Dnes je 19.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Blokováni cest



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Lukass | 06.05.2013 20:30
Je to vlastně i přejezd přes řeku, kouknu a uvidim.
Dik.

Autor: palkopal | 06.05.2013 18:39
Nikam chodit nemusíš. Na Internetu si najdi stránky CUZK, nahlížení do katastru (http://nahlizenidokn.cuzk.cz/VyberParcelu.aspx), vyber mapu, zadej katastrální území, najdi pozemek a uvidíš, naklikej informaci o parcele (na internetu píšeš, takže dost inteligence na zvládnutí).
Je-li pozemek bez cesty, smůla, je-li s cestou, ale vlastní majitel lesa, opět smůla (pokud k parcele cesty není věcné břemeno), je-li cesta ve vlastnictví obce, pak není co zahrazovat. Ale viděl bychto tak, že je to pouze vyježděná cesta na lesním pozemku, pak smůla.
Lesnická mapa to neřeší, v ní zakreslená cesta nezakládá žádné veřejné právo, rozhodující je katastr nemovitostí.

Autor: Lukass | 06.05.2013 14:10
Děkuji za odpovědi, zajdu tedy na obec a zjistim zda-li je tato cesta v mapě. Děkuji za odpovědi.

Autor: Děda z lesa | 06.05.2013 10:37
Z původního textu spíše vyplývá, že si ji "vyjezdili" místní zemědělci, aby nemuseli objíždět celý les, čili asi nikde neevidovaná a tím neexistující cesta...
To si asi zjistit dotyčný předseda a postupoval dle zákona 289/1995 Sb., § 20, 1g. i když svérázněji (zasypáním). Zjistit legálnost této cesty a pak případně postupovat dle rad Fesoje.

Autor: Jarda Březina | 06.05.2013 06:17
Zdravím, z funkce předsedy MS, určitě ne. Pokud je majitel lesa tedy i zmiňované cesty a cesta je vyznačena v porostní mapě taky nemůže, pokud není zakreslená v v mapě mohl by, ale pokud je to jediná přístupová cesta k jiným pozemkům je povinnen tuto cestu zpřístupnit. Do podrobna je to v zákoně o lesích...

Autor: Fesoj | 05.05.2013 23:04
Tady záleží na více okolnostech. Ale z titulu funkce předsedy MS rozhodně nevyplývá právo k zablokování nějaké cesty, ledaže by vedla přes jeho pozemek a nebyla by zanesena v mapě jako veřejná místní či účelová komunikace. Doporučuji zjistit přesné údaje k této cestě na obecním úřadu, případně na katastrálním úřadu a tam Ti poradí, zda máš reálnou naději si na jeho postup stěžovat a domáhat se toho, aby byla cesta uvedena do původního stavu.

Autor: Lukass | 05.05.2013 21:46
Zdravím,
opět potřebuju radu. Jde o to, že předseda místní honitby zasipal kratkou cestu přes les, tato cesta he už stara, a děda mi řikal že ji zde udělali zemědělci aby se snáz dostali ke svým polím na druhé straně lesa a nemuseli tak objíždět celý les. Zablokoval ji proto, aby se tam nedostal muj otec s traktorem, prostě ze zlomyslnosti. Nyní to zde musí všichni složitě objízdět kvůli rozmarům starého blázna. Prosím o radu, zda-li může takhle svévolně blokovat příjezdové cesty. Děkuji.