáme problém s myšimama(to je ten správný slovní tvar,Eriko:-)).Jestli to nebude tím,že tam nejsou ani okna,ani dveře a hlodavcům je tam prostě zima?
A co takhle vyhánět čerta ďáblem a udělat tam doupě pro kunu?S láskou budeš vzpomínat na myšky...:-)

Autor: prroud | 18.02.2013 09:56
No Jardo,jediny co me napadlo,kdyz chodej ukaznene na jedno misto,je splachovaci mysko-wc,a kdyz uz jsou tak dobry,udelej kozla zahradnikem a nauc je delat kafco a vabit lisky sborove :-)....proud

Autor: Jaroslav Rejdák | 18.02.2013 09:50
Eriko, poradí si i s bytelnou, jen jim to bude o trochu dýl trvat. :-)Je to jen o tom, jestli se jim tam chce.

Autor: Erika Doležalová | 18.02.2013 09:37
Jardo, záleží, jak moc "fórová" nebo naopak bytelná je. Nám teda nikde nic neprokousaly..

Autor: Jaroslav Rejdák | 18.02.2013 09:30
Eriko nohy ze železa nepomůžou a se zavřenou kazatelnou si taky porádí. V dřevě si díru prokoušou.

Autor: Erika Doležalová | 18.02.2013 09:23
Pokud je to zavřená kazatelna, tak by se tam myši ani neměly dostat. My jsme teda za těch xy let, co boudičku máme, problém s myšma (nebo myšima? :-) řešit nemuseli. Jediné, co nám tam naleze na zimu - a netuším kudy, protože kazatelna má utěsněná okna a navíc okenice, jsou velké černé mouchy (nevím jestli masařky nebo co za druh), které pak vždy při příchodu na čekanou smetáčkem (co mám stále pod lavicí) musím vymést (pochcípou samy, ničím je nehubím).
Jinak nevím u otevřeného posedu, jak myši "zastavit", snad jedině udělat nohy ze železa, ale tak hladkého, aby po nem nevylezla..

Autor: Jaroslav Rejdák | 18.02.2013 07:31
Já bych se jedům taky rád vyhnul. Myši jako takový mi v kazatelně nevadí, jsou součástí přírody, ale ten nepořádek, těch bobků a smrad co po sobě nechají, když chodí kálet na jedno vybrané místo, to je brutus. Nezná někdo něco jako prevenci?

Autor: Fesoj | 18.02.2013 04:29
Já jedy nemám rád. Nejde ani tak o myši a myšice, ale on se občas zabydlí v kazatelně i plch nebo plšík a těchhle zvířátek by mi bylo líto.

Autor: Miloslav Hanzal | 17.02.2013 20:21
Když už se ti tam nastěhují, tak pak jedině granulovaný Lanirat, běžně k dostání. Jen si nejsem jistý, jestli to není způsob napadnutelný ochránci zvířat pro porušení zákona na ochranu zvířat proti týrání ... M.H.

Autor: Jaroslav Rejdák | 17.02.2013 18:03
Mám pocit, že už se to tu někdy řešilo, ale nemůžu to najít. Jakým způsobem řešíte ochranu kazatelen proti myším? Především pokud v ní máte sedačku, popř. nějaké čalouněné židle a pod.