Dnes je 20.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Změna sdružení na spolek - NOVÝ OBČAN. ZÁKONÍK



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: prroud | 01.10.2013 09:53
Me bude celkem zajimat ten nasledek tyhle zmeny,jestli to je k dobrymu,nebo jako chytre vymyslenej nastroj do budoucna kam my na rozdil od jinejch,znalejch,jeste nedohlidnem, k lepsi napadnutelnosti tezko napadnutelnejch sdruzeni.Zatim vsechny tyhle "zmeny jakoze k lepsimu" znamenaly umetani cesticek k tunelovani,"zavirani huby", nebo jinejm podvodum,tedy umyslny,promysleny,zrady!A zase ty "prachy",jako ostatne u kazdyho svinstva.

Autor: Hardy | 01.10.2013 09:46
Zde ještě jeden článek k občanským sdružením.
http://www.epravo.cz/top/clanky/konec-obcanskym-sdruzenim-v-cechach-91000.html
Nicméně si nemyslím, že by byly těžce stravitelný i pro čtenáře bez právnického vzdělání.

Autor: Fesoj | 30.09.2013 22:27
Výživný, leč pro čtenáře bez právnického vzdělání obtížně stravitelný.

Autor: Hardy | 30.09.2013 20:41
Mnoho věcí se dá najít v důvodové zprávě a prvotních komentářích k novému občanskému zákoníku. Nicméně ten článek, co psal můj spolužák, je pro začátek velice poučný a výživný..

Autor: Pavel Tomášek | 30.09.2013 18:39
Nějaké info http://www.epravo.cz/top/clanky/transformace-obcanskych-sdruzeni-na-spolky-dle-noveho-obcanskeho-zakoniku-91443.html

Autor: Radek Chadim | 30.09.2013 17:08
Na výroční schuzi OMSu v červnu říkali, že jakmile státní spáva bude vědět, jak MS předělat ve spolky, okamžitě vypracují pokyny jak se má přerod provést a budou MS informovat. Takže v té době to ještě nevěděl ani stát, jak to vlastně bude probíhat. Však ono se to nějak vymrví :-).

Autor: Fesoj | 30.09.2013 13:20
Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko ! Myslet si o tom můžeme, co chceme, ale myslet znamená hovno vědět, v tomto případě zcela určitě, takže Honza má plnou pravdu - počkáme a uvidíme.

Autor: Jan Slavětínský | 30.09.2013 12:27
Ani na úřadech ještě neví co bude.Do toho volby, třeba se i zem zachvěje,kdo ví...No jsem zvědav, pokud se budou řešit nové stanovy, jak to budou na vnitru zvládat. Těch různých spolků je kvanta a nejedná se jen o myslivce. Po stanovách řešit nové razítko.Je tam tříroční dobíhací lhůta.
Myslím si, že nájemní smlouvy pojedou dál a týkat se jich to nebude, vyplyne to ze zákona. Případně konkrétní nutné věci oznámí uživatelům obec s rozš.působností resp.Státní správa. ((Možná bude stačit nějaký zápis,doložka, a projednání věci honebního výboru s MS. Pokud ano, bude i výhodou, kde mají honební výbor "zmocněn k jednání" (výbor zastupuje VH). I případné vytištění nových smluv s novou hlavičkou a provedení patřičného zápisu o změně názvu by nebyl v dnešní počítačové době problém. Vše potom pořeší dvá lidé - Honební starosta s předsedou MS a třetí výtisk smlouvy dovezou na St.správu....))
Ale nic konkrétního se v současné době nikde na úřadě nedovíš, tak že asi zbývá jen čekat. Bylo by i od věci, kdyby náš stavovský časopis Myslivost této záležitosti věnoval stránku i s právním podložením a následnými kroky. Určitě je víc chlapů a spolků, kteří na tyhle otázky neznají odpovědi.. Uvidíme dál. Zdar

Autor: Bradock | 27.09.2013 22:23
Zdar,
neberte to prosím osobně, ale protože se tady řeší neustále banality,
tak jsem se znovu zaregistroval, abych nadhodil pro mě důležité téma.
Nevíte někdo, do kdy se myslivecká sdružení musí přeměnit na spolek (stanoví to jednoznačně právě nový Občanský zákoník!)?
Jaké důsledky to může mít pro "běžné" myslivecké sdružení ve vztahu k honebnímu společenstvu a letos uzavřeným nájemním smlouvám? Děkuji za fundované odpovědi...
B.