Dnes je 26.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Bylo založeno občanské sdružení BORDER TERRIER CLUB CZ



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Václav Syrový | 05.03.2013 18:15
Romane už jsem to psal na několika webech a zde to napíšu také. Máte mou plnou podporu. :-) BRT už mám nějakej ten rok a toto plemeno na dvorku bude běhat do té doby dokud budu moci i já. :-)

Autor: Honza Král | 04.03.2013 15:26
Romane držím vašemu klubu palce.

Autor: Erika Doležalová | 02.03.2013 07:26
Dobrá myšlenka, přeju ať se podaří to dotáhnout do zdárného konce. Současné podmíky chovnosti jsou (z pracovního hlediska) směšné (otázkou je, zda jejich příp. zpřísnění nebude nahrávat množitelům "bezpapíráků"..), zájem KCHT minimální, takže držím palce.

Autor: rici czech | 28.02.2013 15:34
Tak Romane ,hlavně ať se správná věc podaří,hlavně ku prospěchu psů.Kdo chce ,vidí kam kynologie v poslední době dospěla,ať nevolí v klubech ,nevraživostí funkcionářů až po neustálé nikde nevedoucí "zlepšováky" ve zkušebních řádech.Nejhorší na tom všem je, že ta nevraživost pramení mnohde i z míst nejvyšších,co říct na pozastavení soutěží a zkoušek bez udání důvodu jen z důvodu osobního sporu.Dle mne by každé plemeno mělo mít svůj samostatný klub(pokud se nejedná o málopočetné plemeno).Má to všechny výhody oproti klubům zastřešujícím více "hodněpočetných" plemen. Cesta to bude nelehká,nákladná a hlavně pracná.Takže, ač zrovna s tímto plemenem mám pramálo společného přeji ať se vše podaří tak jak má a dle představ.

Autor: Radek Chadim | 28.02.2013 12:49
Romane, pač jsem majitel jedno "lumpa značky BRT", tak máte mou mediální podporu :-D.

Autor: Roman Trojka | 28.02.2013 12:39
Radku to jsme si vědomi. Myšlenka v nás hlodala dlouhou dobu a právě proto, že jsme věděli, že to nebude lehká cesta,tak jsme se do toho nehrnuli... Co je ale pozitivní, je fakt že od chvíle kdy to vyšlo na veřejnost (v pondělí) tak se přihlásilo asi 80 lidí a to jsou jen ti co se pohybují na internetu.

Autor: Leon Zumr | 28.02.2013 12:39
hlavně co se děje mezi myslivci 90% chce co nejlevnějšího psa a co nejlevněji chovat tak vám držím palce aby se vám podařilo co plánujete a k něčemu kloudnýmu to bylo

Autor: Radek Chadim | 28.02.2013 12:24
Snaha je to sice chválihodná, ale překážek a nástrah bude více než dost. Když někdy vidím, co se v chovu loveckých psů děje, tak můžeme být v podstatě rádi, že dnes ještě maji některá plemena loveckých psů 4 běhy :-).

Autor: Radek Chadim | 28.02.2013 12:12
Pánové, tohle téma je Bylo založeno občanské sdružení BORDER TERRIER CLUB CZ, o tom kdo má jaké plemeno nebo jaké si chcete pořídit, případně o svých životních plánech diskutujte jinde.

Autor: prroud | 28.02.2013 12:02
Mel jsem sluzebniho nemeckyho ovcaka(rusky armadni neuznany plemeno),a pred nim foxteriera,mama cista,otec neznamy:-))),od ty doby u nasich terieri vladnou jako domaci mazlove co se nemuzou dockat az vrazej do lesa:-).Ted se podle situace chystam na dalsiho "sluzebaka",ale jeste nemam uplne jasno,zase bych chtel "rusa",uzasny zvire,ale jakoby se ztratili a zkazili puvodnima nemcema:-(,kdyz to nevyjde,tak belgickyho ovcaka.Reknu rovnou,ze bych bral argentinu,jenze bohuzel kvuli mrazum(srsti),si ji neporidim.Jenze pes kdyz ma bejt dobrej,potrebuje podminky a cas,hodne casu,a ja jeste nemam uplne jasno co a jak,takze nepospicham,rad nechavam veci "zrat",po svym navratu domu jsem si toho trosicku nabral,zahrada,vcely,sobestacnost(HHO generator,alternativni energie),tak ruzne......proud

Autor: Ellhenicky | 28.02.2013 11:55
Prroude, ty máš nebo jsi měl nějakého psa? To video je z nějaké cirkusácké rodiny než příprava na nějaké myslivecké zkoušky,ale jako ukázka jak živé a učenlivé je to plemeno dostačující:) Nevím, kolik je přesně majitelů bordíků,ale v případě, že se jedná o dobro věci by se měli Romanovi ozvat. Druhá věc je to, zda KCHT bude nějak vstřícnej.

Autor: prroud | 28.02.2013 11:14
Jj,je to tak Frantisku,kvuli vejdelku uz se zkazilo hodne dobrejch veci,zrovna u psu je to markantni,prodat a prodat,ostatni je vedlejsi,pouceni pro me,az budu porizovat psa,budu koukat kde je napsano "do dobrejch rukou" nebo podobne,kde prodava nekdo,kdo k nemu ma vztah a taky ho vyzaduje,tam je nadeje na dobry zvire,dobryho spolecnika.....proud

Autor: Vrba Frantisek | 28.02.2013 11:04
Prroude hezké video,šikovní pejsci i jejich panička....Bohužel názorný příklad toho,jak se z plnokrevného loveckého psa který v sobě nese výsledky dlouholeté práce chovatelů - jejich snahu k utvrzení loveckých vlastností,ostrosti,vytrvalosti,samostatnému rozhodování v kontaktu se zvěří atd.Potom se tohoto plemene ujmou "PANIČKY"plemeno psů se stane modním artiklem,v tomto případě Bordík nahrazuje na příklad Pudla,kteří jsou pro podobný výcvik vyšlechtění,a neštěstí je hotovo.Psů se ujmou velkomnožitel a za několik generací je plemeno jako lovecké k nepotřebě.Právě proto souhlasím se snahou o odtrženi BRT z klubu KCHT.

Autor: prroud | 28.02.2013 10:14
http://www.youtube.com/watch?v=irG2FNcRvXo , super pejsek,taky preju at se zadari a dari :-),dokonce mam pocit,ze nasich "starecek" ma jeho krev v sobe,aspon kukuc ma uplne stejnej :-)......proud

Autor: Roman Trojka | 28.02.2013 10:06
Ahoj Jindro, děkuji za podporu a každá pomoc bude dobrá! Bude to nelehká cesta a těch klacků pod nohy bude dost... Hlavně je potřeba tuto informaci dostat mezi lidi. A přesvědčit ty "vlivné nahoře" že na tom není nic špatného a že máme právo na život :-)

Autor: Jindřich Šimara | 28.02.2013 10:01
Ahj Romane,určitě je to správná snaha i když začátky jsou vždy těžké.Ale kdo se pohybuje v kynologiji ví kam to dotáhl KCHT v rámci loveckých plemen,prakticky jeho vedení(nebudu jmenovat)zlikvidovale velše a další plemena.Tak by dopadl i Bordr.Tak že přeji mnoho úspěchů a pokud budu moci pomůžu.J.

Autor: Roman Trojka | 28.02.2013 08:30
Kolegyně a kolegové, rád bych Vás touto cestou informoval o iniciativě, která před nedávnem vznikla. Bylo založeno občanské sdružení BORDER TERRIER CLUB CZ. Naší snahou je získat dostatečnou podporu, která by vedla k uznání plnohodnotného chovatelského klubu. Proč jsme se takto rozhodli a co nás k tomu vede se dozvíte zde: www.brtcz.cz