Dnes je 20.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Postavení kazatelny



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Fesoj | 13.04.2013 00:44
1/ - vyžádám souhlas majitele, příp. nájemce pozemku. 2/ - prokonzultuji s mysl. hospodářem - ten zpravidla nebude mít námitek, a kdyby by měl výhrady z hlediska bezpečnosti střelby či z jiných důvodů, v tom případě navrhne místo vhodnější. 3/ - hodlám-li při stavbě či dopravě materiálu použít myslivecký traktor nebo materiál ze zásob MS /prkna, hřebíky, lepenka/, musí toto schválit čl. schůze, kde případně požádám i další členy o pomoc při stavbě. 4/ - i když použiji sakumpikum vlastní materiál a vše buduji sám, stává se kazatelna po postavení majetkem MS, který mohou používat všichni členové, pokud ji hodlám zamykat, pak jedině na společný zámek. 5/ - mezi elementární zásady slušnosti patří, hodlám-li navštívit kazatelnu, kterou postavil nebo u ní má vnadiště někdo jiný, se ho předem zeptat, nehodlá-li tam v daném termínu jít sám. Toto by se zřejmě netýkalo pojízdných kazatelen, ale ty v naší honitbě zatím nikdo nepoužívá.

Autor: Zdeněk | 12.04.2013 23:02
Hospodář by měl takovéto aktivity vítat a podporovat. U nás funguje model, jak popisuje Miroslav.

Autor: Čestmír Kunetka | 12.04.2013 19:26
Pojízdnou, souhlas s Honzou, pojízdná je pojízdná, a staří k tomu zadní náprava z Favorita. U nás také co píše Mirek Šafr.

Autor: Jan Slavětínský | 12.04.2013 17:47
Udělejte si pojízdnou,kterou si v podstatě každý rok přetáhneš kam potřebuješ a vyřeší to další stavby do budoucna. Souhlas vlastníka na umístění - i dočasné, je podmínkou. U nás je to podobné jako píše Míra Šafr.

Autor: Miroslav Šafr | 12.04.2013 17:08
U nás je to možná jednodušší tím že máme honitbu rozdělenou na jednotlivé úseky. Na svém úseku si můžeš raději se souhlasem (nejlépe písemném) vlastníka pozemku postavit posedů kolik uznáš za vhodné. Hospodáři to pouze oznámíš, aby byl nějaký přehled kde co stojí. Myslím, že MH nemá žádné právo tuto činnost omezovat a obrátil bych se v diskuzi na schůzi MS na ostatní členy, aby jste si ujasnili podmínky pro stavbu mysliveckých zařízení. Dohodnuté podmínky bych poté respektoval.

Autor: Jaromír | 12.04.2013 16:42
Lovu.lesu zdar!Chci se zeptat jak to chodí v jiném mysl.sdružení , když si chcou dva kamarádi postavit svou kazatelnu ?Ptám se proto, že v našem MS členové výboru s MH, který je zároveň př.honebního společenstva nám to nechtějí povolit a všelijak se vymlouvají.Revírník LČR nám dal souhlas , stačila mu jenom ohláška .
Děkuji za odpověď.