Dnes je 19.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

GPS sledováni pro psy



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: Ondřej Holeček | 15.02.2013 13:57
kdyby měl někdo zájem v inzerci prodávám sadu Astra 220

Autor: Ondřej Holeček | 13.02.2013 19:05
fototrapa@seznam.cz ten to umi

Autor: shrek 322 | 13.02.2013 14:53
Zdravím.Mám možnost koupě Garmin astro 320 okolo deseti tisíc,ale je to vše v angličťině a nejsou tam české mapy,takže bych potřeboval někoho kdo to zvládne přehrát.

Autor: kesl | 20.01.2013 13:51
Dík, snad to svinstvo z těla vyženu:-)

Autor: martes | 20.01.2013 12:37
Tak to teda držím dvojnádobně.Zdenek.

Autor: kesl | 20.01.2013 12:19
No, nevím....obě feny sice hárají, ale já ležím po hospitalizaci s prasečí chřipkou a zápalem plic už téměř měsíc a zatím nevidím konec.

Autor: martes | 20.01.2013 11:05
Tak držím palce at´ se Ti to vydaří.L.L.

Autor: kesl | 19.01.2013 14:48
Mám a obě feny hárají...budou štěňata, doufám. Nová fena je excelentní. Dokonce i nosí kachny z hluboké vody. L a L!

Autor: martes | 18.01.2013 22:56
Ervíne, ještě máš ogary.

Autor: kesl | 18.01.2013 20:01
Ta frekvence údajně koliduje s meteofrekvencí, která se užívá pouze v nouzových situacích při kalamitních stavech. Ale stejně to zákon nepovoluje...což by mi v tomto případě celkem nevadilo, zrovna jako moji honiči nad 55cm. L a L!

Autor: Václav Syrový | 18.01.2013 13:59
Eriko pokud se chceš dozvědět hodně o GPS tak kontaktuj p. Konvičku tuším že psal i na loveckem foru o nich. On je dováží a tuším,že je i překládá aby byli v češtíne. Potkal jsem se s ním na naháňkách u LMP a bylo tam i více kluků co od něj měli právě tyto zařízení a vychvalovali si to. Měli to tam na psech různích ras (foxíci,welšíci,patíci,bedlingtoni,jackové,stafordi ....)Na bordíka a jagu neni problém.Jinak jsem se tam o to více zajímal a též si tuto věc chci pořídit. Když jsem viděl jak psovod má přehled o svém psu,kde je a co dělá tak neni v nejistotě pokud se mu pes půl leče neukazuje.
Jinak tady je malá ukázka jak to funguje najdi si tam video
8.1.2012 Adrenalinová lovecká akce
je to předposlední video na na této stránce http://www.acosador.cz/archiv-2012-lov/
A tuším že i v galerii má spoustu fotek mě se líbí tadle :-)
http://fotoarchiv.rajce.idnes.cz/2012-12-14_nahanka_c._17_Orlik/#026_nahanka_14.12.2012_Orik.jpg

Autor: radekbartik | 18.01.2013 12:13
napis mi prosim na email radekbartik@gmail.com
kontakt a ja ti poslu nejaky info Radek

Autor: Erika Doležalová | 18.01.2013 10:23
Radku díky za objektivní názor a zkušenosti. Vzhledem k tomu, že stará labra dělá dosledy "volným hledáním" (vzhledem k terénu to ani jinak nejde) a u kusu nehlásí a nehlásí ani jaga (a borderka zas jen když je to živé, jinak ji černá moc nezajímá, ta radši srnčí a vysokou a lišky :-) pak by se právě GPS hodilo, protože lézt někam do kukuřice, že když to tam šustí, je tam možná fena, není nic moc :-) Ono v 99% případů nějaký velký dosled (příp. dosled se psem) není nutný, buď to leží v ohni, nebo na dohled, ale právě to jedno procento pak zase "stojí za to" a lézt do vysoké husté řepky s baterkou je fakt zážitek. Takhle kouknu a vidím, pes je tam a tam, má ho :-) A nebo, pes běhá, hledá, nemá nic..
Nevíš, jak se nyní pohybuje cena? A jestli se ještě dá Astro 220 sehnat a nebo už jen nové 320? Myslím si, že na ty naše dva tři "nutné" dosledy za rok by nemusel být úplně nejmodernějí, zas jestli by tam byl rozdíl jeden dva tisíce, tak je to fuk..

Autor: prroud | 18.01.2013 09:58
Haralde,Haralde:-),a tim to zacina,gps a chipy zviratum,pak detem a nakonec vsem,co na tom,ze to bude totalni zotroceni,bude to prece uzitecny;-),k cemu by nam nakonec byla samostatnost a lidstvi,kdyz nas ohlidaj masinky,dobytci farma je prece taky uz mechanizovana,tak proc ne lidska? ;-).Jo,jenze pak nam samozrejme i ty flinty seberou.....proud

Autor: Harald Altmann | 18.01.2013 09:38
Použiju slova kamaráda: "prroude, prroude, Ty jeden malej sráči". Doufám, že Tě brzy potká ta příjemná věc, že duševně dospěješ. I když jsou známy případy, že se rozum nedostavil během celého života jedince.

Autor: prroud | 18.01.2013 09:34
to je v pohode Eriko,mam GPS dlouhy leta,pouzivam v beznym zivote,na cestach.........nikdy jsem si to neulehcoval v prirode,ale dobra,uz mlcim,ja jen,ze taky ctim jisty tradice,v prirode s prirodou a nesvindluju vic,nez doopravdy musim,snazim se nezpohodlnet:-),to je jen muj nazor,netreba kolem nej diskutovat dal,a hodit diskusi jinam,jen vsuvka u ktery mohlo a melo zustat,tak se omlouvam.....proud

Autor: radekbartik | 18.01.2013 08:40
obojek má hmotnost něco kolem 220g, viděl jsem fotky, kde to měl na krku i jezevčík, ale u jagoše, bordera nebo něčeho podobného absolutně bez problému. A přesně jak píšeš když jsem to potřeboval dát na ohaře nebyl problém. Jinak mám Astro 220 a obojek DC30 cca 4 roky a absolutně bez problému, je to opravdový pomocník a člověk má hned větší klid. Mám to spíš pro svojí potřebu, protože nejsem příliš naháňkovej typ. Takže pro výcvik, dohledávky a dosledy nebo jen pro kontrolu psa naprosto ideální věc. Tím, že se pohybuju až na vyjímky v domácím prostředí, tak ty různé vychytávky, které to zařízení umožňuje ani nevyužívám, ale je tam toho navíc relativně dost. A hlavně se to dá použít i jako navigace do auta... Nevím jestli takto stačí, pokud ne jsem k dispozici:-)

Autor: Erika Doležalová | 18.01.2013 08:21
Radku, kolik ten obojek váží? Když ho unese PRT, tak předpokládám, že to zvládne i "malej škráb" jako border či jagoš? Vím, že se dělají i modely do vesty, ale to se mi moc nelíbí, navíc obojek je univerzál když máme malé i velkého psa..

Autor: Erika Doležalová | 18.01.2013 08:20
Ach jo, tak jsem si myslela, že když oživím staré témě, že se dozvím další nové info, protože o pořízení GPS vážně uvažuju a zatím je to opět kafrání o ničem :-(
Proude, ne že bys někdy o něčem neměl rozumné názory, ale ohledně GPS jsi fakt mimo.
Nejde jen o napadení prasetem, ale třeba toho psa taky může srazit auto nebo když je potřeba provést dosled a pes nehlásí u kusu, tak to dost usnadní nalezení obou. No a zpátky k tomu divočákovi, ono to nemusí být jen na naháňce, že vůdce svého psa "pošle na prase", jak jsi to nazval, ale ta prasata se dají "najít" i při obyčejné zimné procházce a pes, který není nějaký domácí povaleč typu maltézák logicky půjde za nima a pak se může stát cokoli.. Nehledě na fakt, že zrovna Astro 320 má víc šikovných funkcí, jako je označení míst na mapě, třeba kde je auto, kde byl nástřel, kde leží zhaslý kus - aby se pak pro něj mohlo zajet, protože pochybuju, že někdo sám utáhne jelena apod.. Pokud pes staví postřelený kus, nemusí se lézt všelijakým bordelem přesně podle hlášení, ale protože podle mapy vím, kde pes je, můžu se tam dostat třeba rychleji a snáz apod..
Tak než začneš vykřikovat nějaká "moudra", nejdřív si o GPS něco zjisti..
No nic.

Autor: radekbartik | 18.01.2013 08:07
8-mi měsíční Parson Russel terrier s obojkem DC30 na krku absolutne bez problemu a zaroven posiluje krcni svalstvo:-)

Autor: Břéťa Ambrož | 18.01.2013 08:03
Prroude vím, že jsi znám svojí absolutní neznalostí většiny zde probíraných problematik, sám se k tomu přiznáváš, ale naštěstí "není po tvym" jak jsi níže psal a tak nikdo psy v lese nezakáže, naopak, kdyby jsi se o to aspon trochu zajímal tak víš, že každé myslivecké sdružení má přímo předepsány minimální povinné stavy lovecky upotřebytelných psů, které musí mít. Každý, alespoň trochu věci znalý člověk ví, že k lovu v našich mysliveckých podmínkách jsou lovečtí psi nutností. To, že si každý myslivec chce svého čtyřnohého kamaráda "ochránit" před možnými úrazy či ztrátou je logické a zcela pochopitelné. Proto prosím, až se zase rozhodneš utéct do divočiny s batohem, nožem a lukem na několik týdnů, dej nám to sem vědět....koupím si předem karton šampaňského. S pozdravem... BA

Autor: vk74 | 18.01.2013 07:35
Prroude jsi vůl
VK

Autor: Fesoj | 18.01.2013 02:23
Leone, Proud má náhodou pravdu - zákaz používání psů k lovu skutečně platí v některých státech USA, ač je to pro nás Evropany nepochopitelné - jiný kraj, jiný mrav /nebo nemrav, jak se to vezme/. A slyšel jsem, že v některých státech USA zase platí to, že pes nesmí nosit košík - že prý je to týrání zvířat a agresivní pes, který by napadal lidi, mezi ně prostě nesmí. Proude, je pravda i toto ?

Autor: Leon Zumr | 17.01.2013 23:35
prroude kdepak jsou zakázaný ? i když v jednom s tebou částečně souhlasím v poslední době se na lov černé používá spousta plemen který na to nemaj byli po staletí šlechtěný na ůplně jinou práci pak to dopadá jak dopadá protože černá je rok od roku tvrdší při kontaktu se psi a těch psů bylo mezi známými za poslední ještě nedokončenou sezónu pohřbeno a zraněno na mě moc tak že GPS za mě určitě ano nejenom když psa černá zraní ale může se i ztratit

Autor: Pavel Toman | 17.01.2013 23:15
Proude,prosím Tě..................................................atd

Autor: prroud | 17.01.2013 22:19
Mily Haralde,kdo posle psa na divocaka a rika mu "pritel",je u me obycejnej reznik kterej pritele obetuje pro svyho konicka! Kdyz jsi teda nabehnul ve zlym,ja to psal puvodne jako ironii pro zasmani.Budme pravdivy a nebudme falesny,jsou zeme kde je lov se psem krome kacen,zakazanej prave proto,ze psi trpej,vyjimecne se smi pouzit k dosledu nebezpecnejch predatoru a to jedine na lajne,cvicenej a chovanej profikem,neco jako policejni pes,v zajmu ochrany obyvatel,kdyz se predator usadi blizko obydlenejch casti.Takze ti dam muj dalsi plk,kterej jsem si nechaval pro sebe z ohledu k tradicim.Bejt po mym,psy v lese zakazu!Specialne tam kde prave prichazeji k uhone,vyprovokovana vsuvka mimo tema,takze se omlouvam,ale nemam rad,kdyz mi nekdo nandava kosik!...ps.: jeste tak na lajne ten dosled,ale do kontaktu uz bych je taky nepustil....proud

Autor: Harald Altmann | 17.01.2013 21:49
prroude, měl bys komentovat jenom věci, kterým rozumíš. Ta navigace je na to, abys měl přehled o psovi. Pokud Ti zůstane v leči zraněn prasetem a nenajdeš ho co nejdříve, pak o něj taky můžeš přijít. LUP má svoji nezanedbatelnou hodnotu. A hodnota psa jako přítele je nevyčíslitelná, takže Tvoje hloupé plky jsou zcela mimo.

Autor: prroud | 17.01.2013 17:06
A za 30 let budou vnukove rikat:"podle myslivecky tradice otcu nasich,nemuzes mit tuhle navigaci,ale jen tenhle "tradicni" model" :-))))))))))))))))....proud

Autor: prroud | 17.01.2013 17:00
A po lese nam budou litat mikrovlnama zpitomely cyberpejskove a norovat cyberzizaly:-).A mily milovnici prirody,co takhle si uz naucit ctyrnohy milacky ze na povel vyrazej do lesu a strani a pritahaj nam kejty z ustvanejch zvirat rovnou do obyvaku k tv a vychlazeny dvanactce? :-) ;-).Kdo uz,kdyz ne lidi primo prirodou odkojeny,by se mel brat za to co sam dokaze? Jeste chvilku a budete behat,co to kecam,behat,no fuj,prece na ctyrkolkach jezdit s navigackama co samy cyberpejsky vysledujou po lesich s thermokamerama hned vedle puskohledu a uz nebudete lovit,ale chodit si pro zver najisto ;-).Stejska se mi po casech,kdy jsem prave pred timhle utikal do divociny jen s batohem,nozem a lukem,jak rad jsem predtim i mobilem seknul treba na tejden,14 dnu o sedacku auta a prchnul pryc,do samoty ;-)...proud

Autor: Erika Doležalová | 17.01.2013 16:45
Nějaké nové poznatky ke Garminu Astro 320 s obojkem DC 40? Nějaký další spokojený uživatel?

Autor: Ondřej Smetana | 10.04.2012 08:57
Setkali jste se někdo s navigací využívající mobilní signál. Např. Geodog??
http://www.canicom.cz/gps-pro-psy/gps-obojky-geodog/

Autor: Marťass | 09.04.2012 21:03
Máte někdo zkušenosti s tímto prodejcem?
http://www.hyperinzert.cz/inzerat/125916-garmin-astro-320-obojek-psa-sledovani

Autor: Jarda Rout | 04.02.2011 20:56
vymazat trasu může samozřejmě uživatel, kdy se mu zlíbí nebo ji uložit a potom kdykoliv zobrazit. Obojek váží 200 gramů, malý pes ho může nosit ve vestě nebo zapnutý kolem hrudníku, zajímavé řešení, viděl jsem to na youtube, zkusím to přidat. Jack russel to ve vestičce unese, váží taky tak 5 kilo.

Autor: Erika Doležalová | 04.02.2011 20:25
Jardo,dá se pak na displeji ta trasa nějak vymazat? Myslím tím to,že pes něco naběhá,obrazovka se "pomaluje",tak to prostě nějak vyčistit,aby to nemátlo..?
A jak je to s použitím na malého psa? Vím že se dělají varianty i pro malé a nejen obojky,ale i do vesty,ale přeci jen když jsem to viděla na fotce,zdálo se mi to jako dost zátěž.. Když mám 5tikilového psa,tak si to na ní vůbec neumím představit..

Autor: Jarda Rout | 04.02.2011 19:19
pokud psi za něco stojí, tak se při lovu v lese nervou :) Ale honci a psovodi chodí ve skupinách, každá skupina projde určený úsek tam a zpět, ve skupině je třeba 20 psů, prochází třeba 300 ha, to je 1 x 3 km, tam už se to rozptýlí.

Autor: Martin Skřivánek | 04.02.2011 19:07
Jardo pro mně nepochopitelné.třeba 50 psů to se musí rvát,zavazet,panika,no střelců to moc není,to musí umět střílet.

Autor: Jarda Rout | 04.02.2011 19:07
doufám, že to nebude bráno jako komerční reklama, já to prosazuji jen proto, že jsem přesvědčen , že je to opravdu užitečný nástroj. Obrázky jsem vložil do galerie.
Takže.... nejčastěji používám v leči dvě základní obrazovky, mezi kterými přepínáš tlačítky Dog a Map.
Dog ukazuje růžici kompasu, kde šipky ukazují směr, kde se zrovna nachází psi, pod tím je seznam psů a u každého jména vzdálenost. U jména psa je i ikonka, která zobrazuje, co pes zrovna dělá... sedí, běží, staví zvěř. Obojek posílá v intervalech 5 vteřin (nastavit lze u nejnovějšího obojku asi do 60)informaci o pozici psa, pokud se pozice neměmí, ikonka ukazuje , že pes sedí. Pokud se pozice mění tak, že pes poskakuje na místě v malém prostoru, tak ikona ukazuje psa opřeného o strom, (staví zvěř).Samozřejmě to úplně 100% není, ale dostačuje to.
Při přepnutí na Map se zobrazí mapa, na které je zobrazena pozice lovce, psů a zaznamenané barevně jejich trasy. Psi se opět zobrazují jako ikonky, které sedí, běží, staví... Jako mapový podklad používám Topo Czech 3.1 Pro, podrobné je to až dost, vrstevnice, každá pěšina, skály, křoviny, traviny.... zobrazení mapy lze oddálit i přiblížit.
Záznam trasy je skvělá věc, vidíš, že pes vyběhl za leč a třeba půl hodiny strávil na jednom na jednom místě. Je dobrý se tam kouknout, dost často se tam něco zhaslého najde :)
Chce to samozřejmě praxi a odkoukat postupně jakým způsobem se pes pohybuje.
GPS má samozřejmě celou řadu funkcí jako každá komerční turistická, ukládání tras, komunikace s PC, navigace atd.

Autor: Jarda Rout | 04.02.2011 18:16
Jak ses ptal u trasy z Orlíku Martine, tak střelců bylo cca 50 :) což není moc, psů možná stejně, možná více, ale honí se ve skupinách najednou cca 1000 ha naháňkou se slíděním. Prasat je tam opravdu dost, ale hlavně to mají zmáknutý organizačně a jsou to dobří střelci.

Autor: Jarda Rout | 04.02.2011 10:00
Večer se pokusím toho napsat více :)

Autor: Martin Skřivánek | 04.02.2011 08:43
Jardo co na tom gps vlastně všechno poznáš? jak tam poznáš třeba kontakt? poznáš taky jaký je tam terén,keře,louka atd. ?dají se nahrát nějaké mapy honiteb? dík

Autor: Jarda Rout | 03.02.2011 19:46
Běží to sice na vyhrazené frekvenci, ale zjišťoval okolo toho něco Honza Konvička a prý je to frekvence, na které se posílají nějaká hydrometeorologická data z vysílačů o úplně jiném výkonu, než jsou tyhle naše šidítka, takže my je nemáme šanci ovlivnit, spíš by nám to ukazovalo místo psa studenou frontu.

Autor: vk74 | 03.02.2011 19:23
Abych řekl pravdu, tak sraz mám v plánu, avšak takto dopředu nejsem schopen nic slíbit. Víťa

Autor: Daksl Kopov | 03.02.2011 19:19
Vítku,vím o čem píšeš.Pokud tam bude kontrola a pes bude v akci,malér bude.Vím zatím o jedné kontrole za 5000Kč v Mašovicích.
Jiná věc je 55cm u honičů.Na to nevím a neznám odpověď.55cm je v zákoně ale na druhou stranu je to honič.Zrovna v Agrovaldu vodí jeden vůdce také velké honiče a neřeší to,neb je to honič.To jsem v koncích.
A co sraz???Nemáš to daleko??

Autor: vk74 | 03.02.2011 19:13
Pavle, jakožto MH nemám žádný strach z toho, že by mě někdo popotahoval za patíka na naháňce. Vždyť se běžně na naháňkách používají honiči vyšší jak 55 cm, na dosledy černé se chodí s brokovnicema a spoustu jiných věcí, které mě osobně nevadí, ale povolené také nejsou. víťa

Autor: Jarda Rout | 03.02.2011 19:04
Zatím nic nemůžu slíbit Daksle, ale když mi to vyjde v práci, tak se rád zúčastním... :)

Autor: Daksl Kopov | 03.02.2011 19:02
Mě patíci také nevadí,jen riskují že při kontrole bude mít hospodář a předseda malér.A to dost velký.Pokud někdo příjde na mapy černé,ponesu si malér sám.Jenže já to nepoužívám stejně tak jako patíka pokud nebude lovecký pes.Tak v čem je Vítku problém?Ale je dobře,že jsi na to upozornil.Zákon se musí dodržovat.

Autor: Daksl Kopov | 03.02.2011 18:54
Jardo,doufám že jedeš na sraz.To jsou ceny o kterých mluvím.Nechávám si vozit věci z USA a dál je za stejné peníze pouštím.Dálkoměr,fotopast a jiné věci.Tak že i ta 220 za ty peníze jde.Tedy na dva pejsky kolem 14000Kč.Sakra,oproti 21000je to rozdíl.Teď je v akci za tohle 440 jestli se nepletu,ovšem katalog jsem půjčil a zatím ho nemám.

Autor: vk74 | 03.02.2011 18:52
Jedna malá poznámka, v ČR to není na těchto frekvencích povolené o nic víc než používat k lovu patterdale teriéra. Takže, kdo nechce v leči patterdale teriéry, neměl by nosit ani tuto gps od Garmina. Neber to Pavle osobně, ale je potřeba se o zákoných podmínkách zmínit. Jelikož mně patíci nevadí, také o tom uvažuji. Víťa Koutenský

Autor: Jarda Rout | 03.02.2011 18:08
Jak jste asi viděli z vložené fotky , tak gps, konkrétně GARMIN 220 používám. Bez gps už bych psy nerad do leče pouštěl, je dobrý mít o nich neustálý přehled o tom, kde se pohybují a jak jsou daleko, jestlijsou v kontaktu se zvěří .... Myslím, že vzhledem k hodnotě psa, finanční i citové, to tak velká investice ani není. Dost se divím lidem, kteří jsou schopni prohlásit, že je to moc, že by to do psa nikdy nedali a přitom si nesou na rameni flintu za 50 tisíc ... je to otázka priorit, pro mne bylo důležitější investovat do bezpečnosti psa než do flinty :) a pokud se intenzivně chodí na dosledy nebo na naháňky, tak není v podstatě co řešit. Na internetu se nechá sehnat komplet s jedním obojkem za 500-600 USD, každý další obojek je 150-200 USD, ale musí se počítat s dopravou z USA, clem apod. Cena tedy závisí na aktuálním kurzu USD. Mapy se dají sehnat na netu také, samozřejmě nelegálně. Nic lepšího než Garmin v současnosti cenově dostupné na trhu není. Garmin pracuje tak, že obojek pozici gps pošle krátkovlnnou vysílačkou do handheldu psovoda. Na jednom handheldu může být až deset obojků, takže dost kluků, kteří chodí s námi, si koupilo ze začátku jen obojek a měli psa u nás na gps. Jsou ještě systémy, kdy z obojku jde informace o pozici protřednictvím sms, jenže ty jsou závislé na pokrytí oblasti signálem GSM a to je ještě pořád dost problém. Dosah Garminu ve volném terénu je cca 7-12 km, když pes přeběhne za kopec, ztratí se sice ze signálu, ale stačí popojít trochu výš a naskočí znovu na signál. Kupoval jsem tady kontakt je fototrapa@seznam.cz, drží i záruku , přehrává aktualizace softwaru a mapy.

Autor: Daksl Kopov | 03.02.2011 17:12
Tak protože jsem vůdcem brak a přesto že jsem dlouho odolával,asi to zakoupím také.Jenže je to velká investice,musí člověk počítat.Mám kontakty na poslední model Garmín a vyjde mě na dva pejsky bez mála na 14 000.Teď zkouším ještě nahrát mapy,to vyjde na 500Kč a pokud to klapne tak oproti jiným kteří za to chtějí 21000Kč jsem na přijatelné ceně.Tato přemrštěná cena je právě na na tom loveckém fóru.Mrkni martine na Cabelas zadej Garmín a budeš vidět víc.Jen o kolik je cena obojku levnější.

Autor: Erika Doležalová | 03.02.2011 16:17
http://www.loveckeforum.info/viewtopic.php?f=27&t=2493

Ale třeba se někdo ozve i tady...

Autor: Kyselý Martin | 03.02.2011 14:04
Dobrý den, uvažuju, že bych si pořídil GPS monitorováni pro svého psa. Nemá někdo s tímto produktem zkušenosti a popřípadě kontakt na prodejce, kteří to prodávají?? Mnohokrát děkuji