Dnes je 24.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Nastřelení kolimátoru Delta optical



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: SamanFalco. | 27.09.2013 17:06
Jan S.: Mě ho popisvat nemusíš...já ho mám :-) ...ale místo toho, abych kupoval flintu zvlášť pro kolimátor, koupil jsem raději 30mm kroužek s weawer lištou http://www.zbrane.cz/Montaz-HB-M-2-detail-zbozi-101.html (jen je dobrý ho vylapovat...) za pár stovek :-D... A to že ho nikdo sundavat nebude je pěkná hloupost...na výměnu baterky je ho potřeba sundat a celý rozebrat...takže dřív nebo později ho sundat budete muset :-) ... a pak můžete počítat s posunem i 10cm/100m ... :-) ... navíc se nikdy úplně nevypíná :-) resp. běží na min. pořád...ale je fakt, že baterky drží docela dlouho...
Doporučiji taky nejdřív honit vertikálu a pak až horizont... aretovat se dokonce musí před každým výstřelem, jinak to bude cestovat!!!
Jo a cit u aretace je opravdu na místě - cela mechanika je v podstate plastová destička s microdiodou, a aretace počívá v její přitisknuti dvěma šroubkama k tělu...jinak do stran je tam stavěcí šroub naproti s pérem, nahoru a dolů šroub s podložkou, a ta podložka vodí destičku s diodou prostým zářezem v ní... - plno vůlí... :-)...no nic moc...prostě made in china...

Autor: Jan Rys | 26.09.2013 16:15
Vzhledem k tomu , že dotažení aretačních šroubků vždy trochu pohne polohou bodu, doporučuji otrocky po každém pootočení rektifikačních šroubků aretovat.
A dotahovat velmi s citem.

Autor: Jan Slavětínský | 26.09.2013 08:11
Falco, já i kolega jsme si pořídili extra flintu na naháňky, abychom nemuseli řešit montáže a sundavání optiky. Bylo to nejjednodušší a rychlé řešení a také nejlevnější. Kolimátor se nastřelí a už to nikdo sundavat nebude. Ta Delta je velikostí jako krabička sirek, má plastový kryt - sundáš ho a svítí bod ,zacvakneš a zhasne. Intenzita bodu je automatická podle šera. OKO,které mám já,je sice vyšší,ale nevadími to. Nastřeluje se jednoduše,prostě kam chceš posunout ránu,tam točíš. Resp.stejně jako puškohled Docter.

Autor: SamanFalco. | 25.09.2013 20:43
Jestli je to ten malinkatý otevřený, tak ho lze použít jako přídavný na optiku(taky k tomu tento používám), ale jako jediný zaměřovač to nee...je problém přesně zaaretovat společně s osou puškohledu - klikání není moc přesný, zvláště vertikální hýbe trochu i do stran podle toho, jestli chcete nahoru, či dolů..aretace s tím často pohne taky (docela pár minut mi zabere ho jenom srovnat s optikou na záměrném bodu, ale to krom času nic nestojí, narozdíl od nastřelování že...) Jestli to jde, ať ho vrátí a vezme spíš uzavřený vortex strikefire, nebo sparc o 2tis dražší, nebo jestli chce otevřený jedině orig. Docter či Meoptu...no OKO... při každým sundání je to jinde, a na výměnu baterky se to musí celé sundat a rozebrat... jinak po dotažení nástřel to už drží... Takže já radím, přidělat to leda na puškohled kroužkem s weawer lištou...

Autor: Jan Slavětínský | 25.09.2013 10:26
Harry přibližně to dělám stejně, ale zde u kolegy to bude rána "v terénu". Koupil flintu (zetku) bez optiky a specialně na naháňky. Dal na to kolimátor a v podstatě se bude střílet hned "na ostro" jelikož na mířidla díky kolimátoru není vidět (ani nevíme,jak to na mířidla střílí) a přes vývrt to na krátkou vzdálenost sice orientačně pošteluješ, ale musí se to stejně dostřelit. Jak ladit stranu,výšku a posun rány o 1/4 ot.to zhruba vím, ale jde mi o ty aretační šroubky, které nemá každý kolimátor a nemám s nimi zkušenost. OKO nastřelím bez problémů. No, uvidíme. Nějak to dopadne. Kolikrát se musí dát 2-3 rány, než se zjistí,jak to celé reaguje na "šroubovák". Zatím díky všem.

Autor: Harry Callahan | 25.09.2013 10:13
ušetřit patrony - potřebuješ svěrák ;-) vyzkoušená fungující technologie.
Pro tyhle účely mám starý těžký svěrák přišroubovaný na metrové fošně a vozím jej i na střelnici, ale "nastřelit" kolimátor můžeš i bez rány ze dveří garáže - pokud je zbraň dobře nastřelena přes odnímatelný puškohled nebo otevřená mířidla: prostě opatrně ale pevně upneš zbraň a zamíříš někam (já třeba používám výraznou spáru v sousedově komíně :-)), pak opatrně sundám puškohled, abych nepohnul s hlavní a namontuju - ve tvém případě kolimátor, pak už stačí natočit bod na zaměřené místo.
Na střelnici pak pro jistotu stačí jedna kontrolní rána, pokud jsi vše provedl dobře. Popsaným způsobem jsem provedl i výměnu dvou puškohledů na jedné zbrani s výsledkem kontrolního zásahu +/- 1 cm na 100m, tedy bez nutnosti dalšího nastřelování.
Při nastřelování je pak postup podobný, zamířím na střed terče a pokud jde rána do terče jinam, upnu pak zbraň do svěráku se zamířením na střed a natočím bod na místo skutečného zásahu. Obvykle tak nastřeleno jednou ranou :-) (pozn.: nikdy nezkoušejte střílet z upnuté zbraně, ale to je snad jasné)

Autor: Jan Rys | 24.09.2013 15:00
Vzhledem k tomu, že je to plagiát kolimátoru Docter, tak bych řekl, že horní šroubek je rektifikace vertikální, pravý šroubek rektifikace horizontální a dva šroubky zezadu jsou aretace. Ty oba je potřeba jako první předem uvolnit a pak zas dotáhnout. Vyzkoušel bych předem z okna v nějakém držáku kam co chodí.

Autor: Jan Slavětínský | 24.09.2013 07:48
Chlapi máte s ním někdo zkušenost? Kolega to chce nastřelit a proti jiným kolimátorům tam je nějak moc šroubků. Něco se musí před ránou povolovat,aby se hnulo s bodem a zase dotáhnout. Jsem z toho "vola aký zmetěný" a chceme trochu pošetřit patrony. Jestli ste ho už někdo nastřeloval, řekněte jak "do něj". Díky za info. Honza