Dnes je 20.4. 2024. Slunce výchází v a západá v  | Měsíc výchází v a západá v

Vyuzitelnost psa v myslivosti,jake plemeno na co....



Vkládat příspěvky mohou pouze přihlášení uživatelé. Taky se mohlo stát, že Vám byl zamezen přístup pravděpodobně z důvodů porušení pravidel slušeného vyjadřování v příspěvcích. Přihlásit se....

Autor: prroud | 13.12.2013 09:28
Myslel jsem,ze by se mohla rozvinout diskuse prave o tom,na co je ktery plemeno prave lepsi,horsi,o zakonu s vejskou v kohoutku(tomu nerozumim),treba i nejakym navrhu jeho zmeny nebo doplneni,vsak je vas hodne s praktickejma zkusenostma,mate a pouzivate psy v revirech,jak dlouho uz je vlastne o psech porad ten stejnej?Napadlo me to prave pri ty diskuzi na Martinove vlakne(kdyby se to nezkazilo napadanim se).Tak jasneze kazdej preferuje svyho psa,ale i tak se dozvis v cem je lepsi a horsi ale kdyz je to obecne,nikoho snad neurazis:-).Ja premejslel treba ,ze deleni na psa na sparkatou obecne uz je nedostacujici,protoze inteligentni predatorujici cerna uz je v ohledu ke psum nebezpecnejsi nez ostatni sparkata.

Autor: Ellhenicky | 13.12.2013 08:44
Co chceš slyšet,vše už bylo psáno a v praxi si bude každý hájit toho svého. Jaká plemena a na co se používají je dáno a psáno ve všech mysliveckých knihách.Jako perličku uvádím štýrskou braku Fronu, která honí dohledává,dosledovává, aportuje kachny z vody a vleze i do každé jí přístupné nory,což je o nervy.

Autor: prroud | 12.12.2013 08:20
Myslim,ze tema pes a myslivost by mohlo byt zajimave.A nezvrhne se v hadku o jednoho konkretniho psa po kterym se chce univerzalni vyuziti,takovej neexistuje.Piste ktery plemeno je na co nejlepsi.Z praxe jsou nejlepsi poznatky.Proste o psech.