Dnes je 19.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Vyloučení člena z MS



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Jan Slavětínský | 22.03.2013 17:46
....a zápisy z předchozích schůzí, kde se všechny tyto věci projednávaly. Zápis je jediný důkaz pro soud, ostatní věci jsou zpochybnitelné a dotyčný u soudu veškerá vaše tvrzení otočí proti vám...

Autor: Fido z Řáholce | 22.03.2013 15:28
Fesoj má plnou pravdu. Jen pozor na ty formální chyby, které mohou zhatit vyloučení. Řídit se přesně stanovami, popř. bude-li vyloučení řešit VČS, opět pozor jak to máte ošetřené ve stanovách, (písemné pozvánky, kolik dnů předem, program, atd.).

Autor: Fesoj | 22.03.2013 13:56
Dle vzorových stanov MS je výbor oprávněn ukládat disciplinární opatření a odvolacím orgánem, který rozhodne s konečnou platností, je členská schůze. Jedinou výjimkou je právě vyloučení člena, kde je "prvoinstančním" orgánem členská schůze a odvolacím orgánem soud. A je důležité, aby, pokud členská schůze rozhodne o vyloučení, bylo vše i po formální stránce správně, jinak může soud o neplatnosti vyloučení rozhodnout nejen z věcných, ale i formálních důvodů.

Autor: Ellhenicky | 21.03.2013 23:53
Jestli to členská schůze schválí, tak má smůlu.A jak píše Ron,záleží o co šlo. Zda se jedná o hrubé porušení stanov, tak stačí i první provinění.Už byl podobný dotaz na nějakém webu projednáván a došlo to až k soudu a skutečně záleží na stanovách a ani soud to nezměnil.

Autor: Ron Gordon | 21.03.2013 19:36
Pokud to je za první prohřešek, tak to asi nepůjde. Otázka je jaký to byl prohřešek .

Autor: Zdenek Louzek | 21.03.2013 19:23
Prosím o radu. Naše MS chce vyloučit člena ze združení. A to tím způsobem, že se jeho prohřešek prjednal ve výboru, který toto podstoupil dál a na členské schůzy se bude hlasovat o jeho vyloučení. Je tohle jednání správné a nebo protizákonné.